Nowik chetnie bym wpadl na piwko.Ale tak jak mowiłem mam swoje postanowienia noworoczne.Do piątku nie pije:] ps do yhm a ja tam ci nic nie bede zalowal.u mnie mozesz sie rozlozyc nawet na kanapie w duzym pokoju.spoko sie zmiescimy.a opalanko to na dachu naciskasz guziczek i wlaz sie sam otwiera..z nowikiem planujemy tam sie spotykac wieczorem w lato na grillu.dach jest duzy,nikt nie bedzie stekal.a z tym parterem i ogrodkiem daj sobie spokoj nawet spokojnie gratów nie da rady wywalic.a tam spokoj cisza.a i po piwko do mojej lodowki bedzie blisko.bo my z nowikiem jestesmy piwosze -smakosze. nie opoje.wiesz czym sie rozni smakosz od opoja?smakosz chocby nie wiem ile wypil zawsze bedzie smakowal:]a opoj jak to opoj .chcemy zawiazac klub smakosza na portowej kto jest choc odrobine smakoszem i zna podstawowe browary regionalne takie jak gosciszewo,artezan,kormoran,lwówek[zadne tatry!itp] moze do nas przystąpic.w porze zimowej klub dziala w kazdy piatek i sobote w mojej i nowika piwnicy.
xenon75
Użytkownik
2013-01-02 21:10:25
Nowik chetnie bym wpadl na piwko.Ale tak jak mowiłem mam swoje postanowienia noworoczne.Do piątku nie pije:] ps do yhm a ja tam ci nic nie bede zalowal.u mnie mozesz sie rozlozyc nawet na kanapie w duzym pokoju.spoko sie zmiescimy.a opalanko to na dachu naciskasz guziczek i wlaz sie sam otwiera..z nowikiem planujemy tam sie spotykac wieczorem w lato na grillu.dach jest duzy,nikt nie bedzie stekal.a z tym parterem i ogrodkiem daj sobie spokoj nawet spokojnie gratów nie da rady wywalic.a tam spokoj cisza.a i po piwko do mojej lodowki bedzie blisko.bo my z nowikiem jestesmy piwosze -smakosze. nie opoje.wiesz czym sie rozni smakosz od opoja?smakosz chocby nie wiem ile wypil zawsze bedzie smakowal:]a opoj jak to opoj .chcemy zawiazac klub smakosza na portowej kto jest choc odrobine smakoszem i zna podstawowe browary regionalne takie jak gosciszewo,artezan,kormoran,lwówek[zadne tatry!itp] moze do nas przystąpic.w porze zimowej klub dziala w kazdy piatek i sobote w mojej i nowika piwnicy.
D. z 3
Gość
2013-01-02 21:24:59
Xenon od piwa się tyje i faceci przez Ciebie zaczną tyć:P i chodować brzuchy piwne! sasza, spoko dawaj znać jak poprawki idą :)
D. z 3
Gość
2013-01-02 21:35:26
hodować ups dupa z ortografii
xenon75
Użytkownik
2013-01-02 21:45:10
facet bez brzucha h....o r.... :] moja ortografia w deche :]
D. z 3
Gość
2013-01-02 21:49:21
no pięknie:) bardzo ładne rymy :P
nowik z 5
Gość
2013-01-02 23:43:30
hahaha dobre xenon :)))) piwko musi mieć smaczek i trza się nim raczyć :))) a już widze oczyma wyobraźni wieczorek po ciężkim tygodniu z ciemnym koźlaczkiem, na leżaczku przy zachodzącym miejskim słoneczku i obłokami prosto z żerańskich kominów..... ehhhh po prostu lodzio miodzio :)))
PM
Gość
2013-01-03 06:51:02
Mam pytanko odnośnie grzejników. Czy u Was sąsiedzi również szumią jak się rozkręci...? Wczoraj zamontowano nam dopiero termostaty bo oczywiście zapomnieli wcześniej i jak odkręcam między 3-4 to szumi tak jak nie wiem co. W nocy to już wogóle nie da się spać tragedia. Co z tym robić...? AHA jeszcze jedno w bloku nr 9 dzisiejszej nocy to coś waliło po grzejnikach albo może Ktoś... ale spać się nie da. Nie wiem jak to będzie dalej jak urodzi mi się córeczka ale to już nie długo, więc z tym waleniem i buczeniem w grzejnikach to nie wiem co robić. Pomocy, jak Wy z tym walczyliście?
Kasia
Gość
2013-01-03 07:39:02
hej, do kogo trzeba dzwonić żeby się umówić na odbiór?proszę o nr
Pinka
Gość
2013-01-03 07:39:52
u nas również grzejniki hałasują! właściwie to one raczej drżą... bardzo nieprzyjemny dźwięk. Nie mam na to rady, nie wiem co to jest i od czego to zależy :(
PM do Pinka
Gość
2013-01-03 07:43:15
A zgłaszaliście może to że grzejniki hałasują...? Nie wiem co robić bo dopiero pierwszy raz tak się zaczeło dziać. Wcześniej nie miało to miejsca więc nie wiem co robić.
ja
Gość
2013-01-03 07:55:58
te grzejniki po jakims czasie przestaja halasowac jak sie rozgrzeja, musisz celowac do 3,5 nie halasuja i od 4,5 juz tez nie
PM do ja
Gość
2013-01-03 08:00:45
No widzisz tylko że jak ustawiam na 3 to hałasują głośniej niż np. na 4, a 5 również hałasuje, tylko że w dzień może to nie przeszkadza ale w nocy to się nie da wytrzymać. Chyba że codziennie powtarzać sylwestra i kilka drinków na dobranoć to wtedy nie będzie przeszkadzało...:)
Pinka
Gość
2013-01-03 08:37:07
Póki co nie zgłaszaliśmy, mieliśmy tak ze 3-4 razy, zawsze w nocy i jakoś od rana zawsze było dużo innych spraw ;-) Ale jeśli sytuacja będzie się powtarzać to na pewno z tym gdzieś uderzymy ;)
Michał T.
Gość
2013-01-03 08:48:57
@ Ola K. "Ja osobiście mam mieszkanie z ogródkiem i wku*wia mnie to że macie jakieś problemy z tym związana. Może jeszcze mam Cie wpuszczać do tego ogródka przez moje mieszkanie i Ci drinki donosić? Normalnie paranoja i indolencja umysłowa!" - :D
@ ee Japa kasztany i na wioche do siebie.Legia Warszawa ! - Jeden kibic Legii nam się już przedstawił :) Może ejszcze ktoś kibicuje Legii lub Polonii? ;)
D. z 3
Gość
2013-01-03 09:23:50
no raczej Legia
D. z 3
Gość
2013-01-03 09:32:13
nowik i xenon-tylko uwazajcie przy wchodzeniu i schodzeniu na dach zeby sie spasc ;)
nowik z 5
Gość
2013-01-03 09:59:16
te szumy w grzejnikach to ma chyba każdy. Gadałem z teściem, hydraulikiem i mówi że może to być fabryczna wada zaworów, bo nie jest to normalne, owszem może troche szumieć przy odkręcaniu ale nie tak żeby tv zagłuszało. u nas też całą noc stukało komuś w grzejnikach. Xenon ma podobny problem, to może coś tobie o tym opowiedzieć. Na pewno nie zaszkodzi odpowietrzyć ale wątpię czy to coś da. A co do śmigania po drabce to luzik :) jak spidermany będziemy śmigać :)))
xenon75
Użytkownik
2013-01-03 10:02:10
mi tak samo halasuja.byl wzywany hydraulik od targfortu.wymienil raz termostat.i nic to samo.drugi raz przyszedl wkurzony ze musi przyjsc.i powiedzial jak w alternatywach.ze on nie wi co to jest.i ze idzie dalej.a mi powiedzial zebym napisal pismo.pismo napisane.mija trzeci tydzien.zero odzewu.a kaloryfer wali ze nie nie wyrobka.masakra.!bylem w kancelari adwokackiej pisza dla mnie pismo przedsadowe.za pare dni im wreczam.dodatkowo zalatwiam kontrol z dozoru.mam dosc oszukiwania mnie.caly targfort czyta tń i sie z nas smieje.kazdy pisze to i tamto.i nic.olewaja nas.
Damian
Gość
2013-01-03 10:03:48
jeżeli chodzi o grzejniki to u mnie też jest lipa, ale spiszemy to w piśmie mam nadzieje, że targfort jakoś wyjdzie z twarzą z tego. Co do dachu to chyba będzie system rezerwacyjny bo ja też chce tam ze znajomymi robić grilla :P chyba, że się wszyscy zmieszczą :)
D. z 3
Gość
2013-01-03 10:07:59
a ktoś był na tym dachu w ogóle?
Damian
Gość
2013-01-03 10:10:55
mnie jeszcze nie było. Czy ktoś ma ochote pomóc mi z pisaniem pisma dzisiaj lub jutro ? Tak żebyśmy w poniedziałek je złożyli i zakończyli tą sprawe. Podpisy albo zbierzemy na spotkaniu klatkowym albo po prostu ustalimy jakiś termin i zejdziemy się do mnie i podpiszemy :)
MK
Gość
2013-01-03 10:19:17
damian podeslij to co udało ci sie spisać cos pokombinuję madzia.kwiatek@buziaczek.pl
PM do Nowik z 5
Gość
2013-01-03 10:20:39
Do Nowik z 5: Odpowietrzenie nic nie da bo grzejniki nie są zapowietrzone. Jeśli odkręca odpowietrznik i odrazu leci woda bez żadnego powietrza to stwierdzam że nie są zapowietrzone a jednak dalej hałasują. Do Xenon75: jak u Ciebie stuka to jest to stukanie mechaniczne tak jak by ktoś z młotkiem w grzejnik napier...? bo takie były dzisiaj stuki w bloku nr 9 oczywiście w dzień to może i bym to wytrzymał ale nie w nocy jak napierdziela. Do Damian: Jak będziesz miał już pismo to z przyjemnością je podpiszę. Tylko daj znać na forum
Damian
Gość
2013-01-03 10:24:11
tak ale samo pismo do targfortu mnie nie zadowala. Chciałbym złożyć je dw do instytucji która może im za to wszystko nałożyć kare. Czy to jest nadzór budowlany ? UOKiK ? ktoś się oreintuje w tych sprawach ? MK za ok. 1h Ci podeśle.
MK
Gość
2013-01-03 10:28:08
możemy podesłać do Rzecznik Spraw Konsumenckich!
nowik z 5
Gość
2013-01-03 10:30:18
niestety wiem że to nic nie da bo większość z nas ma odpowietrzone grzejniki. Jeśli jest to wina zaworów, to będą je musieli na całym osiedlu najprawdopodobniej wymienić, a jeśli tak jest to oni już o tym wiedzą i zbywają nas żeby siebie na koszta nie naciągać a my się możemy bujać. zresztą ciepła woda do kranu też dochodzi jak bym na 6 piętrze mieszkał a nie na 2. Może za słaba pompa, ale ktoś to musi skontrolować.
gość
Gość
2013-01-03 10:31:53
proponuje do prezydenta ! ludzie zawsze sa jakies male niedociagniecia a duze potrzeba czasu ale w koncu sie wywiazuja i naprawiaja usterki
sasza
Gość
Gość
ps do yhm a ja tam ci nic nie bede zalowal.u mnie mozesz sie rozlozyc nawet na kanapie w duzym pokoju.spoko sie zmiescimy.a opalanko to na dachu naciskasz guziczek i wlaz sie sam otwiera..z nowikiem planujemy tam sie spotykac wieczorem w lato na grillu.dach jest duzy,nikt nie bedzie stekal.a z tym parterem i ogrodkiem daj sobie spokoj nawet spokojnie gratów nie da rady wywalic.a tam spokoj cisza.a i po piwko do mojej lodowki bedzie blisko.bo my z nowikiem jestesmy piwosze -smakosze. nie opoje.wiesz czym sie rozni smakosz od opoja?smakosz chocby nie wiem ile wypil zawsze bedzie smakowal:]a opoj jak to opoj .chcemy zawiazac klub smakosza na portowej kto jest choc odrobine smakoszem i zna podstawowe browary regionalne takie jak gosciszewo,artezan,kormoran,lwówek[zadne tatry!itp] moze do nas przystąpic.w porze zimowej klub dziala w kazdy piatek i sobote w mojej i nowika piwnicy.
xenon75
Użytkownik
ps do yhm a ja tam ci nic nie bede zalowal.u mnie mozesz sie rozlozyc nawet na kanapie w duzym pokoju.spoko sie zmiescimy.a opalanko to na dachu naciskasz guziczek i wlaz sie sam otwiera..z nowikiem planujemy tam sie spotykac wieczorem w lato na grillu.dach jest duzy,nikt nie bedzie stekal.a z tym parterem i ogrodkiem daj sobie spokoj nawet spokojnie gratów nie da rady wywalic.a tam spokoj cisza.a i po piwko do mojej lodowki bedzie blisko.bo my z nowikiem jestesmy piwosze -smakosze. nie opoje.wiesz czym sie rozni smakosz od opoja?smakosz chocby nie wiem ile wypil zawsze bedzie smakowal:]a opoj jak to opoj .chcemy zawiazac klub smakosza na portowej kto jest choc odrobine smakoszem i zna podstawowe browary regionalne takie jak gosciszewo,artezan,kormoran,lwówek[zadne tatry!itp] moze do nas przystąpic.w porze zimowej klub dziala w kazdy piatek i sobote w mojej i nowika piwnicy.
D. z 3
Gość
sasza, spoko dawaj znać jak poprawki idą :)
D. z 3
Gość
xenon75
Użytkownik
moja ortografia w deche :]
D. z 3
Gość
nowik z 5
Gość
PM
Gość
Kasia
Gość
Pinka
Gość
PM do Pinka
Gość
ja
Gość
PM do ja
Gość
Pinka
Gość
Ale jeśli sytuacja będzie się powtarzać to na pewno z tym gdzieś uderzymy ;)
Michał T.
Gość
"Ja osobiście mam mieszkanie z ogródkiem i wku*wia mnie to że macie jakieś problemy z tym związana. Może jeszcze mam Cie wpuszczać do tego ogródka przez moje mieszkanie i Ci drinki donosić? Normalnie paranoja i indolencja umysłowa!"
- :D
@ ee
Japa kasztany i na wioche do siebie.Legia Warszawa !
- Jeden kibic Legii nam się już przedstawił :) Może ejszcze ktoś kibicuje Legii lub Polonii? ;)
D. z 3
Gość
D. z 3
Gość
nowik z 5
Gość
xenon75
Użytkownik
Damian
Gość
D. z 3
Gość
Damian
Gość
MK
Gość
PM do Nowik z 5
Gość
Odpowietrzenie nic nie da bo grzejniki nie są zapowietrzone. Jeśli odkręca odpowietrznik i odrazu leci woda bez żadnego powietrza to stwierdzam że nie są zapowietrzone a jednak dalej hałasują.
Do Xenon75:
jak u Ciebie stuka to jest to stukanie mechaniczne tak jak by ktoś z młotkiem w grzejnik napier...? bo takie były dzisiaj stuki w bloku nr 9 oczywiście w dzień to może i bym to wytrzymał ale nie w nocy jak napierdziela.
Do Damian:
Jak będziesz miał już pismo to z przyjemnością je podpiszę. Tylko daj znać na forum
Damian
Gość
MK
Gość
nowik z 5
Gość
gość
Gość
MK
Gość