
Warszawa
Wiadomości
Za 115 mln zł powstanie budynek Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW
Poznaliśmy generalnego wykonawcę nowej inwestycji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Za kwotę 115,4 mln zł wybudowany zostanie kompleks dla Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.
Nowy budynek dla Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW będzie 4-kondygnacyjnym obiektem laboratoryjno-dydaktycznym z jedną kondygnacją podziemną, który będzie miał łączną powierzchnię użytkową na poziomie około 16 500 mkw.
Generalnym wykonawcą inwestycji została spółka Erbud, która w ramach pozyskanego zlecenia o wartości 115,4 mln zł., zrealizuje obiekt laboratoryjno-dydaktyczny wraz z zapleczem technicznym, infrastrukturą towarzyszącą, przyłączami, ciągami komunikacyjnymi i zagospodarowaniem terenu. W Innowacyjnym Centrum Nauk Żywieniowych znajdą się m.in. laboratoria, sale dydaktyczne, sale wystawienniczo-konferencyjne oraz pomieszczenia pracownicze i techniczne.
Prace budowlane potrwają półtora roku od momentu podpisania umowy.
Erbud ma w swoim portfolio już wiele realizacji tego typu placówek dydaktycznych. Firma wybudowała dotychczas m.in. Centrum Badawczo-Wdrożeniowe i Dydaktyczne Innowacyjnych Technologii w Ogrodnictwie w Lublinie, budynek laboratoryjno-badawczy Brain dla Łódzkiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, salę koncertową dla Akademii Muzycznej w Łodzi. Obecnie spółka jest w trakcie modernizacji rektoratu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, a także kończy realizację Centrum Przestrzeni Innowacyjnej Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.
Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych SGGW
Nowy budynek dla Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW będzie 4-kondygnacyjnym obiektem laboratoryjno-dydaktycznym z jedną kondygnacją podziemną, który będzie miał łączną powierzchnię użytkową na poziomie około 16 500 mkw.
Generalnym wykonawcą inwestycji została spółka Erbud, która w ramach pozyskanego zlecenia o wartości 115,4 mln zł., zrealizuje obiekt laboratoryjno-dydaktyczny wraz z zapleczem technicznym, infrastrukturą towarzyszącą, przyłączami, ciągami komunikacyjnymi i zagospodarowaniem terenu. W Innowacyjnym Centrum Nauk Żywieniowych znajdą się m.in. laboratoria, sale dydaktyczne, sale wystawienniczo-konferencyjne oraz pomieszczenia pracownicze i techniczne.
Prace budowlane potrwają półtora roku od momentu podpisania umowy.
To zlecenie jest dla nas niezwykle cenne, bo jako firma odpowiedzialna społecznie, chcemy realizować projekty ważne dla obywateli, w tym również uczestniczyć w rozwoju polskiej nauki. Koncepcja Centrum jest bardzo ambitna, innowacyjna i przede wszystkim funkcjonalna. Z pewnością pozwoli studentom na komfortową naukę na najwyższym europejskim poziomie. Prace powinny pójść bardzo sprawnie mimo relatywnie krótkiego czasu na ich zakończenie. Przyda się nam tutaj na pewno duże doświadczenie w budowie tego typu obiektówpowiedział: Dariusz Grzeszczak, prezes Grupy ERBUD
Erbud ma w swoim portfolio już wiele realizacji tego typu placówek dydaktycznych. Firma wybudowała dotychczas m.in. Centrum Badawczo-Wdrożeniowe i Dydaktyczne Innowacyjnych Technologii w Ogrodnictwie w Lublinie, budynek laboratoryjno-badawczy Brain dla Łódzkiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, salę koncertową dla Akademii Muzycznej w Łodzi. Obecnie spółka jest w trakcie modernizacji rektoratu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, a także kończy realizację Centrum Przestrzeni Innowacyjnej Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.
Inne wiadomości o Erbud
- Zakończyła się rewitalizacja blisko 130-letniego zabytku. To pierwsza część wielofunkcyjnej inwestycji 2025-04-11 09:12:16
- Powstanie Centrum Leczenia Dzieci za blisko 200 mln zł. Inwestycja będzie gotowa pod koniec 2027 roku 2025-03-06 11:41:25
- Rusza realizacja inwestycji obsługującej morskie farmy wiatrowe na Bałtyku 2025-02-13 08:29:39
- Dwa akademiki Uniwersytetu Medycznego w Lublinie do przebudowy 2025-01-27 13:24:40
-
Komentarze
Brak wpisów.