Koncepcja wnętrz wieżowca Silver w Poznaniu

2020.09.29

Pracownia The Design Group przygotowała koncepcję wnętrz wybranych przestrzeni użytkowych w powstającym wieżowcu Silver w Poznaniu.

Na placu Andersa trwa już budowa długo wyczekiwanej inwestycji Andersia Silver, której inwestorem jest Andersia Retail – spółka joint venture miasta Poznania oraz międzynarodowego inwestora Von der Heyden Group.

W ramach inwestycji powstaje nowoczesne centrum biznesu, które może stać się miejscem dla rozwoju firm, korporacji i startupów. Wieżowiec Silver jest ostatnim etapem zabudowy placu Andersa realizowanego przy wsparciu Probuild jako menadżera projektu całego kompleksu biurowego.

W ostatnim czasie pracownia The Design Group stworzyła dla Andersia Silver koncepcję wnętrz recepcji, biurowych open space'ów oraz restauracji dla pracowników.

Zestawione zostały ze sobą też różne tekstury tj. żywica z lastrico, a także wykorzystano trójwymiarowość wzorów na betonowych płytach. Dominuje tu stonowana kolorystyka, tworząca klimat przytulnych i przyjaznych użytkownikom wnętrz, co zauważalne jest już na wejściu. W recepcji – wizytówce budynku – postawiono na dekoracyjne elementy. Projektanci połączyli tu ze sobą elegancki i industrialny styl. W open space'ach znajdziemy dużo zieleni i miękkich tekstur wprowadzających domowy klimat. Zadbano także o ich odpowiednią akustykę poprzez wprowadzenie tapicerowanych paneli. Tu swoje miejsce mają także tzw. team roomy, wydzielane przez kotary. Projektanci postawili też na jasną i otwartą restaurację dla pracowników. To właśnie tu dominuje naturalne drewno, co oddaje domowy klimat.

Źródło: Urbanity.pl

Komentarze


  • ba
    Gość
    2020-10-05 11:14:24
    Dostępne są nowe wizualizacje wnętrza Silvera.Moim zdaniem nie za ciekawe surowe mało przytulne.Daję ocenę 3+.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.