a mi się wydaje, ze ludzie lubia czytac taki pierdolnik i łatwo daja sie podejsc;) zazdrosc zazdrosc.....
;) - Monika
Gość
2013-01-11 09:18:39
też już mam dość czytania tych głupot... ja bym wzięła ważniejszy watek po raz 55 poruszyła drzwi w 9, latarnie, czynsz.. podobno drzwi mają jakąś wadę i tak łatwo nie będzie ich naprawić... co do latarni to miało być po 10.. i??? co do czynszu ktoś składał jakies pismo?
Ginger
Użytkownik
2013-01-11 09:31:05
Właśnie...pismo...Damian przygotowałeś coś? Kiedy mamy się podpisać?
maciej :)
Gość
2013-01-11 09:43:29
Poszukuje na tym osiedlu mieszkania do wynjecia moze ktos cos wie prosze o kontakt tel.609974633
picia136
Użytkownik
2013-01-11 09:46:19
Ale się zaczeło znowu. Sąsiedzi co to za różnica z kad kto jest już nic tym niezmienisz. Jesteśmy sąsiadami więc nie powinniśmy się sprzeczac tylko walczyc o swoje
;) - Monika
Gość
2013-01-11 10:25:28
a i progi!!! ;)
.-.
Gość
2013-01-11 10:51:13
Wystarczy nie karmić trolli ;] Nie zdziwiłbym się jakby tu się ludzie z Targfortu udzielali, żeby robić sobie jaja z "uciążliwych lokatorów" ;] Admin powinien dorobić linki "zgłoś post do usunięcia" jak ktoś ma z nim kontakt niech to zgłosi :]
Damian
Gość
2013-01-11 11:27:31
Magda, narazie nie mam czasu bo mam strasznie duzo pracy. Mam nadzieje ze w weekend usiade i napisze pismo i po weekendzie jakos zmówimy się z sąsiadami i je podpiszemy.
Ginger
Użytkownik
2013-01-11 12:17:11
Ok to daj znać :)
aaa
Gość
2013-01-11 12:56:02
czy ktoś z Was, z mieszkania 47,37m2 robił z kuchni pokój a kuchnie w dużym pokoju?
do aaa
Gość
2013-01-11 13:34:56
chodzi o to żeby mieć 3 pokoje?w tym jeden przechodni?
aaa
Gość
2013-01-11 14:07:00
no coś takiego, ale ja bym zrobił wejście do tego pokoju (zrobionego z kuchni) z przedpokoju.
uuuuuu
Gość
2013-01-11 16:33:11
Ludzie skąd w was tyle nienawiści? Żal
Michał T.
Gość
2013-01-11 21:16:56
Hej, Czy ktoś zmieniał plan architektoniczny na etapie budowy? ile takie zmiany kosztują? czy są problemy z akceptacją propozycji zmian?
Jeśli chodzi o piłkę to jak już zamieszkam (blok nr 2) to z chęcią pokopię (boisko przy Familijnej jest otwarte dla każdego?)
robbo
Użytkownik
2013-01-11 21:51:48
@Michał T. My na wczesnym etapie budowy z kuchni zrobiliśmy dodatkowy mały pokój a aneks kuchenny zrobiliśmy w pokoju. Wentylację przenieśli nam pod sufitem a hydraulikę w podłodze. Oprócz tego poprzesuwaliśmy troche ściany, dołożyliśmy jedną dodatkową i dwoje drzwi, których pierwotnie nie było w planie. Nie było żadnych problemów z akceptacją tylko mój malutki pokój jest na planie drugim hallem, bo przepisy nie pozwalały go nawet nazwać garderobą ;)
Pan z Targfortu zadzwonił do mnie zanim stawiali ścianki wewnętrzne i zapytał czy czegoś nie chcemy zmienić. Nie zapłaciliśmy za to nawet złotówki dodatkowo.
D. z 3
Gość
2013-01-11 22:09:24
Też się zastanawiałam nad podobną zmianą, ale pozostało tak jak jest. A jakiej wielkości powstał ten mały pokój?
robbo
Użytkownik
2013-01-11 22:49:16
U nas ściany zaplanowaliśmy tak, że wyszło 5,15 m^2.
sasza
Gość
2013-01-12 07:12:26
do D.z 3 odebrałem wczoraj mieszkanie,od poniedziałku zaczynam remont...
D. z 3
Gość
2013-01-12 10:03:59
sasza ;) ja czekam, ale będę się przypominać im, bo chyba mieliśmy podobne poprawki, z tym, ze domofon działał, ale drzwi wejsciowe porazka-całe latają:/, no i ten odpływ kibelkowy!lipa
robbo, czyli jeśli ktoś chciał przenieś aneks kuchenny to trzeba było wcześniej to załatwic z nimi...ja jeszcze myślałam o opcji przedzieleniu tego pokoju z aneksem i zrobienia pokoju przechodniego, ale nie wiem....
sąsiad
Gość
2013-01-12 11:35:54
jakie macie rachunki za prąd przy indukcji?pozdrawiam
niop
Gość
2013-01-12 11:51:01
jeszcze pierwsze rachunki za prąd nie przyszły
robbo
Użytkownik
2013-01-12 11:58:33
@D. z 3 Przy okazji planowania nowego układu ścian ustaliliśmy przeniesienie kuchni. To było zanim stawiali ściany wewnętrzne i ciągnęli instalacje - gdzieś tak z półtora roku temu.
Michał T.
Gość
2013-01-12 14:26:03
@ robbo, dzięki za info
O takiej zmianie nawet nie myślałem :) Aczkolwiek zaskoczony jestem brakiem dodatkowych opłat. Czy na te zmiany przygotowywałeś jakiś swój projekt (rysunki instalacji)? Czy wystarczyła rozmowa z kierownikiem budowy czy inną odpowiedzialną osobą?
robbo
Użytkownik
2013-01-12 15:59:51
@Michał T. Swój projekt przygotowałem bardzo profesjonalnie ;-) Zrobiłem zrzut pierwotnego planu do Painta i dorysowałem zmiany. Potem porozmawiałem chwilę z Panią Projektant, pokazałem jej nasze dzieło, naniosła zmiany u siebie i dała mi do podpisania. Następne mniejsze zmiany rozmieszczenia gniazdek elektrycznych i TV robiliśmy już na telefon i maila.
w ciąży
Gość
2013-01-12 17:03:26
czy ktoś może polecić do prowadzenia ciąży dobrego ginekologa niedaleko...dodam, że trudna ciąża
picia136
Użytkownik
2013-01-12 20:59:38
Inflancka szpital i przychodnia. Co do rachunków to z tego co widzę co ok 110Kw miesięcznie
niop
Gość
2013-01-13 08:22:21
Picia, dostałeś już pierwszy rachunek?
sąsiadka
Gość
2013-01-13 09:02:04
Wiecie moze gdzie najbliżej mamy do kościoła?
sąsiadka
Gość
2013-01-13 09:02:05
Wiecie moze gdzie najbliżej mamy do kościoła?
robbo
Użytkownik
2013-01-13 09:39:06
Kościół jest na Mysliborskiej 100, kawalek za Lidlem. Może ktoś znalazł jeszcze bliżej?
jaaaa
Gość
;) - Monika
Gość
ja bym wzięła ważniejszy watek po raz 55 poruszyła
drzwi w 9, latarnie, czynsz..
podobno drzwi mają jakąś wadę i tak łatwo nie będzie ich naprawić...
co do latarni to miało być po 10.. i???
co do czynszu ktoś składał jakies pismo?
Ginger
Użytkownik
maciej :)
Gość
picia136
Użytkownik
;) - Monika
Gość
.-.
Gość
Nie zdziwiłbym się jakby tu się ludzie z Targfortu udzielali, żeby robić sobie jaja z "uciążliwych lokatorów" ;]
Admin powinien dorobić linki "zgłoś post do usunięcia"
jak ktoś ma z nim kontakt niech to zgłosi :]
Damian
Gość
Ginger
Użytkownik
aaa
Gość
do aaa
Gość
aaa
Gość
uuuuuu
Gość
Michał T.
Gość
Czy ktoś zmieniał plan architektoniczny na etapie budowy? ile takie zmiany kosztują? czy są problemy z akceptacją propozycji zmian?
Jeśli chodzi o piłkę to jak już zamieszkam (blok nr 2) to z chęcią pokopię (boisko przy Familijnej jest otwarte dla każdego?)
robbo
Użytkownik
My na wczesnym etapie budowy z kuchni zrobiliśmy dodatkowy mały pokój a aneks kuchenny zrobiliśmy w pokoju. Wentylację przenieśli nam pod sufitem a hydraulikę w podłodze. Oprócz tego poprzesuwaliśmy troche ściany, dołożyliśmy jedną dodatkową i dwoje drzwi, których pierwotnie nie było w planie. Nie było żadnych problemów z akceptacją tylko mój malutki pokój jest na planie drugim hallem, bo przepisy nie pozwalały go nawet nazwać garderobą ;)
Pan z Targfortu zadzwonił do mnie zanim stawiali ścianki wewnętrzne i zapytał czy czegoś nie chcemy zmienić. Nie zapłaciliśmy za to nawet złotówki dodatkowo.
D. z 3
Gość
robbo
Użytkownik
sasza
Gość
D. z 3
Gość
robbo, czyli jeśli ktoś chciał przenieś aneks kuchenny to trzeba było wcześniej to załatwic z nimi...ja jeszcze myślałam o opcji przedzieleniu tego pokoju z aneksem i zrobienia pokoju przechodniego, ale nie wiem....
sąsiad
Gość
niop
Gość
robbo
Użytkownik
Przy okazji planowania nowego układu ścian ustaliliśmy przeniesienie kuchni. To było zanim stawiali ściany wewnętrzne i ciągnęli instalacje - gdzieś tak z półtora roku temu.
Michał T.
Gość
O takiej zmianie nawet nie myślałem :)
Aczkolwiek zaskoczony jestem brakiem dodatkowych opłat. Czy na te zmiany przygotowywałeś jakiś swój projekt (rysunki instalacji)? Czy wystarczyła rozmowa z kierownikiem budowy czy inną odpowiedzialną osobą?
robbo
Użytkownik
Swój projekt przygotowałem bardzo profesjonalnie ;-)
Zrobiłem zrzut pierwotnego planu do Painta i dorysowałem zmiany. Potem porozmawiałem chwilę z Panią Projektant, pokazałem jej nasze dzieło, naniosła zmiany u siebie i dała mi do podpisania.
Następne mniejsze zmiany rozmieszczenia gniazdek elektrycznych i TV robiliśmy już na telefon i maila.
w ciąży
Gość
picia136
Użytkownik
niop
Gość
sąsiadka
Gość
sąsiadka
Gość
robbo
Użytkownik