
Warszawa
Wiadomości
Ponowne otwarcie podniebnego tarasu w centrum Warszawy. Skybar The Roof z nowościami
Wkrótce odbędzie się ponowne otwarcie podniebnego tarasu - The Roof w centrum Warszawy. Skybar mieszczący się na 21. piętrze hotelu kompleksu The HUB, zaoferuje nowe menu, a także muzykę na żywo. Nowością m.in. koktajle inspirowane… światowymi wieżowcami.
The Roof to bar z koktajlami zlokalizowany na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, położonym w centrum Warszawy, przy Rondzie Daszyńskiego. W ofercie lokalu znajduje się szeroki wybór autorskich koktajli oraz klasycznych drinków. Goście mają do wyboru wiele tradycyjnych trunków, takich jak aperitify, bourbony, single malts, tequile, rumy, wina i bogata oferta polskich wódek. Miłośnicy napojów bezalkoholowych i koktajli znajdą również coś dla siebie. Na miejscu można skosztować wykwintnych dań przygotowanych przez doświadczonego szefa kuchni Pawła Suchenka, który kieruje restauracją Nova Wola, znajdującą się na 1. piętrze tego samego budynku. Bar dysponuje również tarasem zewnętrznym z pięknym widokiem na panoramę stolicy. The Roof wyróżnia się stylowym i klimatycznym wnętrzem oraz regularnymi występami muzyków na żywo.
Ponowne otwarcie po zimowej przerwie koktajlbaru The Roof odbędzie się już 29 kwietnia. Skybar, który znajduje się na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw, zapewni zupełnie nowe karty dań i drinków, a przestrzeń wypełni muzyka na żywo.
Na gości czekać będą autorskie koktajle inspirowane… światowymi wieżowcami. W menu znajdą się m.in. Burj Khalifa o intensywnym, orientalnym smaku, orzeźwiającego Princess Tower czy zaskakującego kwiatowym aromatem Taipei 101. Nie zabraknie oczywiście klasyków takich jak PS Martini oraz ananasowo-waniliowego Pina Coronado, a także opcji bezalkoholowych: słodko-kwaśnego Lavender Sour, orzeźwiającego Hugo Spritz czy bazującego na ginie 0,0% Karkade Fizz.
Rozpoczęcie nowego sezonu wiąże się z nowym menu. W ofercie przystawek znaleźć można zarówno mięsne propozycje, takie jak pikantne skrzydełka kurczaka z dodatkiem chipotle i bułeczka bao z szarpaną kaczką, jak i wegetariańskie - hummus z warzywami i pitą czy burger z grillowanym serem halloumi. Na dania główne składa się bogaty wybór potraw, w których znajdują się m.in. azjatycka zupa tom kha kai, polski tatar z wołowiny czy krewetki smażone na maśle z winem. Miłośnicy słodkiego smaku będą mieli okazję skosztować sernika z białą czekoladą, brownie z solonym karmelem oraz malinowej bezy.
O dźwiękową oprawę wydarzenia zadba DJ Buslav – ceniony multiinstrumentalista, kompozytor i autor tekstów.
The Roof to bar z koktajlami zlokalizowany na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, położonym w centrum Warszawy, przy Rondzie Daszyńskiego. W ofercie lokalu znajduje się szeroki wybór autorskich koktajli oraz klasycznych drinków. Goście mają do wyboru wiele tradycyjnych trunków, takich jak aperitify, bourbony, single malts, tequile, rumy, wina i bogata oferta polskich wódek. Miłośnicy napojów bezalkoholowych i koktajli znajdą również coś dla siebie. Na miejscu można skosztować wykwintnych dań przygotowanych przez doświadczonego szefa kuchni Pawła Suchenka, który kieruje restauracją Nova Wola, znajdującą się na 1. piętrze tego samego budynku. Bar dysponuje również tarasem zewnętrznym z pięknym widokiem na panoramę stolicy. The Roof wyróżnia się stylowym i klimatycznym wnętrzem oraz regularnymi występami muzyków na żywo.
Otwarcie The Roof - 29 kwietnia
Ponowne otwarcie po zimowej przerwie koktajlbaru The Roof odbędzie się już 29 kwietnia. Skybar, który znajduje się na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw, zapewni zupełnie nowe karty dań i drinków, a przestrzeń wypełni muzyka na żywo.
Na gości czekać będą autorskie koktajle inspirowane… światowymi wieżowcami. W menu znajdą się m.in. Burj Khalifa o intensywnym, orientalnym smaku, orzeźwiającego Princess Tower czy zaskakującego kwiatowym aromatem Taipei 101. Nie zabraknie oczywiście klasyków takich jak PS Martini oraz ananasowo-waniliowego Pina Coronado, a także opcji bezalkoholowych: słodko-kwaśnego Lavender Sour, orzeźwiającego Hugo Spritz czy bazującego na ginie 0,0% Karkade Fizz.
Rozpoczęcie nowego sezonu wiąże się z nowym menu. W ofercie przystawek znaleźć można zarówno mięsne propozycje, takie jak pikantne skrzydełka kurczaka z dodatkiem chipotle i bułeczka bao z szarpaną kaczką, jak i wegetariańskie - hummus z warzywami i pitą czy burger z grillowanym serem halloumi. Na dania główne składa się bogaty wybór potraw, w których znajdują się m.in. azjatycka zupa tom kha kai, polski tatar z wołowiny czy krewetki smażone na maśle z winem. Miłośnicy słodkiego smaku będą mieli okazję skosztować sernika z białą czekoladą, brownie z solonym karmelem oraz malinowej bezy.
O dźwiękową oprawę wydarzenia zadba DJ Buslav – ceniony multiinstrumentalista, kompozytor i autor tekstów.
Inne wiadomości o The Warsaw Hub
- Francuzi kupują wieżę hotelową w centrum Warszawy 2023-12-19 13:39:35
- TMF Group zmienia po 20 latach warszawski Metropolitan na wieżowiec przy rondzie Daszyńskiego 2023-07-13 10:25:25
- Ghelamco podpisuje ostateczną umowę z Google. Gigantyczna inwestycja 2022-03-10 12:39:19
- Google kupuje wieżowiec w centrum Warszawy. Kwota? 2,7 miliarda złotych 2022-03-07 10:30:48
-
Komentarze
Brak wpisów.