Drodzy sąsiedzi, może by stworzyć grupę na fb '4 ogrody' ? :)
:)
Gość
2017-09-28 07:59:42
Mozna stworzyc, ale wielu tu pisze incognito i z zarzutami, wiec watpie czy ktos chcialby ujawnic swoja twarz, wiekszosc ma zdjecia na fb :)
Gość
2017-09-28 13:54:39
Drodzy sąsiedzi czy u was działa ogrzewanie?
gosh
Gość
2017-10-04 13:47:17
u mnie nie dziala, zimno jest.
gość
Gość
2017-10-05 15:53:16
odsprzedam tonę węgla dobra cena
Ania
Gość
2017-10-06 20:11:18
No tak.. anonimowo łatwiej być np. nieuprzejmym ;) szkoda. Myślę że grupa na fb byłaby fajnym pomysłem :)
A ogrzewanie nie działało gdyż po jego włączeniu okazało się że są jakieś nieszczelności - dzwoniłam do zarządcy gdy miało być włączone a nie było. Jak dobrze że już działa ! ????
lokatorka
Gość
2017-10-11 09:01:51
Witam, Nie wiem czy Panstwo rowniez to zauwazyli ale cos niedobrego dzieje sie na naszym osiedlu. Coraz wiecej zamkow jest zepsutych, do drzwi wejsciowych, garazowych i bramek. Coraz wiecej rzeczy jest niszczone. W garazu parkuja poza miejscami parkingowymi obce samochody. Moze warto pomyslec nad przywroceniem poprzedniego systemu ochrony na osiedlu? Panowie jednak pilnowali wieczorem porzadku. Stan osiedla w ostatnim czasie ulegl znacznemu pogorszeniu, jak rowniez znaczaco obnizyl sie poziom bezpieczenstwa. Pozdrawiam
lokator
Gość
2017-10-12 18:26:23
Tak,popieram przywrócenie poprzedniego stanu ochrony.a grupa ma na fb też fajny pomysl????
lokator
Gość
2017-10-12 18:28:11
Miało być grupa na fb też fajny pomysl????????
gogo
Gość
2017-10-14 07:05:52
No to już Uniwersyteckie szlabany zaczęło stawiać... Czas na kontrole paszportowe....
Gosc
Gość
2017-10-14 09:28:54
Moze by sie ktos wzial za to zastawianie bramy wjazdowej ma osiedle od strony netto?
4 ogrody
Gość
2017-10-14 10:51:51
Szlaban to trzeba zrobić mieszkancom sm uniwersytet na wejście na nasze osiedle.
popieram
Gość
2017-10-14 13:30:20
Rodzice dreptający ze swoimi pociechami na nasz plac zabaw, wyprowadzanie piesków pod naszymi oknami (oczywiście po co sprzątać kupencje) itp.... Może czas aby nasz zarządca wreszcie ruszył tyłek zza biurka i zaczął pracować za pieniądze, które od nas dostaje... Dlaczego nie jesteśmy informowani o tym co robi uniwersyteckie... najpierw blokady miejsc parkingowych, potem kamery na lampach, teraz szlabany jeszcze trochę to każdy mijający warzywniaka będzie musiał okazywać dowód osobisty żeby wjechać na teren osiedla...
ONA
Gość
2017-10-14 18:34:18
Popieram wpisy powyżej. To jakaś żart. Nie będę miała wyjścia będę blokowała te miejsca pod naszym osiedlem chcąc nie chcąc. Nie będę nosiła zakupów 500metrow bo nie nam jak podjechać pod klatkę. Kurierzy tak msamo nie podjada pod klatki sm uniwersytet. Będzie wielki bałagan. Sami sobie szkodzą. Jak się będa powtarzać takie nagminne blokowania miejsc to nikt ich nie wynajmie a płacą za nie duże pieniądze. Nikomu nie chce robić na złość ale my też musimy czasem podjechać pod klatkę. Ciekawe jak ich rodziny będą parkować jak przyjadą w odwiedziny i inne postronne osoby. Klienci do rybnego, banku, warzywniaka czy dentysty i kosmetyczki. 45 min na netto nie wystarczy. Wnyki i Zasieki zróbcie jeszcze oraz plot na 3 metry. Chyba nikomu to nie jest na rękę. Będą spiecia oj będą :( Pozdrawiam wszystkich
mieszkaniec
Gość
2017-10-16 05:30:35
Akurat temat kamer byl omawiany na zebraniu osiedla, i nawet bylo głosowanie w tej sprawie. I nie rozumiem dlaczego przeszkadzaja komuś kamery... Co takiego robicie na tym osiedlu ze sie boicie ze ktoś zobaczy... Zarządca obciął godziny pracy ochrony dlatego zamontowali kamery. A wy jak sie tak interesujecie tym co sie dzieje na terenie osiedla i wokół to przychodźcie na zebrania. Tam czesto są istotne wnioski do przegłosowania ale nigdy sie to nie udaje bo nie ma wymaganej liczby głosujących. Na temat miejsc postojowych na zewnątrz też sporo rozmawialismy na ostatnim zebraniu. Niestety bylismy tylko poinformowani i nic nie mogliśmy w tej sprawie zrobić bo to nie nasza droga i nie nasz parking tylko Uniwersytetu. Wiec Ci co chcieli i chcą, to są poinformowani.
popieram
Gość
2017-10-16 06:10:58
Kamery na naszym osiedlu są juz od jakiegoś czasu ale pojawiły się nowe i na pewno nie nasze. Na zebrania chodzę i wiem co tam sie dzieje... A co do informowania to Pana podejście jest co najmniej dziwne. Gdyż zarządca ma obowiązek informować mieszkańców, a nie tak jak Pan pisze kto chce ten wie.
nowy
Gość
2017-10-16 12:14:54
Witam wszystkich. Mam do wynajecia miejsce w garazu podziemnym, ktos chetny?
xxx
Gość
2017-10-16 13:03:24
To chyba chodziło o kamery Uniwersytetu. Też mam nadzieję, że przywrócą ochronę 24h. Tylko czekać aż jeszcze Panoramika będzie się szwendała po naszym osiedlu.
Ja
Gość
2017-10-16 13:31:46
A ja mam do wynajęcia miejsce na parkingu zewnętrznym, 150 zł za miesiąc. Zainteresowanych proszę o sms 601191760 - oddzwonię.
Lukasz
Gość
2017-10-17 06:00:24
Ja do xxx. Jestem zainteresowany wynajmem miejsca w hali, ale okazjonalnie tylko na weekend 28-29 października. Jeżeli ma pan/pani dostępne miejsce czekam na kontakt. Pozdrawiam.
Lukasz
Gość
2017-10-17 12:18:56
Poprawka... Nie do xxx tylko do NOWY. Jakoś źle wcześniej spojrzałem.
Hubert
Gość
2017-10-17 19:46:17
Witam Kupię miejsce postojowe na parkingu zewnętrznym, ewentualnie w hali garażowej w okolicy klatki 18. Pozdrawiam HK
nowy
Gość
2017-10-18 06:40:05
Czesc Lukasz, mam dostepny garaz podziemny 28-29. moj nr 881968622, najlepiej smsy bo w pracy niezbyt moge odebrac. Pozdrawiam
Ja :)
Gość
2017-10-19 19:31:34
Więc co z tym fb? Założy ktoś grupę? :)
Gosc
Gość
2017-10-20 04:25:25
Czy ktos ma upc?
hehe
Gość
2017-10-26 07:24:22
No i mamy to... Kolejny szlaban... Tym razem koło kiosku z gazetami... Teraz czas na czwarty przy warzywniaku, a na koniec płot z drutu kolczastego... Co za porażka :):):)
Hmmmm
Gość
2017-10-26 10:14:07
Ale przecież to nie nasz teren. Dopóki mamy niezablokowane dojście do klatek, wjazd do hali i dojazd do parkingu to wszystko ok
...!!!...
Gość
2017-10-26 11:24:52
Pełna zgoda. Tylko jak to się ma do tego , że my im nie blokujemy wchodzenia na nasz plac zabaw, nie zakazujemy wyprowadzania psów pod naszymi oknami itp. Takie postępowanie jak to czyni Uniwersyteckie sprawi, że będziemy żyć nie jak sąsiedzi tylko jak "kargule z pawlakami". To jest nienormalne.
Hmmmmm
Gość
2017-10-26 15:18:24
Ale czy szlaban dla samochodów blokuje nam wejście na ich osiedle? Chyba nie :)
llll
Gość
2017-10-26 20:17:58
Chodzi o to, że oni miejsca do parkowania zabarykadowali wszystkie (mam miejsce w hali wiec ja mam gdzie parkować) ale z tego co my mamy u siebie chętnie ze swoimi pociechami korzystają. Ich postępowanie to prosta droga do konfliktów, a przecież nie o to chodzi we współżyciu sąsiedzkim.
Gość
Gość
Gość
gosh
Gość
gość
Gość
dobra cena
Ania
Gość
A ogrzewanie nie działało gdyż po jego włączeniu okazało się że są jakieś nieszczelności - dzwoniłam do zarządcy gdy miało być włączone a nie było. Jak dobrze że już działa ! ????
lokatorka
Gość
Nie wiem czy Panstwo rowniez to zauwazyli ale cos niedobrego dzieje sie na naszym osiedlu.
Coraz wiecej zamkow jest zepsutych, do drzwi wejsciowych, garazowych i bramek. Coraz wiecej rzeczy jest niszczone.
W garazu parkuja poza miejscami parkingowymi obce samochody. Moze warto pomyslec nad przywroceniem poprzedniego systemu ochrony na osiedlu? Panowie jednak pilnowali wieczorem porzadku. Stan osiedla w ostatnim czasie ulegl znacznemu pogorszeniu, jak rowniez znaczaco obnizyl sie poziom bezpieczenstwa.
Pozdrawiam
lokator
Gość
lokator
Gość
gogo
Gość
Gosc
Gość
4 ogrody
Gość
popieram
Gość
ONA
Gość
mieszkaniec
Gość
A wy jak sie tak interesujecie tym co sie dzieje na terenie osiedla i wokół to przychodźcie na zebrania. Tam czesto są istotne wnioski do przegłosowania ale nigdy sie to nie udaje bo nie ma wymaganej liczby głosujących.
Na temat miejsc postojowych na zewnątrz też sporo rozmawialismy na ostatnim zebraniu. Niestety bylismy tylko poinformowani i nic nie mogliśmy w tej sprawie zrobić bo to nie nasza droga i nie nasz parking tylko Uniwersytetu.
Wiec Ci co chcieli i chcą, to są poinformowani.
popieram
Gość
nowy
Gość
xxx
Gość
Tylko czekać aż jeszcze Panoramika będzie się szwendała po naszym osiedlu.
Ja
Gość
Lukasz
Gość
Jestem zainteresowany wynajmem miejsca w hali, ale okazjonalnie tylko na weekend 28-29 października. Jeżeli ma pan/pani dostępne miejsce czekam na kontakt. Pozdrawiam.
Lukasz
Gość
Hubert
Gość
Kupię miejsce postojowe na parkingu zewnętrznym, ewentualnie w hali garażowej w okolicy klatki 18.
Pozdrawiam HK
nowy
Gość
Gość
Gosc
Gość
hehe
Gość
Hmmmm
Gość
...!!!...