Forum opinii Osiedle Portowa

• Zet
    Zet
    Użytkownik
    2013-01-08 10:51:50
    Dwa kosze i małe asfaltowe boisko mamy pod blokiem na miejskim placu zabaw przy portowej ;).

• :)
    Gość
    2013-01-08 10:56:25
    niestety nie polecam nawet kosza w tym gimnazjum co prawda 60 min - 70 zł ale po wielkich bólach kierowniczka powiedziała ze w ostatecznosci da szatnie ale juz o prysznicach nie chciala slyszec nie to nie.
    Monika zgadzam sie z toba w 100 % pzdr

• Damian
    Gość
    2013-01-08 11:15:43
    Monika, niestety wypadło mi kilka bardzo ważnych rzeczy i nie miałem czasu się tym zająć. Dzis i jutro także nie dam rady, może dopiero w czwartek.

• :>>>>>>>
    Gość
    2013-01-08 11:25:43
    na duże zakupy jeżdze autem do auchana, raz na tydzien lub dwa, pieczywo mroże;) nie róbcie problemu tam gdzie go nie ma. jesli dla kogos sklep oddalony piechota 4 min. jest problemem, to albo nie ma wiekszych, albo jest super wygodnicki i leniwy.tyle.

• ;)))))))))))
    Gość
    2013-01-08 11:28:59
    na duże zakupy autem sie jedzie,a na mniejsze idzie, jasne, ze byłoby super miec sklep w bloku na dole i zejsc w dresach :)no ale bez przesady to nie jest problem ludzie!do przystanku idzie sie 5 min. i jest blisko, nie wiem o co Wam chodzi?

• :P
    Gość
    2013-01-08 11:30:26
    jeśli doceniamy to co mamy i skupiamy sie na dobrych rzeczach to lepiej sie żyje, polecam:)

• ;) - Monika
    Gość
    2013-01-08 12:43:40
    pozdrawiam ":)"
    Damianie rozumiem, drzwi w 9 miały być podobno dziś sprawne. jakieś newsy?
    do :>>> ja się chętnie z Tobą zabiorę po te tygodniowe zakupy :P myśle, że to kwestia braku czasu i sił. fajnie jest się przejść jak świeci słoneczko, jak jest ciepło. ale na prawdę jak czegoś w domku zabraknie, albo goście przyjdą a jest zimno, pada lub cokolwiek to już się robi się mniej przyjemnie.
    ale myślę, że nie ma co więcej dywagować :)
    i tak mnie już parę osób oceniło jako leniwą :) nie uważam się za taką i nikt mnie za taką nie uważa oprócz osób z forum, które na podstawie 1, 2 wpisów tak oceniło :)

• luk z 9
    Gość
    2013-01-08 12:50:52
    Szkoda ze nie wypaliła ta hala bo mielibyśmy bardzi bluskoe ale szukamy dalej bo chetni sa :)
    Xenon wiesz juz cos?

• Pinka
    Gość
    2013-01-08 14:14:55
    ;) - Monika,

A Ty byłabyś chętna na fitnessy w pobliskiej siłowni? Ja zamierzam tam uczęszczać, odwiedziłam już nawet ich www ;-)
    W gronie zawsze raźniej, większa motywacja ;-)

• MK
    Gość
    2013-01-08 14:20:39
    Monika i Pinka ja też bym się pisała na fitness ... :)

• Pinka
    Gość
    2013-01-08 14:29:11
    Suuuper :D
    to od kiedy rozpoczynamy? W styczniu na siłowniach jest tłok bo wszyscy mają postanowienia noworoczne ale od lutego jest już znośniej ;)

• ;) - Monika
    Gość
    2013-01-08 14:39:58
    tak tak :) jak najbardziej, tyle, ze mamy na razie zawrót głowy w mieszkaniu, więc mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia się już uda! to jest nas już 3 :D
    cos w tym jest, a już około kwietnia jak się robi ciepło to już w ogóle się wejśc nie da:P

• ;) - Monika
    Gość
    2013-01-08 14:43:46
    a to przy okazji zapytam ma ktoś dojścia po dobrej cenie karty multisport? bo karnet w s4 jest dość drogi w porównaniu do innych siłowni do jakich chodziłam :)
    i dlatego warto zrobic to spotkanie i chlopcy się co do piłki dogadają, my co do fitnessu :) a przy okazji piwko sobie wypijemy :)

• MK
    Gość
    2013-01-08 15:59:58
    http://www.tokiofitnessclub.pl/cennik.html moze tu?
  • xenon75
    xenon75
    Użytkownik
    2013-01-08 16:11:31
    luk w tym tygodniu niestety jest komplet :[ nie dam rady.pozno sie zgadalismy...jutro na pilce moge pogadac z chlopakami ze mam kogos do gry za tydzien.gramy po szesciu lub 7..jak masz korki to bedzie git jak nie to tez da rade.koszulke musisz miec białą..wszytko jedna jaka aby biala.wynajecie boiska kosztuje normalnie okolo 400 zl za godzine.my mamy znizke bo gramy tam ladnych pare lat i placimy cos kolo 240 zl.wychodzi po 20 zl od lebka za godzine gry.warunki tak jak pisalem super!! wejdz na stronke hali i obczaj sobie.jezeli ci odpowiada wal smialo :] poziom gry jest lajtowy..wiadomo trzeba tez za.....ć! :]

• K....
    Gość
    2013-01-08 16:34:48
    Monika, Pinka i MK, ja też się piszę na fitness!!! :-) To jest nas już 4 jeśli dobrze zliczyłam:-) Kiedy ruszamy? Jestem chętna od zaraz;-)

• luk z 9
    Gość
    2013-01-08 20:00:17
    Oki to daj znac jak cos będziesz wiedział
  • Ola K.
    Ola K.
    Użytkownik
    2013-01-08 20:03:35
    A jak chcemy dbać o bezpieczeństwo skoro proponujecie zrezygnować z ochrony?
    Nie wiem czy to dobry pomysł. Oczywiście że to kosztuje, ale bezpieczeństwo warto stawiać na I miejscu.
  • Ola K.
    Ola K.
    Użytkownik
    2013-01-08 20:16:03
    "gość - Gość" jeśli chodzi o zarządzanie wspólnotą to lepiej skorzystać z pomocy kogoś doświadczonego, bo jak zaczniemy sami rządzić to nic dobrego może z tego nie wyjść. Ponadto to nie jest taka prosta sprawa i nie wystarczy tylko wiedza z internetu, ale trzeba też się znać na przepisach, ustawach, itd.

• roza_nowik
    Gość
    2013-01-08 21:00:21
    Ola powiedz mi proszę czy ochrona w takim wydaniu, jaki mamy obecnie gwarantuje bezpieczeństwo? Ja tego nie czuję. Brama otwarta, brak kontroli nad tym kto wjeżdża/wyjeżdża. Poza tym stróż/ dozorca nic nie może, poza wezwaniem ewentualnie grupy interwencyjnej. Nie będzie pilnował mojego czy Twojego mieszkania, tylko części wspólnych. Robią obchód raz na jakiś czas i to tyle. Pisałam to już wcześniej, ale ja nie widzę żadnych korzyści z ich obecności i absolutnie nie czuję się bezpieczniej.
    Może inwestycja w sprzęt? Picia zapewne lepiej orientuje się w temacie. Poza tym to o jakim my tu bezpieczeństwie mówimy. Jeśli w budynku biurowym powstanie sklep, przedszkole, czy co tam ma być, to i tak obcy ludzie będą nam się kręcić po osiedlu.
  • Ola K.
    Ola K.
    Użytkownik
    2013-01-08 21:09:44
    Może ochrona w tym wydaniu w jakim jest obecnie nie jest skuteczna. Ale ogólnie mam na myśli żeby nie rezygnować z bezpieczeństwa na osiedlu. Monitoring ok, tylko musi nad nim też ktoś czuwać.
    Jeśli chodzi o budynek biurowy to ma nadzieję że koniec końców zostanie on odgrodzony od reszty osiedla, bo jeśli nie to rzeczywiście osiedle zamkniętym nie będzie można nazwać.

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-08 21:11:25
    To ja właśnie o tym mówiłem że jak będzie sklep i już nie ma zamknietego osiedle i każdy tu wejdzie. Z tego co wiem to ochrona jest naszego developpera. Ja dlatego jestem za monitoringiem pracuje w tej branzy to mogę coś zaoferowac w rozsądnych cenach co ułatwi pracę ochronie i poprawi zdecydowanie bezpieczeństwo na osiedlu. Bo same kamery w sobie działają na psychikę.

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-08 21:13:21
    jak coś monitoring mogę wziaśc pod swoje skrzydła opieki itd. nawet z instalacją. Ja z ochrony też bym nie rezygnował.

• roza_nowik
    Gość
    2013-01-08 21:21:53
    Zgodzę się, że kamerki działają na psychikę, ale też jak ktoś komuś zarysuje samochód, czy ktoś coś zdewastuje, to będziemy wiedzieć kto. Pod warunkiem, że sprzęt będzie sprawny i ktoś będzie go sprawdzał :-) Bo znam i takie przypadki, że jeśli coś złego się wydarzyło, to akurat sprzęt zawiódł. Może warto też zainwestować indywidualnie w sprzęt w swoim mieszkaniu - w system alarmowy bądź kamery internetowe. U mnie to akurat odpada, bo mam psa. Co prawda krzywdy nie zrobi, ale dużo hałasu na pewno tak.

• roza_nowik
    Gość
    2013-01-08 21:25:19
    Myślę, że ochrona bądź jej brak, to waży temat, ale moim zdaniem powinniśmy się zorganizować, żeby móc m.in. o tym decydować. Jak na razie o wszystkim decyduje deweloper...

• :>>>>>>>.
    Gość
    2013-01-08 21:27:47
    wg. prawa wspólnota sie utworzyła wraz z podpisaniem pierwszego aktu not. no ale ile (procentowo) powinno być podpisanych aktów abu móc decydowac i podejmowac decyjze, wie ktos?

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-08 21:28:31
    że masz psa to nie znaczy że nie może byc alarmu :> jedno z drugim nie ma wplywu hehehe. Tak jak pisałem cctv mogę wziośc pod opiekę i nadzorowac

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-08 21:33:37
    jak ja podpisywałem akt 28.12.2012 i gadałem z prezesem powinno byc coś ok 95 aktów i wtedy możemy my przejąc. musi byc połowa i jedne :>

• roza_nowik
    Gość
    2013-01-08 21:34:11
    Do lokator: chodzi o rok liczony od daty podpisania pierwszego aktu (będzie ona wskazana w księdze wieczystej nieruchomości). Pierwszy akt był podpisany w grudniu 2012.
    Ale o czym wcześniej pisał Zet, a ja będę powtarzała z uporem maniaka, możemy zmienić sposób zarządzania naszą nieruchomością wcześniej niż przed upływem roku, tylko musi być wola większości z nas.
    Sąsiedzi za samo administrowanie/ zarządzanie naszym osiedlem przez firmę zewnętrzną może być o 1/3 lub 1/2 taniej. A oszczędzone w ten sposób pieniądze, można przeznaczyć na inny cel. Na pewno coś wymyślimy :-)

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-08 21:37:00
    naprzykład cctv po paru miesiącach się uzbiera ładna kwota

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.