zauważyłem, że Ci co wzięli kredyt na mieszkanie, są bardzo nerwowi, nie dziwię się zobowiązanie na tyle lat...spłacania rat...szkoda, że na początku życia zawodowego młodzi ludzie juz mają takie obciążenie finansowe
ja
Gość
2012-12-30 18:48:08
porozmawiajmy o czymś miłym jak spędzacie sylwestra ?
xenon75
Użytkownik
2012-12-30 18:57:37
picia wyslalem ci meila
picia136
Użytkownik
2012-12-30 19:00:50
Co do psów to ostatnio widziałem pana bodajże z 9 z 2 jorkami ( chyba ) psy się załatwiły na chodniku i chodu dał. To i będą takie niespodzianki. Panowie i Panie sprzatamy po swoich psach!!!!! a jak nie to na spacer na drugą stronę ulicy
roza_nowik
Gość
2012-12-30 19:16:32
Jeden z tych psów to york, drugi to mieszanka teriera chyba z yorkiem. Nawet kiedyś zagadał mnie i męża o psa. Wydawał się sympatyczny, a tu proszę nie sprząta kupek! A z miłych obserwacji, to ja wdziałam sąsiadkę z mojego bloku z takim śmiesznym psem co to w sweterku zasuwa jak jest zimno, która posprzątała po swoim psie. Można i tak :-)
Ginger
Użytkownik
2012-12-30 20:30:59
jak widać kto chce to potrafi zadbać o otoczenie w którym mieszka...ja niedługo wywieszę kartkę na klatce w 9 że nie wolno palić...co wychodzę z małą to śmierdzi fajkami na dole...daleko maja na dwór albo na ogródek??!!!to nie na klatce palą...masakra jakaś!!! Picia to załatw żeby w 9 widna chodziła :P bo ja już nie mam siły do nich :/ małolaty - dziękujemy bardzo :):):) hehe to kiedy spotkanie? w piątek o 19 w bloku nr 5 ?? :):):)
nowik z 5
Gość
2012-12-30 21:11:40
a jak pisałem duuuużo wcześniej o zgłoszeniu do urzędu dzielnicowego o postawienie na naszym osiedlu pojemników na psie odchody (bo to oni je stawiają ponoć) to mnie wszyscy wyśmiali, a teraz proszę. Wiedziałem że trafią się jakieś fleje co po psach sprzątać nie chcą. może jak staną te pojemniki to sprowokują ich do myślenia o czystości. Powinno być tak jak na wyspach, mandaty wyższe jak za picie w miejscu publicznym.
nono
Gość
2012-12-30 21:33:30
Picia, nie przesadzaj 30stka to najlepszy okres w życiu, poza tym zalezy na ile sie czujesz i na ile wygladasz;)
D. z 3
Gość
2012-12-30 21:34:45
małolaty małolaty ale bardzo dobrze, że małolaty:) Ginger, który piątek?
do tych z yorkami
Gość
2012-12-30 22:02:56
skoro nie sprzatacie po psachto kupcie kuwete i nauczcie pieska sie do niej załatwiac-po problemie
picia136
Użytkownik
2012-12-30 22:13:55
No oczywiscie ze czuje sie na 18;-)
picia136
Użytkownik
2012-12-30 22:13:57
No oczywiscie ze czuje sie na 18;-)
:)))
Gość
2012-12-30 22:15:48
najlepszy komplement kobiety koło 30stki to jak ja o dowód zapytaja w sklepie gdy kupuje alko albo fajki
Pinka
Gość
2012-12-30 22:24:28
Śmieszny pies w ubranku z bud nr 5 - to mój, nie może być inaczej :D owszem, sprzatamy po naszym psie, nie mamy z tym żadnego problemu. Wierze, ze będzie to standardem na naszym osiedlu :-). Domi my rownież pozdrawiamy, miło było poznać :-)
:)
Gość
2012-12-31 06:44:29
czy telewizja polsat cyfowy bedzie mi odbierac ? czy tylko jmdi?
do :)
Gość
2012-12-31 06:48:01
U mnie działą Cyfra+ ale musisz zadzwonić do JMDI by podpieli Tobie do anteny satelitarnej. Przyjedzie technik i w piwnicy w skrzynce przepnie Tobie podłączenie. Tak przynajmniej u mnie zrobili może z 10 min to trwało i to było max czas podłaczania. Gorzej jest z umówieniem się by przyjechali ale trochę cierpliwości
Do lokatorów z bud. 9
Gość
2012-12-31 06:53:04
Mam pytanie czy domofon w bloku 9 to już działa i czy winda również bo jak byłem ostatnio w mieszkaniu to by pofatygować się na 3 piętro windą to trzeba wejść na 2 i tam dopiero windę można przyciskiem włączyć natomiast z 2 na 3 to już tylko jedno piętro więc bez sensu. Dlaczego pytam bo jak rachunki to Targfort wysyła ale nie pilnuje czy wszystko działą jak należy a za co pieniążki naliczają
Gość
2012-12-31 06:59:19
czy za to sie cos placi ?
Gość
2012-12-31 07:18:10
Nie ja nic nie płaciłem, ponieważ to JMDI ma opsługę całej instalacji satelitarno tv internetowo. I jak masz np. tak jak ja jeszcze 4-5 mc umowy z cyfrą+ to nie opłaca mi się płacić za cyfre+ i jmdi. Dlatego dzwoni się do nich do pomocy technicznej zgłasza że masz cyfrowy polsat i że nie działą Tobie gniazdko SAT. Przyjedzie Pan w skrzynce przepnie Tobie kabelki i będzie OK. Ja nic za Taką usługę nie płaciłem
DO WSZYSTKICH
Gość
2012-12-31 07:21:43
Tak jak ktoś we wcześniejszych postach napisał odnośnie co wchodzi w Opłaty eksploatacyjne tak dzisiaj również potwierdził mi to Pan Piotr. Tylko pytanie mam do wszystkich czy płaciliście 100% faktury, którą otrzymaliście czy prosicie o koretke faktury...? Ja powiem szczerze zapłacić im mogę maksymalnie 75% bo pozostałe to za windę nie działającą i domofon to im nie zapłacę. A jeśli chodzi o domofony to ponoć jest tak że wystarczy że 1 osoba przeniesie domofon i źle go podłączy to będzie lipa
;;)
Gość
2012-12-31 07:43:21
Targfort jak zwykle stosuje spychologię winy! -to nie my, to podwykonawca, to lokatorzy, to RWE, to ktoś tam, to coś tam... Niestety już na własnej skórze nie raz się przekonałem że to nie prawda... Wszystko zależy od nich...
Domofon podłączyć to zacisnąć dwoma śrubkami dwa kabelki... co to za filozofia żeby źle to zrobić?! Zresztą kto słyszał żeby naprawa drzwi klatkowych-domofonu by się otwierał, trwała ponad miesiąc?!
Gość
2012-12-31 08:19:40
Ok, Targfort stosuję spychologię ale czy płaciliście 100% faktury czy może prosiliście o korektę faktury o rzeczy które nie działają a są naliczane. Bo nie mam zamiaru płacić im za konserwację windy, która nie działa czyli co to za konserwacja jest.
Ola K.
Użytkownik
2012-12-31 08:33:23
Jeśli chodzi o monitoring, to mam nadzieje że będzie. Na każdym nowszym osiedlu się stosuje. Szczególnie, że ułatwia to pilnowanie porządku no i bezpieczeństwa na osiedlu. A co do wyrzucania śmieci przez okno na ogródki to nie wyobrażam sobie żeby któryś z Was drodzy sąsiedzi byłby na tyle bezczelny żeby to robić.
Ola K.
Użytkownik
2012-12-31 08:34:49
Jeśli takie przypadki będą to niestety trzeba będzie kamery ustawić tak, żeby takich delikwentów wyłapać. A takiego dowodu z kamery można spokojnie użyć. Nie jest to niezgodne z prawem.
gosc
Gość
2012-12-31 10:38:09
ola-ja popalam na balkonie jescze nie mieszkam na osiedlu, poki co mieszkam po drugiej str. wisły w swoim własnym mieszkaniu i jestem nękana przez kobiete z ogrodkiem, ktora rzuca oszczerstwa pod moim adresem -robi nam zdjecia-chore!po pierwsze mamy swoj słoik na pety i nigdy nikomu nie zrzucilismy niczego. a sam fakt, ze ktos pali nie czyni go osoba, ktora smieci na ogrodek. jednak jak widac jak sie ktos uprze to juz nic do niego nie trafia. dlatego postraw sie tez w naszej sytuacji palacych-ja wiem jak ludzie potrafia smiecic na ogrodki
;) - Monika
Gość
2012-12-31 10:48:20
niestety zaplacilismy calosc... Ola.. nie wyobrazasz sobie, ale ludzie se nie licza z innymi... uwierz... nie wiem czy to zazdrosc czy lenistwo ale z balkonu zrzucaja wiele rzeczy... gosc - pety to uwierz ze najmniej wkurzajace;) nie chciaalbys znajdowac szmat, duzych kartonow etc..
;) - Monika
Gość
2012-12-31 10:51:26
co do domofonu nie dziala, a po co ci sprawny domofon?:P my musimy wychoidzic zeby komus otworzyc... pozostawie to bez komentarza :)z winda podobno jest tak,ze dziala ale musisz wejsc na inne pietro i zjechac z nia do dolu. a wiecie moze kiedy wreszcie beda czynne zwykle smietniki? bo ten od strony kasztanowej i portowej caly czas jets nieczynny....
gosc
Gość
2012-12-31 10:53:13
własnie o tym mowie-wiem co ludzie potrafia wywalac przez okno-szok!tylko ja jestem podejrzaną nr 1 bo palę od czasu do czasu:(((
;) - Monika
Gość
2012-12-31 10:53:55
jestem za monitoringiem nawet na klatkach jak sie da... co do akwariow to macie takie slodkowodne nie? mi sie marzy takie slonowodne ale slyszalam,ze koszt utrzymania jest okropnie wysoki.. :(
hihi
Gość
psycholog
Gość
ja
Gość
xenon75
Użytkownik
picia136
Użytkownik
roza_nowik
Gość
Ginger
Użytkownik
Picia to załatw żeby w 9 widna chodziła :P bo ja już nie mam siły do nich :/
małolaty - dziękujemy bardzo :):):) hehe
to kiedy spotkanie? w piątek o 19 w bloku nr 5 ?? :):):)
nowik z 5
Gość
nono
Gość
D. z 3
Gość
do tych z yorkami
Gość
picia136
Użytkownik
picia136
Użytkownik
:)))
Gość
Pinka
Gość
Gość
Gość
Do lokatorów z bud. 9
Gość
Gość
Gość
DO WSZYSTKICH
Gość
;;)
Gość
Domofon podłączyć to zacisnąć dwoma śrubkami dwa kabelki... co to za filozofia żeby źle to zrobić?! Zresztą kto słyszał żeby naprawa drzwi klatkowych-domofonu by się otwierał, trwała ponad miesiąc?!
Gość
Ola K.
Użytkownik
A co do wyrzucania śmieci przez okno na ogródki to nie wyobrażam sobie żeby któryś z Was drodzy sąsiedzi byłby na tyle bezczelny żeby to robić.
Ola K.
Użytkownik
gosc
Gość
;) - Monika
Gość
Ola.. nie wyobrazasz sobie, ale ludzie se nie licza z innymi... uwierz... nie wiem czy to zazdrosc czy lenistwo ale z balkonu zrzucaja wiele rzeczy...
gosc - pety to uwierz ze najmniej wkurzajace;) nie chciaalbys znajdowac szmat, duzych kartonow etc..
;) - Monika
Gość
my musimy wychoidzic zeby komus otworzyc...
pozostawie to bez komentarza :)z winda podobno jest tak,ze dziala ale musisz wejsc na inne pietro i zjechac z nia do dolu.
a wiecie moze kiedy wreszcie beda czynne zwykle smietniki? bo ten od strony kasztanowej i portowej caly czas jets nieczynny....
gosc
Gość
;) - Monika
Gość
co do akwariow to macie takie slodkowodne nie? mi sie marzy takie slonowodne ale slyszalam,ze koszt utrzymania jest okropnie wysoki.. :(