Nie odebraliśmy dziś mieszkania, napisalismy też prośbe mailem o ta wkładkę, Ginger dzięki za podpowiedź, zrobimy tak samo-przy odbiorze -wpiszemy do protokołu, że chcemy mieć zmieniona wkładkę przy przekazaniu. Wypowiadał się tutaj Sasza-u nas tez nie było odprowadzenia do kibelka...poza tym peknięcia, szyby porysowane, drzwi do regulacji i trochę pierdól.
no nie mogę
Gość
2013-01-10 18:15:28
jak już używacie obcojęzycznych wtrącę piszcie poprawnie a propos (nad a falka), a nie a propo, żal........jak się czyta SKĄD WY JESTEŚCIE?patrząc po autach na parkingu-to same obce rejestracje....no tak. a potem stolica ma złą opinię....
niop
Gość
2013-01-10 18:43:09
Do no nie mogę: nie obrażaj innych, brak literki mógł być literówką. Jeśli masz się czepiać spójrz na swój wpis - brak spacji po znaku zapytania i przy myślnikach, brak dużych liter po zakończeniu zdania, brak kropki po pierwszym zdaniu (podejrzewam że miało być zdaniem ponieważ nie jest do końca poprawne - brak rzeczownika). I wyobraź sobie że takie rzeczy wiem, choć jestem z południowo-wschodniej Polski i się tego nie wstydzę (co zapewne może Cię dziwić). Ps. Jest też duże prawdopodobieństwo, że używasz stwierdzenia "na dworzu" a nie "na dworze" (choć tu mogę się mylić, choć to najczęstszy błąd który ostatnio słyszę, poza słowem włanczać). Pozdrawiam
hmmm
Gość
2013-01-10 18:48:26
niop, skoro nie wstydzisz sie swojego pochodzenia po co przyjechałes do Warszawy?zabierac prace prawdziwym warszawiakom?
niop
Gość
2013-01-10 18:49:51
Mam nadzieję, że żadnego sąsiada nie obraziłam, ale wkurzają mnie ostatnio nadmuchiwane sztucznie podziały (krawaciarze i słoiki). Bo niby od kiedy jest się Warszawiakiem, od meldunku, trzeba się tu urodzić, mieć rodziców z Warszawy, dziadków, czy minimum pradziadków? Wrrr. Wyobraźcie sobie, że są też ludzie, którzy gdzie indziej się urodzili, gdzie indziej mieszkali całe życie. I co takie osoby niby jaka mają "przynależność" do miasta?
nnnnnnnnnnn
Gość
2013-01-10 18:51:48
Przyjezdnych zawsze na odległość rozpoznam, niedługo już cała stolica będzie przyjezdna.
hehe
Gość
2013-01-10 18:54:20
ja mam sposób na odróżnienie-mianowicie-kiedy ktoś mówi: jestem z Warszawy, zapytaj tą osobę do jakiej podstawówki chodziła:)))))))prawda wyjdzie na jaw:)
yyyyyyyyy
Gość
2013-01-10 18:57:07
Ta wzajemna niechęć zawsze była odkąd pamiętam.
eh
Gość
2013-01-10 18:57:22
na tym forum część ludzi to idioci
nio
Gość
2013-01-10 18:57:57
Wyobraź sobie, że nie nie z powodów finansowych ale już rodzinnych. I co zlinczujesz mnie? Czy tylko wytkniesz palcem? Może ktoś z prawdziwych Warszawiaków powie od kiedy można się nim czuć? Czy moje dzieci, wnuki, prawnuki? Biorąc pod uwagę że wiele dzielnic jeszcze całkiem niedawno nie było w granicach Warszawy, ile tu prawdziwych (sic!) Warszawiaków jest na osiedlu? Tak i rzeczywiście nie Warszawiaka można poznać po tym, że nie "sugeruje na tak" i mówi "na dworzu". Pewnie jest jeszcze wiele innych różnic, których nie wyłapuję, ale wierzcie mi mam to w nosie, że mnie nie uważacie za "prawomocnego" mieszkańca Warszawy.
Ola K.
Użytkownik
2013-01-10 19:10:49
Widzę że ktoś tu ma duże problemy z tolerancją :/ Kiepsko to o Was świadczy... To że ktoś mieszka w Warszawie to nie jest równoznaczne z tym że jest warszawiakiem i tak też większość z tych osób myśli. To tylko w Waszych głowach urasta do rangi takich problemów jakby Wam chleb od ust ktoś odejmował.
niop
Gość
2013-01-10 19:17:50
Do Ola - zgadzam się z Tobą, pomimo ze trochę w Warszawie mieszkam, nie uważam że jestem Warszawiakiem. Nikt też nie patrzy na to, że przyjezdni napędzają dodatkowo gospodarkę - inwestorów z innych części kraju czy też z zagranicy jakoś nikt nie piętnuje (lub prawie nikt).
niop
Gość
2013-01-10 19:20:32
Podejrzewam że też mało kto oskarża za brak patriotyzmu rodziny czy też znajomych mieszkających w innych częściach kraju, czy tez tak modnej np Anglii. Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę źle(
robbo
Użytkownik
2013-01-10 19:37:04
To trochę śmieszne. Widać ze niektórzy nie mają większych problemów nad wytykanie pochodzenia. Ja też nie jestem z Warszawy, nigdy się za Warszawiaka nie uważałem ale nikt mi nie zabroni pójść czasem na Legię :-) A tak na marginesie... Pozdrowienia dla sąsiada, który też ma rejestrację WKZ :-)
sasza
Gość
2013-01-10 19:52:00
Prawdziwych warszawiaków już chyba niema...zgineli w powstaniu warszawskim w 1944r.ci co zostali to tacy jak bliźniak Kaczyński..."prawdziwy warszawiak" żałosne-)
niop
Gość
2013-01-10 20:02:16
Niestety chyba coś w tym jest. W czasie wojny zabito wielu naukowców i ludzi wykształconych, na eliminacje takich osób kładziono główny nacisk. Więc wiele rzeczy (nie tylko budynki) trzeba było budować od nowa.
Ola K.
Użytkownik
2013-01-10 20:04:23
"PM - Gość" ja mogę polecić osobę która wykonuje elektroinstalacje i może podłączyć Ci płytę. Marcin Przeworski: 505930140. Koszt podłączenia to 60pln.
niop
Gość
2013-01-10 20:05:46
Picia też ma chyba uprawnienia
D. z 3
Gość
2013-01-10 20:13:44
rdzenni Warszawiacy jeszcze są-znam paru takich z pokolenia na pokolenie, ale podreślam rdzennych jest niewielu.
nono
Gość
2013-01-10 20:16:32
na tym forum jest banda ćwoków. niestety. dla mnie możecie być sobie prawomocnymi mieszkańcami stolicy, ale nigdy prawdziwymi. wy przyjezdni.
niop
Gość
2013-01-10 20:24:07
Ale my wcale nie chcemy być prawdziwymi Warszawiakami, nie wiem skąd to podejrzenie. Bardzo rozbawiło mnie stwierdzenie "wy przyjezdni". Już widzę wielkiego patriotę, który nie przyjmie oferty pracy od nierdzennego Warszawiaka, "właściciel nie jest Warszawiakiem, to ja dziękuję". Sprawdź też czy sklep, w którym kupujesz też należy z dziada pradziada do Warszawiaka. To jest śmieszne.
taka prawda
Gość
2013-01-10 20:25:13
przyjezdny będzie pracował za 1tys. mniej, dlatego ich wybieraja,bo jest kryzys, bo są tani i zdesperowani, dają się manipulować oraz siedzą cicho, bo maja kredyty do spłacenia. Znajomy z HR mówił mi, że jest niestety tak:(
nono
Gość
2013-01-10 20:27:31
a skoro już tu mieszkacie to płacić proszę podatki!
niop
Gość
2013-01-10 20:27:51
A widzisz, ja mam inne doświadczenia, całkiem niestety odwrotne, wiem bo ostatnio rekrutowałam;p
nono
Gość
2013-01-10 20:28:20
niop ewentualnie -słoiki. jak wolisz słoiku.
niop
Gość
2013-01-10 20:29:14
Do nono: skąd zakładasz że nie płacę? Naprawdę niektórzy mocno szufladkują innych i maja stereotypowe myślenie.
hmmmm
Gość
2013-01-10 20:29:24
ja bym te słoiki wysłał w kosmos w pizdu
:/
Gość
2013-01-10 20:30:14
ten chińczyk o którym ktoś wspominał to dopiero będzie miał przeje*ane na tym osiedlu :/ może najlepiej odrazu "do gazu..."
ttttttttttttt
Gość
2013-01-10 20:31:58
a ja dzięki słoikom nie muszę pracować-gdyż mam wynajem z 3 mieszkań daje mi więcej niż średnia krajową, dlatego zapraszam do stolicy:) czysty zysk.Warszawiak.
niop
Gość
2013-01-10 20:31:59
Ja cię od krawaciarzy nie wyzywam, a podejrzewam "słoik" ma negatywny dla ciebie wydźwięk. Wyobraź sobie, że jednak nie obrażę się, bo uwielbiam obiadki od mojej teściowej, nawet jeśli są w słoiczku. Więc niestety twe próby obrazy są zniweczone;p
D. z 3
Gość
no nie mogę
Gość
a propos (nad a falka), a nie a propo, żal........jak się czyta SKĄD WY JESTEŚCIE?patrząc po autach na parkingu-to same obce rejestracje....no tak. a potem stolica ma złą opinię....
niop
Gość
Ps. Jest też duże prawdopodobieństwo, że używasz stwierdzenia "na dworzu" a nie "na dworze" (choć tu mogę się mylić, choć to najczęstszy błąd który ostatnio słyszę, poza słowem włanczać).
Pozdrawiam
hmmm
Gość
niop
Gość
nnnnnnnnnnn
Gość
hehe
Gość
yyyyyyyyy
Gość
eh
Gość
nio
Gość
Ola K.
Użytkownik
Kiepsko to o Was świadczy...
To że ktoś mieszka w Warszawie to nie jest równoznaczne z tym że jest warszawiakiem i tak też większość z tych osób myśli. To tylko w Waszych głowach urasta do rangi takich problemów jakby Wam chleb od ust ktoś odejmował.
niop
Gość
niop
Gość
Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę źle(
robbo
Użytkownik
A tak na marginesie... Pozdrowienia dla sąsiada, który też ma rejestrację WKZ :-)
sasza
Gość
niop
Gość
Ola K.
Użytkownik
niop
Gość
D. z 3
Gość
nono
Gość
niop
Gość
Bardzo rozbawiło mnie stwierdzenie "wy przyjezdni". Już widzę wielkiego patriotę, który nie przyjmie oferty pracy od nierdzennego Warszawiaka, "właściciel nie jest Warszawiakiem, to ja dziękuję". Sprawdź też czy sklep, w którym kupujesz też należy z dziada pradziada do Warszawiaka. To jest śmieszne.
taka prawda
Gość
nono
Gość
niop
Gość
nono
Gość
niop
Gość
hmmmm
Gość