Zarządca temat furtki poruszył na zebraniu.Osoby będące na nim wyraziły zgodę. Trzeba było być na zebraniu, a nie teraz bijecie pianę. Jak się komuś nie podoba, to może zmienić osiedle.
Furtka
Gość
2015-04-15 17:00:29
Byłam na zebraniu i nie było żadnego tematu o furtce
mieszkaniec
Gość
2015-04-15 19:59:46
yhym... jakoś nie przypominam sobie stosownej uchwały dotyczącej omawianej furtki wśród tych przesłanych mieszkańcom razem z zaproszeniami na zebranie, również nie było jej odczytanej podczas informowania po porządku przebiegu zebrania.
Gosc
Gość
2015-04-16 10:03:56
Ja rownież byłam na zebraniu i uchwały w sprawie furtki nie było napewno. A zielone wspomnienie o niczym nie świadczy , rożne bzdury mówił pan Bartek , które nie miały ładu i dkladu !
32
Gość
2015-04-16 10:05:35
Napewno nie było uchwały w tej sprawie , byłem na zebraniu do końca , ustawa o własności lokali mówi o sposobach podeowania decyzji tylko uchwałą!!!!
Anna
Gość
2015-04-16 10:06:46
Nasz zarządca coraz cześciej przekracza swoje kompetencje , bo wie , że nikt ich nie kontroluje !
Anna
Gość
2015-04-16 10:07:40
Nie rozumiem dlaczego nie mamy swoich przedstawicieli we wspólnocie , to chore
^^
Gość
2015-04-16 10:34:16
to wina idiotów, którzy sami nic nie robili, a narzekali na ludzi którzy sami się zdeklarowali, teraz są efekty
26
Gość
2015-04-16 21:21:45
To może by się zebrać inpoprosic te osoby żeby nas reprezentowały , no ta foa zarządzania jest nie do przyjęcia
^^
Gość
2015-04-17 06:31:50
na przedostatnim zebraniu, osoby te w wyniku krytyki ze strony pewnej części osób zrezygnowały z tej funkcji, także raczej już będzie tak jak jest
Piotr
Gość
2015-04-21 06:26:12
Moi drodzy, Proszę Was żebyście pisali pisma i maile do zarzadcy. Kiedy do nich dzwonię to dostaje na twarz risposte jakoby lokatorzy nie dawali żadnych sygnałów, że są niezadowoleni i ja jestem pierwszy. Zanacie adres do Dan Fal i do calbudu ( m.struk@calbud-developer.pl) wysyłajcie kopie.
Możemy uchawlić ustanowić radę wspólnoty żeby poprawić decyzyjność?
gosc
Gość
2015-04-21 06:54:18
Mądry zarządca powinien zaproponować, żeby oddać władzę mieszkańcom, czyli ludziom, do których faktycznie należy nieruchomość... Przecież to już 3 lata w takim impasie żyjemy...
gosc
Gość
2015-04-21 18:04:47
no coz możliwości poznawcze nie wszyscy mamy takie same to w kwestii jakoby lokatorzy nie dawali znać
mieszkaniec
Gość
2015-04-22 18:34:33
Ja widzę tylko jeden już na to sposób a mianowicie skierować sprawę do sądu (o powołanie zarządu z mieszkańców) może wtedy skończy się ten horror?
mieszkaniec
Gość
2015-04-22 18:34:33
Ja widzę tylko jeden już na to sposób a mianowicie skierować sprawę do sądu (o powołanie zarządu z mieszkańców) może wtedy skończy się ten horror?
mieszkaniec
Gość
2015-04-28 18:44:25
Od prawie miesiąca użeram się z panem Pawlakiem. W kilku mieszkaniach w klatce 32 zalewa tajemnicze źródło wody. Pan Bartek cały czas uprawia spychologie i w jakikolwiek sposób nie dąży do rozwiązania sprawy. Nie odbiera telefonów od osób poszkodowanych. Kiedy pytamy co zamierza zrobić, odpowiedź brzmi: "niech sobie pan sam wykuje w ścianie dziure i zajrzy do komima, i niech sobie pan naprawi.
do mieszkaniec
Gość
2015-04-28 19:02:18
niestety p. Pawlak słynie z beszczelnego i aroganckiego zachowania, nie raz miałam okazję się o tym przekonać na własnej skórze... szkoda że nie szanuje ludzi dla których pracuje.
mieszkaniec
Gość
2015-04-28 20:01:47
Pan Bartek za wszelką cenę chce obarczyć winą lokatorów. Zamiast kuć ścianę w pustostanie, z którego jest łatwiejszy dostęp do awarii, bo zaczyna się ona na jego wysokości, ściany były kute w mieszkaniach poszkodowanych 2 piętra niżej. PS: Czy ktoś próbował zaskarżyć pana Pawlaka w zarządzie CALBUDU, lub u pani Falkowskiej?
gosc
Gość
2015-04-29 16:36:24
u profesjonalnego zarządcy takie sytuacje nie maja miejsca swoja droga to ciekawe ze jeszcze tutaj pracuje
ciekawy
Gość
2015-04-29 18:33:12
Jeszcze tylko kargula brakuje
klatka 22
Gość
2015-04-30 05:55:41
Pan Bartek jest taki bezczelny, że potrafi powiedzieć lokatorom , że problem z mieszkaniem jest mieszkańca , bo kupił akurat tasze mieszkanie i widziały gały co brały. Od początku tej inwestycji oszukuje mieszkańców i śmieje się z nas . Pani FAL/// pozwala na to i nic z tym nie robi .Był wiele skarg ,ale to mi pasuje . Przecież sami na siebie nie będą kręcić bata , jak jest grubsza naprawa to robią spychologię . Calbud wybudował osiedle to teraz sam ma naprawiać , przecież zarządca też jest z calbudu. To nie normalna sytuacja. W wielu przypadkach przekracza swoje uprawnienia .
gość
Gość
2015-04-30 05:59:06
bezczelny gówniarz i tyle !
gosc
Gość
2015-04-30 07:13:41
a zobaczcie jaki to niekorzystny układ - generalny wykonawca osiedla i zarządca to ta sama firma, więc wątpię, żeby egzekwowanie usterek odbywało się tak jak powinno
sąsiad
Gość
2015-04-30 09:34:37
Może czas najwyższy podziękować panu Bartkowi za jego brak kompetencji, to My mu płacimy a on nic dla nas nie robi, tylko drwi z nas. Jest zapewne kilku chętnych na jego miejsce pracy.
mieszkaniec 4 ogrody
Gość
2015-04-30 09:43:46
Trzeba wystosować pismo do p. Falk. z wyraźnym żądaniem zwolnienia pana Bartka z obejmowanej funkcji i z naszej listy płac, żeby nie było że zostanie sekretarką w zarządzie:) bo do odbierania telefonów też się nie nadaje, znam to z doświadczenia, dodzwonienie się do niego graniczy z cudem. Może jest ktoś chętny do napisania profesjonalnego pisma dot. p. B. Chętnie się pod nim podpiszemy.
l4
Gość
2015-05-01 09:46:46
Zmienić zarządcę.To powinno być naszym celem.
netto
Gość
2015-05-01 10:49:21
jeśli komus nie chce się wbijac kodu do bramki od netto proszę przejść bramą jest zepsuta wiec można ja tylko popchnąć i gotowe.
gość
Gość
2015-05-01 19:10:18
do SĄSIADÓW Z PARTERU, którzy dzisiaj urządzili sobie grilla- Oby to było po raz ostatni, bo następnym razem wezwę straż miejską i straż pożarną. Blokowisko, to nie miejsce na urządzanie sobie grillka. Okna nie można otworzyć, bo smród się unosi. Nie wszystkim to może pasować, a z grzeczności powinno się zapytać czy komuś nie będzie przeszkadzało. Warto poczytać sobie, co grozi za takie naruszenie, a wtedy kiełbaska stanie w gardle...
gość
Gość
Furtka
Gość
mieszkaniec
Gość
Gosc
Gość
32
Gość
Anna
Gość
Anna
Gość
^^
Gość
26
Gość
^^
Gość
Piotr
Gość
Proszę Was żebyście pisali pisma i maile do zarzadcy.
Kiedy do nich dzwonię to dostaje na twarz risposte jakoby lokatorzy nie dawali żadnych sygnałów, że są niezadowoleni i ja jestem pierwszy.
Zanacie adres do Dan Fal i do calbudu ( m.struk@calbud-developer.pl) wysyłajcie kopie.
Możemy uchawlić ustanowić radę wspólnoty żeby poprawić decyzyjność?
gosc
Gość
gosc
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
do mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
PS: Czy ktoś próbował zaskarżyć pana Pawlaka w zarządzie CALBUDU, lub u pani Falkowskiej?
gosc
Gość
ciekawy
Gość
klatka 22
Gość
gość
Gość
gosc
Gość
sąsiad
Gość
mieszkaniec 4 ogrody
Gość
l4
Gość
netto
Gość
gość
Gość
Oby to było po raz ostatni, bo następnym razem wezwę straż miejską i straż pożarną. Blokowisko, to nie miejsce na urządzanie sobie grillka. Okna nie można otworzyć, bo smród się unosi. Nie wszystkim to może pasować, a z grzeczności powinno się zapytać czy komuś nie będzie przeszkadzało.
Warto poczytać sobie, co grozi za takie naruszenie, a wtedy kiełbaska stanie w gardle...
gosc
Gość
gril
Gość