Miejsc postojowych od groma do wynajęcia i to w rozsądnych cenach ale patafiany wolą drogę zastawiać i utrudniać dojazd :/ Stać ich tu na mieszkanie, samochód ale zgredzą na parking!!!
Gość
Gość
2018-04-26 12:36:08
A jak już widzę gdy w hali garażowej niektórzy stawiają samochody na "lewiznę" to mnie krew zalewa... Wielkie cwaniactwo...
Gość
Gość
2018-04-29 18:42:16
Nie cwaniactwo tylko tempe buraki ze wsi których powinno się tępić
gosc
Gość
2018-05-01 10:22:40
Sasiedzi zabezpieczajcie swoje mienie na balkonie. Zerwal sie silniejszy wiatr i to wszystko lata, stuka o balkon. Jeszcze spadnie komus na glowe i dopiero narobi ambarasu. Udanej majoweczki!
Sąsiadka
Gość
2018-05-01 12:54:15
Witam. Kończy mi się umowa z Multimedia i zastanawiam się nad zmiana dostawcy. Czy w naszych budynkach mamy cokolwiek do wyboru ? Czy ktoś korzysta z usług innego dostawcy?
Ju
Gość
2018-05-01 18:59:36
Mam Orange i jestem zadowolona
gość
Gość
2018-05-03 19:34:36
Dobrynet - TV + internet. Jestem bardzo zadowolony, a również zrezygnowałem z MM (słaba jakość usług)
Gosc
Gość
2018-05-10 16:46:41
Mrówki! Czy ktoś ma ten problem???
Gosc
Gość
2018-05-13 18:02:31
Czy osoby notorycznie parkujące na przejazdach w garażu (pierwszym) mogą wkoncu tego zaprzestać? Zastawianie drogę i utrudniajcie manewrowanie nie mając do tego żadnego prawa! Poza tym Pani od czerwonego mini też się wycwaniała i parkuje na nieswoimi miejscu a na swoje wpuszcza inny samochód!!! Szczyt ha... czy naprawdę nie można nic z tym zrobić? Chyba trzeba zakupić karne naklejki to odechce im się parkowania jak będą musieli się z nimi męczyć...
Bankier
Gość
2018-05-14 06:28:36
Czego oczekujesz od powiatowych cwaniaków, gołodupców na kredytach i typowych prowincjonalnych pajaców. Ledwo wykombinowana kasa na powypadkowe auto z 3 ręki i szpan jak znalazł. Tylko już nie ma potem kasy na parking ... przecież 200 zł miesięcznie dla takiego króla życia to już za wiele. Ameba od mini czy innego typu krówsko od czerownego golfa to przypadki beznadziejne. A oklejanie kk szyb w hali garażowej to świetny pomysł. Krowa będzie skrobać swoje cacko o poranku.
Gość
Gość
2018-05-14 18:06:00
Zgadzam się co do parkowania samochodów czy motocykli w hali garażowej w miejscach nieuprawnionych... Czyste cwaniactwo połączone z chamstwem... Do tego widzę w niektórych "ogródkach" sezon grillowy rozpoczęty pełną parą... Nie pojmuję jak można zatruwać życie sąsiadom. Poza tym to wiocha. Spacerując z dzieckiem jak patrzę na takie grillowanie to dochodzę do wniosku, że Ci ludzie pozbawieni są jakichkolwiek zasad współżycia sąsiedzkiego..
Sasiad
Gość
2018-05-14 21:42:28
Dokładnie, nie szanują innych ludzi, którzy chcieliby przyjść do domu i się zrelaksować a tu oprócz sezonu grillowego to dodatkowo dyskoteka. Pseudo Dj puszczający na cały regulator muzykę od rana do wieczora plus świetny zapach palonego zioła. Nic tylko delektować się takim sąsiedztwem.
gosc
Gość
2018-05-16 17:03:00
Niestety zgadzam się ze wszystkim z moimi przedmówcami. Ludzie kupują mieszkania na kredyty, niektórzy za gotowkę, ale to nie zmienia podejścia do życia w tak dużej wspolnocie. Myślę, że kilka pism do Wspólnoty mogłoby pomóc w sprawie nielegalnego parkowania czy grillowania. To,że ktoś ma kawałek ziemi nazywany ogródkiem nie zwalnia z zakazów grillowania. Poza tym ludzie wystawiają pranie czy mają pootwierane okna, a tu ciągle takie smrody. Deweloper założył blokady w miejscach niewykupionych czy niewynajmowanych plus na jednym miejscu w hali 1, gdzie nagminnie parkowano. Teraz cwaniak, stawia tam motocykl, chociaż obok ma miejsce postojowe. Niektóre buraki parkują nawet na drodze, co często utrudnia przejazd. Jestem za oklejaniem takich aut czy motocykli. Natomiast ochrona też powinna ingerować w sytuacjach, kiedy wjazd do hali garażowej jest zastawiony i utrudnia widoczność. Sasiędzi,żeby fajnie nam się mieszkało trzeba wymagać od siebie chociaż minimum przyzwoitości, a nie okazywać apogeum cwaniactwa.
M.
Gość
2018-05-25 19:26:44
Dzień dobry, Czy ktoś z Państwa orientuje sie może co się stało z planowanym na dziś sprzątaniem garażu?
Bo ewidentnie miejsca, które według ogłoszenia miały dziś podlegać myciu czyste nie są...
Gość
Gość
2018-05-27 20:16:22
Widzę, że właścicielowi opla mokka skończyły się pomysły na miejsca do parkowania i dzisiaj postawił autko stając częściowo na brązowej kopercie, a częściowo na miejscu (kopercie) przysługującym osobom niepełnosprawnym... Oczywiście obie koperty w przypadku tego samochodu to miejsca nieuprawnione... Gratuluję fantazji...
Gość
Gość
2018-05-27 20:58:34
Jeśli Ci to przeszkadza zadzwoń po Straż Miejska/Policję, jeśli nie - nie placz... ;)
Gość
Gość
2018-05-27 21:33:32
Mi nie przeszkadza ale parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych to też kwestia kultury. A szanowny pan jak nie potrafi kulturalnie się odezwać to lepiej nic nie pisać. Spokojnej nocy życzę
Hmm...
Gość
2018-05-27 21:51:54
Też uważam, że nieuprawnione parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych oprócz łamania przepisów jest bardzo słabe...
Gość
Gość
2018-05-28 07:03:46
Może i rzeczywiście odezwałem się niezbyt kulturalnie za co przepraszam ale... Jak pokazuje życie na samą kulturę nie ma co liczyć, użytkownik tego akurat auta jest chyba w Top5 Januszy Parkowania z naszego osiedla. Dlatego jeśli kogoś to gryzie w oczy należy powiadomić odpowiednie instytucje. Szczerze dziwię się, że ktoś komu to przeszkadza pisze na forum zamiast wykonać jeden telefon. Wierzcie mi, że kiedy ktoś parkuje na wyjeździe z drugiej hali garażowej czy też na trawniku - ja nie pisze o tym na forum tylko dzialam. Nie jestem jednak członkiem ORMO i nie będę dzwonił na Straż Miejska za każdym razem kiedy widzę nieprawidłowe parkowanie. Dzwonię kiedy to mi przeszkadza i wymagam skutecznego działania. Podobnie dziwię się mieszkańcom"wewnętrznego" bloku, że nie zgłaszają parkowania w bramach/na drogach pożarowych - macie świadomość, że Straz Pożarna do Was nie dojedzie w razie potrzeby? Na pracowników ochrony nie ma co liczyć - oni sami parkują swoje auta na lewo w hali garażowej ewentualnie przed klatką 26 na kopercie. Zrozumcie, że tylko my sami możemy zadbać o porządek i bezpieczeństwo na Osiedlu - to naprawdę da się zrobić potrzeba tylko odrobinę konsekwencji..?
Gość
Gość
2018-05-28 08:29:59
Nie oczekiwałem przeprosin;-) Co do ochrony to pisałem w tej kwestii do zarządcy i odpowiedź była taka że parking to nie jest nasz teren i ochrona nie ma obowiązku interweniować w takich sytuacjach. Na straż miejską raz dzwoniłem to odpowiedź była taka że nie mają teraz wolnego patrolu więc nie przyjedzie nikt. Szkoda, że nie wszyscy potrafimy dbać o swoje bezpieczeństwo, a co za tym idzie również komfort mieszkania.
Gość
Gość
2018-05-28 15:01:13
Rzeczywiście raz też dyspozytorka Straży Miejskiej powiedziała mi, że nie mają wolnych patroli i muszę zadzwonić na Policję - tak też zrobiłem, rzeczywiście przyjechali po prawie pół godziny ale załatwili sprawę. ;) Sądzę jednak, że jeśli chodzi o parkowanie (nawet częściowo) na miejscu dla niepełnosprawnych byliby szybko - mandat 500 i obowiązkowo holowanie auta co pewnie daje drugie 500 do budżetu Miasta... ;) Mimo, że teren na zewnątrz osiedla faktycznie nie jest nasz to uważam jednak, że zarządca mógłby zobowiązać do kazdorazowego powiadamiania służb w przypadku bezprawnego parkowania - to działa na innych osiedlach. Niestety prawda jest taka, że ponarzekamy sobie w ludzi, którzy chcieliby faktycznie coś zmienić jest niewiele, większość tylko komentuje na forum na zasadzie "weźmy się i zróbcie"... ;)
Mariusz
Gość
2018-05-31 06:55:49
Czy ktoś z Państwa ma internet z UPC? Jak udało się Państwu podłączyć internet do mieszkania? UPC twierdzi, że kabel poprowadzony bezpośrednio do mieszkania jest przypięty do skrzynki Multimedii i ta musi go zwolnić. Multimedia natomiast uważa, że to ona jest właścicielem tego kabla i nie będzie go udostępniała nikomu innemu. Oczywiście UPC nie zamierza poprowadzić drugiego kabla z garażu (gdzie znajduje się skrzynka UPC) do mieszkania. Czy ktoś z Państwa miał podobną sytuację? Co w takiej sytuacji należy zrobić? Z góry dziękuję za pomoc
Wrrr
Gość
2018-06-04 12:44:17
Kto dał tym „Brajanom” i „Denisom” głośniki do zabawy?! Szwendają się po osiedlu z muzyką której nawet nie rozumieją irytując wszystkich wokół :/
gosc
Gość
2018-06-07 06:33:09
UPC próbowało się u nas podłączyć, udało się na niecałą dobę, aż Multimedia po rozłączało wszystko i już nie dali rady się podłączyć.
Wynajmę miejsce postojowe
Gość
2018-06-07 20:27:47
Wynajmę miejsce postojowe na zewnętrznym parkingu za bramą elektryczną. Tel.511-588-158.
gosc
Gość
2018-06-22 19:53:51
Do: Wynajmę miejsce postojowe:-Moze zglosi sie ta pani z klatki 30, ktora kazdego dnia i nocy parkuje swojego czerwonego golfa o nr rejestracyjnym ZS898GJ pod klatką 28 w miejscu, gdzie jest koperta dla niepełnosprawnych i droga pożarowa. Szanowna pani czy chce pani zostac ukarana dwoma mandatami? Poziom cwaniactwa niektórych na tym osiedlu jest poniżej krytyki.
Ola
Gość
2018-06-27 09:10:31
Witam szanownych Sasiadow. Czy ktos moglby mi powiedziec, tu albo na privie, (nie wiem czy jest taka mozliwosc na tym forum), ile Panstwo placa za uzytkowanie wieczyste, mniej wiecej jaka kwota roczna za metraz, bo z roku na rok ta oplata mi sie zwieksza i wydaje mi sie ze panie w urzedzie sie troche pomylily oczywiscie nie na moja korzysc jak zawsze ;-). Nie o chodzi o podatek od nieruchomosi tylko u uzytkowanie wieczyste. Dziekuje z gory ;-)
Agaaga
Użytkownik
2018-07-04 09:32:40
Witam, czy ktoś posiada numer kom do Panów od renowacji okien?
gosc
Gość
2018-07-06 08:28:54
czy ktos wie, kto tak kazdego dnia juz przed 9 nawala muzyka z basami? Niestety nie moge zlokalizowac mieszkania, a z checia sie przejde. Dziecko przez te basy jest placzliwe.
Somsiad z 34
Gość
2018-07-13 14:28:27
Siema Nosacze. Halo halo tu klatka 34. Czy ktoś się orientuje co to za sporadyczny hałas pojawia się w naszej klatce? Czesto w nocy, koło 3-4, czasami koło 7-8 rano. Takie jednostajne pierdzenie, cos jak huśtawka, czy aparat do wiosłowania. Myśleliśmy, że to jakiś somsiad boruje somsiadke, ale raczej nie codziennie i nie przez godzine, wydajac jednostajne identyczne dźwięki :-D A tak serio, to naprawdę to jest wkurwiające i ciekawy jestem co to za aparat do pierdzenia O_o.....
Mieszkaniec
Gość
Stać ich tu na mieszkanie, samochód ale zgredzą na parking!!!
Gość
Gość
Gość
Gość
których powinno się tępić
gosc
Gość
Sąsiadka
Gość
Ju
Gość
gość
Gość
Gosc
Gość
Gosc
Gość
Bankier
Gość
Gość
Gość
Do tego widzę w niektórych "ogródkach" sezon grillowy rozpoczęty pełną parą...
Nie pojmuję jak można zatruwać życie sąsiadom. Poza tym to wiocha. Spacerując z dzieckiem jak patrzę na takie grillowanie to dochodzę do wniosku, że Ci ludzie pozbawieni są jakichkolwiek zasad współżycia sąsiedzkiego..
Sasiad
Gość
gosc
Gość
M.
Gość
Czy ktoś z Państwa orientuje sie może co się stało z planowanym na dziś sprzątaniem garażu?
Bo ewidentnie miejsca, które według ogłoszenia miały dziś podlegać myciu czyste nie są...
Gość
Gość
Oczywiście obie koperty w przypadku tego samochodu to miejsca nieuprawnione...
Gratuluję fantazji...
Gość
Gość
Gość
Gość
A szanowny pan jak nie potrafi kulturalnie się odezwać to lepiej nic nie pisać. Spokojnej nocy życzę
Hmm...
Gość
Gość
Gość
Szczerze dziwię się, że ktoś komu to przeszkadza pisze na forum zamiast wykonać jeden telefon.
Wierzcie mi, że kiedy ktoś parkuje na wyjeździe z drugiej hali garażowej czy też na trawniku - ja nie pisze o tym na forum tylko dzialam.
Nie jestem jednak członkiem ORMO i nie będę dzwonił na Straż Miejska za każdym razem kiedy widzę nieprawidłowe parkowanie. Dzwonię kiedy to mi przeszkadza i wymagam skutecznego działania.
Podobnie dziwię się mieszkańcom"wewnętrznego" bloku, że nie zgłaszają parkowania w bramach/na drogach pożarowych - macie świadomość, że Straz Pożarna do Was nie dojedzie w razie potrzeby?
Na pracowników ochrony nie ma co liczyć - oni sami parkują swoje auta na lewo w hali garażowej ewentualnie przed klatką 26 na kopercie.
Zrozumcie, że tylko my sami możemy zadbać o porządek i bezpieczeństwo na Osiedlu - to naprawdę da się zrobić potrzeba tylko odrobinę konsekwencji..?
Gość
Gość
Co do ochrony to pisałem w tej kwestii do zarządcy i odpowiedź była taka że parking to nie jest nasz teren i ochrona nie ma obowiązku interweniować w takich sytuacjach.
Na straż miejską raz dzwoniłem to odpowiedź była taka że nie mają teraz wolnego patrolu więc nie przyjedzie nikt.
Szkoda, że nie wszyscy potrafimy dbać o swoje bezpieczeństwo, a co za tym idzie również komfort mieszkania.
Gość
Gość
Sądzę jednak, że jeśli chodzi o parkowanie (nawet częściowo) na miejscu dla niepełnosprawnych byliby szybko - mandat 500 i obowiązkowo holowanie auta co pewnie daje drugie 500 do budżetu Miasta... ;)
Mimo, że teren na zewnątrz osiedla faktycznie nie jest nasz to uważam jednak, że zarządca mógłby zobowiązać do kazdorazowego powiadamiania służb w przypadku bezprawnego parkowania - to działa na innych osiedlach.
Niestety prawda jest taka, że ponarzekamy sobie w ludzi, którzy chcieliby faktycznie coś zmienić jest niewiele, większość tylko komentuje na forum na zasadzie "weźmy się i zróbcie"... ;)
Mariusz
Gość
UPC twierdzi, że kabel poprowadzony bezpośrednio do mieszkania jest przypięty do skrzynki Multimedii i ta musi go zwolnić. Multimedia natomiast uważa, że to ona jest właścicielem tego kabla i nie będzie go udostępniała nikomu innemu.
Oczywiście UPC nie zamierza poprowadzić drugiego kabla z garażu (gdzie znajduje się skrzynka UPC) do mieszkania. Czy ktoś z Państwa miał podobną sytuację? Co w takiej sytuacji należy zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc
Wrrr
Gość
gosc
Gość
Wynajmę miejsce postojowe
Gość
gosc
Gość
Ola
Gość
Agaaga
Użytkownik
gosc
Gość
Somsiad z 34
Gość
Czesto w nocy, koło 3-4, czasami koło 7-8 rano. Takie jednostajne pierdzenie, cos jak huśtawka, czy aparat do wiosłowania.
Myśleliśmy, że to jakiś somsiad boruje somsiadke, ale raczej nie codziennie i nie przez godzine, wydajac jednostajne identyczne dźwięki :-D
A tak serio, to naprawdę to jest wkurwiające i ciekawy jestem co to za aparat do pierdzenia O_o.....