damian jest git tylko moze dopisac jeszcze winda w 4 i 5 domofon w 9 halasujace grzejniki prawie wszedzie odpowietrzona instalacji u nowika :D czy gdzie tam jeszce a o konserwacji nie wiem oco chodzi ze za dlugo ?
Damian
Gość
2013-01-03 13:09:10
to co Nowik zostawiamy to czy nie ?
Damian
Gość
2013-01-03 13:09:49
Jak dla mnie to jest brak konserwacji bo jakby była to by windy chodziły :)
ja
Gość
2013-01-03 13:12:31
wykreśl to nie działająca wina w 4 i 5 wystarcza a jaki tego jest problem to niech oni dochodza my nie musimy sie na tym znac i dumac czy to konserwacja zawinila
kkkkkkkkkkkkkk
Gość
2013-01-03 13:14:10
proponuje Nie działająca winda w 4 i 5 - Hałąsujące grzejniki prawie w kazdym mieszkaniu - Źle działający domofon w 9
PM do Damian
Gość
2013-01-03 13:17:24
Dopisz niskie ciśnienie w kranach. To chyba też usterka
gość
Gość
2013-01-03 13:25:05
pm jak masz niskie ciśnienie to napisz w jakim mieszkaniu bo jesli 95 % ludu ma ok to bezsenu to pisac ze wszedzie napiszmy konkretnie w jakim mieszkaniu to jest pismo dotyczace ogolu mieszkancow a nie jednotek jak masz pojedynczy problem to zglos to sam deweloperowi
lokator
Gość
2013-01-03 13:26:56
wałsnie napiszmy te 3 najwazniejsze postulaty dotyczace wszystkich skoro sie mamy pod tym podpisac wiec windy domofon i grzejniki
PM
Gość
2013-01-03 13:39:27
Ok myślałem że nie tylko ja mam taki problem z tym ciśnieniem. Dlatego napiszcze tylko te 3 co podał Lokator
Bruce
Gość
2013-01-03 13:43:32
Czy ktoś się jeszcze nie możne doczekać wymiany okien? Jeśli więcej lokatorów ma spore opóźnienia w terminach usuwania usterek wskazanych w protokołach odbioru, to warto wpisać takie rzeczy. Tym bardziej jeśli chcecie to pismo słać gdzieś dalej niż do biura dewelopera.
do bruca
Gość
2013-01-03 13:47:08
okna maja byc w styczniu wymieniane komleksowo u wszystkich maja dzwonic a pismo tylko do dewelopera zeby przyspieszyc cala te procedure ktos glupoty pisal zeby podburzyc
Damian
Gość
2013-01-03 13:48:01
Dla mnie ważnym postulatem także jest słabe ciśnienie. Jeśli są takie problemy to uważam je za globalne a naliczyłem minimum 2.
Domi nr. 5
Gość
2013-01-03 14:07:05
Hej Damian, Podeślij mi też to pismo to obejrzymy z Bartkiem i Ci pomożemy.
Słuchajcie czy Wy opłaciliście całą fakturę? Ja zapłaciłam im 30% tylko. Czy w tym piśmie prosimy o specyfikację czynszu i korektę do faktury też? Czy takie pisma indywidualnie piszemy?
Damian
Gość
2013-01-03 14:14:25
Ja im nie opłaciłem faktury. I nie mam zamiaru, dopóki nie wystawią mi korekty faktury na minimum winde. Domi całe pismo przygotuję na jutro bo może jeszcze coś tutaj wyniknie :)
Damien
Gość
2013-01-03 14:15:21
*Hej Domi :)
nowik z 5
Gość
2013-01-03 15:04:40
Damian nie wpisuj tej zapowietrzonej kanalizy, załatwie to sam z Grzegorzem, sam tego dopilnuje, a domofon też mu musze zgłosić bo mnie nie słychać na dole, ale to chyba od ręki naprawiają.
niop
Gość
2013-01-03 15:27:23
Wiele osób mowi o fakturze za czynsz- sami odbieraliście czy wrzucali do skrzynek? Ja nic nie dostalam poza ta pierwsza dawno temu.
Pinka
Gość
2013-01-03 15:31:34
Domi, my póki co nie zapłaciliśmy nic :-). Damian, kiedy zamierzasz zbierać podpisy?
Domi nr. 5
Gość
2013-01-03 16:08:56
Oki, ja rano będę w domu jakby co. Pracuje niestety do 21 w tym tygodniu. W sobote tez pracuje, wiec jakos indywidualnie sie najwyzej umowimy na podpisywanie. Te kaloryfery to jest jakas masakra. Glosne jak cholera! Musze cos z tym zrobic. Ja sluszalam ze ponoc pompy sa za slabe....:(
Pinka
Gość
2013-01-03 16:12:54
Domi, jeśli uda ci się coś zdziałać z tymi kaloryferami to podziel się koniecznie! Tymczasem łącze się w bolu.
roza_nowik
Gość
2013-01-03 16:31:44
niop faktury podobno wysyłali pocztą. Do nas nie trafiła. Zgłoś się do nich, bo będziesz miała niemiłą kumulację. Ja mam za dwa miesiące ;-/ też dostałam tylko jedną dawno temu, która jeszcze nie uwzględniała opłat eksploatacyjnych, tylko same media. Teraz jest już wszystko.
D. z 3
Gość
2013-01-03 16:56:30
wyjasnijcie proszę mi-wszyscy,którzy zgłaszaja te usterki to bloki 4,5 i 9. Jeszcze nikt nie wprowadził sie do 2i3...?dobrze rozumiem?to znaczy nauczeni doswiadczeniem-pozostali z 2i3 bedziemy jak cos pisac oddzielne pismo zapewne...jesli bedzie tak cienko jak jest uWas to sie zgłosze do głównego inicjatora tego pisma:) ok?
Kasia
Gość
2013-01-03 17:10:57
DO DOMIANA!!!! SĄSIEDZI!!! uważam że powinniśmy zgłosić sie do dewelopera w sprawie oddzielenia naszych bloków od budynku usługowego, po co nam osiedle strzeżone jak każdy z ulicy kto wchodzi do tego budynku usługowego/sklepu bo tam ma się znajdować, może wejsc do każdego bloku nasrać w windzie i ukraść wózek z klatki!!! dziś dostałam nawet info że sam deweloper pytał się Pani Doroty z biura czy mieszkańcy się nie burzą że nie ma tego odgrodzenia które jak pamiętam miało być!! co Wy na to??
xenon75
Użytkownik
2013-01-03 17:26:11
JA tez im nie zaplacilem faktury.mogą zlozyc do mnie pismo. niech ktos się pofatyguje do mnie z biura i tez im podpisze na kopi-WPŁYNEŁO :]
gosc
Gość
2013-01-03 17:35:27
do Kasia-z tym zgłoszeniem się to poczekaj aż zostaną oddane wszystkie bloki-takie są zasady demokracji, nie dycydujcie za tych, których nie ma, są jeszcze w sumie aż 3 bloki 2,3 i ten co miał być usługowy od portowej-a przerobili go na mieszkania.
Domi nr. 5
Gość
2013-01-03 18:45:39
Jeśli chodzi o budynek usługowy to ja bym była niezmiernie wdzięczna jakby gasili tam światła w nocy... :(
M62
Gość
2013-01-03 19:20:37
Jeśli chodzi o budynek biurowy to pamiętajmy że mamy z niego wyjście z garażu (od strony osiedla). To wyjście miało być "bardzo luksusowe" bo wychodziło się prawie na wprost głównej alei gdzie było też wejście do bloku nr 9. Jednak wejście zrobili "odwrotnie" do 9, w wyjście z biurowca w prawą stronę do nowego wejścia w 9 zablokowali. I teraz to luksusowe wyjście z garaży dla tych co mieszkają w 9 to muszą zapied***ć albo dokoła 9, albo dokoła biurowca. Tak uprościli.... Ktoś to zauważył? Proszę wpisać że w projekcie było inaczej, a teraz droga z garażu jest równa drodze z wyjścia koło ochrony. Niech zdejmą ten płotek za 20zł i zrobią kostkę żeby było praktycznie, albo KLATKĘ w 9 przełożą w miejsce lokalu nr 1, jak w projekcie pierwotnym.
Jeśli chodzi o imprezy na dachu to chyba samochodowym i własnym, bo klienci z ostatnich pięter po takich imprezach mogą mieć.... mokro jak i imprezowicze. Trochę z głową. w 9 szwankuje zamek przy domofonie i są wyłamane blokady drzwi (małego skrzydła). Coś wiadomo co z progami?
Ola K.
Użytkownik
2013-01-03 19:25:38
Do "D. z 3" w bloku nr 2 jeszcze nikt nie mieszka bo się dopiero buduje.
blondynka
Gość
2013-01-03 19:27:26
jak to mokro?nie rozumiem...
D. z 3
Gość
2013-01-03 19:28:24
no to ten drugi-oddawany razem z 3 to jest ile 8???
gość
Gość
Damian
Gość
Damian
Gość
ja
Gość
kkkkkkkkkkkkkk
Gość
Nie działająca winda w 4 i 5
- Hałąsujące grzejniki prawie w kazdym mieszkaniu
- Źle działający domofon w 9
PM do Damian
Gość
gość
Gość
lokator
Gość
PM
Gość
Bruce
Gość
Jeśli więcej lokatorów ma spore opóźnienia w terminach usuwania usterek wskazanych w protokołach odbioru, to warto wpisać takie rzeczy. Tym bardziej jeśli chcecie to pismo słać gdzieś dalej niż do biura dewelopera.
do bruca
Gość
Damian
Gość
Domi nr. 5
Gość
Podeślij mi też to pismo to obejrzymy z Bartkiem i Ci pomożemy.
Słuchajcie czy Wy opłaciliście całą fakturę? Ja zapłaciłam im 30% tylko. Czy w tym piśmie prosimy o specyfikację czynszu i korektę do faktury też? Czy takie pisma indywidualnie piszemy?
Damian
Gość
Damien
Gość
nowik z 5
Gość
niop
Gość
Pinka
Gość
Domi nr. 5
Gość
Te kaloryfery to jest jakas masakra. Glosne jak cholera! Musze cos z tym zrobic. Ja sluszalam ze ponoc pompy sa za slabe....:(
Pinka
Gość
roza_nowik
Gość
D. z 3
Gość
Kasia
Gość
xenon75
Użytkownik
gosc
Gość
Domi nr. 5
Gość
M62
Gość
Jeśli chodzi o imprezy na dachu to chyba samochodowym i własnym, bo klienci z ostatnich pięter po takich imprezach mogą mieć.... mokro jak i imprezowicze. Trochę z głową.
w 9 szwankuje zamek przy domofonie i są wyłamane blokady drzwi (małego skrzydła).
Coś wiadomo co z progami?
Ola K.
Użytkownik
blondynka
Gość
D. z 3
Gość