to my wydajemy z siebie odglosy o kazdej porze kiedy nam sie zechce!!! jezeli masz z tym problem tzn. ze jestes nienormalny bo masz za malo seksu!!!!
do mieszkancow piętra 1-4
Gość
2013-05-04 23:10:47
Wypierd........ od ogrodkow!!!!!!!!! Zajmijcie sie syfem na swoich balkonach!!!!!!!!!!!!!!!
adasko
Gość
2013-05-05 01:59:01
Korzystaj z windy nikt ci nie broni. A ty mozesz nasikac ale żonie do herbaty. Ogrodki sa i beda wspolne!!!!!!!!!!!!
.kxkdx
Gość
2013-05-05 02:19:46
To w takim razie twoj balkon tez jest wspolny. Ogrodki nie sa i nie beda wspolne . Widac ze masz problemy ze zrozhmoenoem aktu bo tam jest czarno na bialym napisane czyje sa ogrodki
aga
Gość
2013-05-05 07:02:10
jak się czyta te wpisy to widać jak na dłoni jacy ludzie mieszkają na tym osiedlu /chociaż nie mówię że wszyscy /
....
Gość
2013-05-05 07:06:33
Aga, nie przejmuj się. To jest jedynie mała grupa sfrustrowanych swoim życiem choleryków. Nie warto z nimi wdawać się w durne dyskusje, bo najpierw sprowadzają Cię do swojego poziomu, a następnie pokonują doświadczeniem.
Ja na osiedlu spotykam na żywo samych miłych i uprzejmych ludzi. :)
kolo
Gość
2013-05-05 07:40:47
olejcie to forum, tutaj każdy czuje się anonimowy i wypisuje co chce, prawdopodobnie większość to nawet nie mieszkańcy naszego osiedla tylko zwykłe trole. Wejdzcie na forum http://www.forum.osiedleportowa.waw.pl/
uuuuuuuu
Gość
2013-05-05 08:05:01
OGRÓDKI SĄ WSPÓLNE A BALKONY NIE SĄ !POCZYTAJCIE SOBIE WYROK SN W TEJ SPRAWIE!akt notarialny nie jest na ogródek jako odrębne prawo własności, ogródek tylko przynależy do mieszkania,a właścile (mieszkania na parterze) ma ponosic koszty utrzymania tego ogródka. I proszę bez wulgaryzmów.
zacytuję: "Balkony, służące wyłącznie do użytku właścicieli poszczególnych lokali mieszkalnych nie wchodzą w skład nieruchomości wspólnej".
możemy nawet iść i prosić o interpretację prawną, jak chcecie.... OGRÓDKI SĄ WSPÓLNE , A BALKONY NIE.
HM
Gość
2013-05-05 08:13:19
to jest akurat jedna z wielu interpretacji wyroku SN, dlatego zanim zbiorą głos osoby, które potrafią tylko klepać i klepać, a nie udowodnić swoich racji, niech trochę poczytają ze zrozumieniem!!!!
aga
Gość
2013-05-05 08:19:37
według ich interpretacji na balkonach można wszystko a w ogródkach nic najlepiej będzie jak każdy zajmie się swoim balkonem i swoim ogródkiem
hm
Gość
2013-05-05 08:23:13
no tak , ale takie jest prawo i nie ma co z tym walczyć...
...
Gość
2013-05-05 11:50:24
Dokladnie niech kazdy sie zajmie swoim balkonem lub ogrodem i nikomu nic do tego.
grilowy
Gość
2013-05-05 13:22:37
do kogo moge wbic na ogrodek dzisiaj z grillem ?? czekam na chwtnych jesli nkit sie nie zgodzi wbijam na pierwszy lespzy!
sss
Gość
2013-05-05 17:55:20
co do odgłosów,to ja słyszę ale mi się to podoba
Haszim
Gość
2013-05-05 18:54:54
OGŁOSZENIE Chętnie wybiorę się na grilla do sąsiada z parteru ( mieszkam na piętrze ). Napoje wysokokaloloryczne zobowiązuję się zapewnic Ja - jadło też.
pietro
Gość
2013-05-05 21:07:51
ja mam balkon i nie intersuje mnie co sąsiedzi robią w swoich ogródkach...nic mi do tego, w dup...mam co mowia wpisyw aktach na ten temat. kupili sobie ludziska mieszkanie na parterze to maja ogródek,kazdy mógł jak były dostępne te mieszkania takowe kupic a nie biadolic od rzeczy teraz..... ewidentnie niektórym zazdrość dupe sciska...milo jak każdy sobie cos tam posadzi itd. alby tylko bez przesady i z umiarem i najlepiej jak ten chory watek zostanie zakończony....
ogrodek
Gość
2013-05-06 01:27:00
W dupie mam ich ogrodki i smieci ktore tam sie walaja a grila moge zapalic na balkonie hahaha
hm
Gość
2013-05-06 08:55:32
jaka zazdrosc? tansze mieszkanie z ogrodkiem, a dodatkowo smieci, podlewanie i utrzymywanie, to nie to samo co dom jednorodzinny z ogrodem
kk
Gość
2013-05-06 10:45:23
Nie zdziwiłbym sie gdyby ktoś od developera podgrzewał emocje widząc, że jest na osiedlu kilka sensownych osób potrafiących działać w porozumieniu. A przy okazji, czy zauważyliście, że w parkingu podziemnym zrobiło się małe bajorko?
ja12
Gość
2013-05-06 11:27:31
Witam wszystkich, w takim wypadku jeśli ogródki są wspólne to niech ludzie w 2 mieszakniach na parterze zlikwidują te okropne zagrody ponieważ szpecą całe osiedle !!!!!!!!!!!!!!!!!!
....
Gość
2013-05-06 12:13:27
Chyba sobie kpisz.
gla
Gość
2013-05-06 13:16:21
Popieram zastanów sie jak to wygląda jak zagrody dla bydła.
.......
Gość
2013-05-06 13:43:55
skonczcie ten temat. dobrze wam radze
yy
Gość
2013-05-06 13:47:34
chca miec zagrode to niech maja. zapraszam na sasiednie osiedla tam jest dopero misz maz i jakos nikt z tym nie ma problemu. przynajmniej wszyscy albo maja wikline albo plotki drewniane. wszyscy w podobnym guscie robia, wiec o co wam znow chodzi? mysle,ze te samochody stojace caly czas na chodniku sa tez BRZYDKIE. i co bedziecie krzyczec zeby je usunac? ludzie ogarnijcie sie! ogrodki przynaleza do mieszkan , jesli plotek jest w srodku to wam nic do tego mocą prawa! no pogodzcie sie z tym. nie moze 1 osoba rzadzic caloscia. beda spotkania wspolnoty to wtedy sie odzywajcie! jakis tu straszny bojkot jest o te nieszczesne ogrodki o co wam ludzie chodzi?!
yy
Gość
2013-05-06 13:50:26
skoro piszecie ze mieszkania byly tansze, maja smieci, maja lipnie bo na parterze, to dajcie im swiety spokoj! i tak musza sami zasadzic, podlewac, zbierac smieci i sluchac tych co i rusz chamskich docinek. nie stac ich bylo na dom z ogrodem, ale uwaga - was tez nie! i nawet na mieszkanie na mokotowie czy bielanach, wszyscy jestesmy rowni tu, to nie Marina czy inne luksowe osiedle i nigdy im nie bedzie!!!!!!! chcecie cudownego osiedla?! a zobaczcie gdzie mieszkacie?!?! polowa osob przyjezdzajych smieje sie,ze to wies. zastanowcie sie najpierw gdzie kupiliscie mieszkanie.
robbo
Użytkownik
2013-05-06 13:56:55
Drodzy frustraci, W związku z tym, że poczułem się niejako wywołany do wzięcia udziału w tej żenującej wymianie wzajemnych nieuprzejmości pozwólcie na kilka słów.
Jako posiadacz prawa do wyłącznego korzystania z przydomowego ogródka, mam niezbywalne prawo do ustawiania czego chce i jak chce po swojej stronie płotka (w garnicach prawa oczywiście). W związku z tym, że nie miałem prawa wymienić płotu na inny/wyższy wybrałem rozwiązanie zastępcze i zamontowałem maty.
Jestem otwarty na propozycje mające na celu ujednolicenie wyglądu osiedla - jeśli taka będzie wola większości i np. zdecydujemy o wymianie wszystkich płotków na wyższe, czemu nie.
Na razie proponuje nieco poluzować gumki... i przyzwyczaić się, że każdy może mieć inny gust i inny pomysł na ogródek czy balkon.
Pisząc ostatni post na tym forum pozdrawiam serdecznie, Posiadacz "zagrody dla bydła" :-)
aa
Gość
2013-05-06 14:10:06
Ale zrozum, że my wszyscy będziemy tworzyć wygląd tego osiedla i chyba ładniej będzie jeśli każdy będzie jakoś dbał o aspekt wizualy a nie poodgradzają się jak na wsi, jesli chodzi o osiedle to jest cicho i spokojnie ale nie przywoźmy swoich wiejskich zwyczajów, to nie są domki jednorodzinne, żeby każdy mógł sobie robić co mu sie podoba musi się dostosować do wszystkich, jakoś inni potrafią zadbać o ogródek i nie odgradzają się a te osoby z tymi 2 metrowymi zagrodami przesadzili, liczyli sie z tym, że jak kupili mieszkanie na parterze to ludzie będą zaglądać im w okna
....
Gość
2013-05-06 14:41:19
ale tego im nie zabronisz chcą to mają. A to jest od ich strony ogródka. każdy ma prawo robić jakc chce i ma swój gust.
.....,
Gość
2013-05-06 14:54:58
Do aa- nikt nic nie musi..... To nie komuna.... Nikt nie wtrąca się wam do balkonów.... Jezeli ci sie nie podoba to zawsze mozesz zmienic miejsce zamieszkania na miejsce zameldowania :))) Tworzcie wszyscy wyglad osiedla tylko nie bierzcie pod uwagę mieszkancow parteru....
.....,
Gość
do mieszkancow piętra 1-4
Gość
Zajmijcie sie syfem na swoich balkonach!!!!!!!!!!!!!!!
adasko
Gość
.kxkdx
Gość
aga
Gość
....
Gość
Ja na osiedlu spotykam na żywo samych miłych i uprzejmych ludzi. :)
kolo
Gość
uuuuuuuu
Gość
poczytajcie sobie
Gość
zacytuję:
"Balkony, służące wyłącznie do
użytku właścicieli poszczególnych lokali mieszkalnych nie wchodzą w skład nieruchomości
wspólnej".
możemy nawet iść i prosić o interpretację prawną, jak chcecie....
OGRÓDKI SĄ WSPÓLNE , A BALKONY NIE.
HM
Gość
aga
Gość
hm
Gość
...
Gość
grilowy
Gość
sss
Gość
Haszim
Gość
Chętnie wybiorę się na grilla do sąsiada z parteru ( mieszkam na piętrze ). Napoje wysokokaloloryczne zobowiązuję się zapewnic Ja - jadło też.
pietro
Gość
ogrodek
Gość
hm
Gość
kk
Gość
ja12
Gość
....
Gość
gla
Gość
.......
Gość
yy
Gość
yy
Gość
robbo
Użytkownik
W związku z tym, że poczułem się niejako wywołany do wzięcia udziału w tej żenującej wymianie wzajemnych nieuprzejmości pozwólcie na kilka słów.
Jako posiadacz prawa do wyłącznego korzystania z przydomowego ogródka, mam niezbywalne prawo do ustawiania czego chce i jak chce po swojej stronie płotka (w garnicach prawa oczywiście). W związku z tym, że nie miałem prawa wymienić płotu na inny/wyższy wybrałem rozwiązanie zastępcze i zamontowałem maty.
Jestem otwarty na propozycje mające na celu ujednolicenie wyglądu osiedla - jeśli taka będzie wola większości i np. zdecydujemy o wymianie wszystkich płotków na wyższe, czemu nie.
Na razie proponuje nieco poluzować gumki... i przyzwyczaić się, że każdy może mieć inny gust i inny pomysł na ogródek czy balkon.
Pisząc ostatni post na tym forum pozdrawiam serdecznie,
Posiadacz "zagrody dla bydła" :-)
aa
Gość
....
Gość
.....,
Gość
Nikt nie wtrąca się wam do balkonów....
Jezeli ci sie nie podoba to zawsze mozesz zmienic miejsce zamieszkania na miejsce zameldowania :)))
Tworzcie wszyscy wyglad osiedla tylko nie bierzcie pod uwagę mieszkancow parteru....