Forum opinii 4 Ogrody

• gosc
    Gość
    2016-05-25 07:56:30
    nie na sprzedaż , a na wynajem. Taką informację dostałem w spółdzielni uniwersytet.

• gość
    Gość
    2016-05-25 08:47:20
    To jak rodzice z dziećmi przychodzą na nasz plac zabaw to też powinni wynajomwac hehehe skoro tacy pokrzywdzeni.
    A swoją drogą jeżeli to prawda to Comfortime nieźle załatwił mieszkańców. Bo zapewne wiedzieli co jest grane tak samo jak z blokami Ronsona...

• Gość
    Gość
    2016-05-25 09:07:06
    Dzwoniłem do spółdzielni Uniwersytet póki co numerują miejsca na wniosek mieszkańców ale jeszcze nie wiedzą co z tym będą robić. Jak zadecydują będzie wywieszona stosowana informacja. Możliwe że będą sprzedawać albo wynajmować, wszystko zależy od ilości chętnych. Pani wspomniała również że miejsca mogą zostać ogrodzone.

• Ilość miejsc
    Gość
    2016-05-25 09:16:26
    Jeżeli chodzi o ilość miejsc parkingowych dla naszej wspólnoty, to na 238 lokali są 273 miejsca zapewnione przez developera - odrębną kwestią jest konieczność ich wykupienia - czy to w garażu, czy na parkingu naziemnym...

• Gość
    Gość
    2016-05-25 09:24:35
    Z tego co wiem projekt ten przygotowany był ponad rok temu a teraz zaczęła się realizacja , miejsca mają być na wynajem dla mieszkańćów SM Uniwersytet. Pretensje co do braku miejsc postojowych powinny być kierowane do zarządcy 4 Ogrodów.

• gosc
    Gość
    2016-05-25 09:31:29
    a co zarządca ma z tym wspólnego, sami wybieraliscie sobie mieszkania myslać że kupicie miejsca postojowe za 1 gr? Skończy się ta partyzantka z parkowaniem i cwaniactwem, a że na rogu, a że wzdłuż, a że w szerz, w poprzek. NA BIEDRONKĘ !!!!!!!

• podsiad
    Gość
    2016-05-25 13:20:22
    To teraz się zacznie, wprowadzanie na lewika samochodów do hali garażowej.

• Kosc
    Gość
    2016-05-25 14:13:10
    Mamy monitoring na osiedlu?

• gość
    Gość
    2016-05-25 15:35:45
    TRZEBA BĘDZIE KUPIĆ MIEJSCE

• gość
    Gość
    2016-05-25 15:48:14
    za co :-(

• Gosc
    Gość
    2016-05-25 17:01:46
    Przeciez to bylo do przewidzenia,nasza dzialka nie obejmuje drogi ani miejsc parkingowych,deweloper dobrze wiedzial co robi sprzedajac miejsca za takie pieniadze. A sasiedzi ze spoldzielni od poczatku dawali nam do zrozumienia,ze nas nie znosza.

• Gosc
    Gość
    2016-05-25 17:57:26
    Ja was nie rozumiem. Ta akcja Uniwersytetu to jest przecież świetny pomysł. Przecież mamy więcej miejsc do dyspozycji niż jest mieszkań. Garaz stoi w połowie pusty. Wreszcie będzie porządek.

• Gosc
    Gość
    2016-05-25 18:38:21
    Stoi pusty, bo za kawalek podlogi z namalowanymi dwiema liniami sobie życzą jak za zboże.jakby to bylo inaczej rozwiazane pewnie wiecej ludzi by sie zdecydowalo - np boksy garazowe.

• Gość
    Gość
    2016-05-25 18:55:14
    Albo możliwość zabudowania miejsca w garażu podziemnym.

• Gosc
    Gość
    2016-05-25 20:06:35
    To jest złe podejście z cena jak za zboże. Moim zdaniem trzeba to wliczyć do comiesięcznych kosztów utrzymania mieszkania. Po prostu. Nie ma innej rady. To nie jest tanie osiedle. Wiedzielismy o tym przecież już przed zakupem. To ze miejsca nie są nasze tez wiedzieliśmy. Prawda? Jest to napisane w aktach notarialnych. Ja naprawdę nie rozumiem tego nagłego oburzenia i psioczenia na developera/zarządcę. Jeśli już kogoś winić to nas, kupujących. Taka jest prawda.

• Gość
    Gość
    2016-05-25 20:29:01
    Skoro (jak to napisano o godzinie 19:01:46) tak nas nienawidzą sąsiedzi ze spółdzielni to dlaczego tak chętnie ze swoimi dziećmi przychodzą na nasz plac zabaw. Ich dzieci równie chętnie rozjeżdżają rowerami nasze trawniki.
    Fakt jest taki, że istnieje problem z parkingami. O ile mieszkańcy mogą zakupić miejsce postojowe w hali garażowej to pozostaje kwestia gdzie będą parkować goście odwiedzający nas mieszkańców.
    Myślę, że działanie spółdzielni może troszkę uporządkować sytuację ale z drugiej strony stworzy niepotrzebne animozje między mieszkańcami....

• Gosc
    Gość
    2016-05-25 21:01:31
    Chyba właśnie ponumerowanie miejsc jest wynikiem tych animozji. Niemniej jednak, może się okazać ze wszyscy bedą potem zadowoleni. I my i oni. Goście natomiast to jest rzeczywiście problem. Nie wiadomo jak go rozwiązać.

• Gosc
    Gość
    2016-05-26 07:06:14
    Proponuje zadzwonic do spoldzielni i dowiedziec sie jaki jest rzeczywiscie ich pomysl na to

• gosc
    Gość
    2016-05-26 13:07:37
    na drapane nie ma co liczyc, czas tez na porządek na netto

• Gosc
    Gość
    2016-05-26 15:01:19
    Swietny interes z tymi miejscami w garazowcu za 25 tys, bo za tyle
    To mozna porzadny boks kupic,w ktorym mozna cps tez
    PrZechowac

• gosc
    Gość
    2016-05-27 08:58:05
    obowiązku kupowania nie ma, o takich sprawach myśli się przed zakupem mieszkania i siły mierzy na zamiary.

• TrudnePytaniaLAtweOdpowiedzi
    Gość
    2016-05-28 13:37:04
    25.000 za miejsce? ja kupiłem poniżej 18.000 kto powiedział że z developerem nie można negocjować?

Jak ktoś kupuje mieszkanie to miejsce poniżej 20.000 jest do utargowania - więc skąd te żale?

żale się zaczną jak miejsca dostępne u nas będą teraz kosztować po 30.000 bo będąc przedsiębiorcą tak bym własnie zrobił. Nikt nie chciał kupować za 20.000 to teraz kupią za 30 albo będą parkować na Krasińskiego.

Większość nowych osiedli nie przewidzianych parkingów dla "gości" tylko sprzedają bo można na tym zarobić.

Mi nasze osiedle się podoba - nie licząc zrzędzących sąsiadów na forum :D

Grille, Kupy, balkony, parkingi - niestety taki nasza ludowa tradycja, gadać na innych a swoich błędów nie widać....

Życzę Wam mniej ciśnienia w zadkach i więcej humoru na co dzień bo mi tego osobiście brakuje. P.S. jeżeli komuś się nie podoba, że z "uniwersytetu" przychodzą przyszli " studenci" na plac zabaw to wystarczy......... zamykać furtkę! " Tadam" i po problemie. Ale po co

• gość
    Gość
    2016-05-28 15:56:32
    Ale panoramika2 zrobiła bloczek.

• gosc
    Gość
    2016-05-30 05:44:20
    uwielbiam sąsiada z wpisu z 15:37 ;)

• Sąsiad
    Gość
    2016-05-30 08:24:25
    Uwielbiam to forum :)

Zakupiłem mieszkanie na Osiedlu 4 Ogrody miło, że forum do tego bardzo zniechęca.
    Jestem bardzo zadowolony !!!!

Tematy na forum odpowiadają dyskusji babć po myszy niedzielnej :)

jesień - nieposprzątane klatki
    zima - duże koszty utrzymania / fatalny zarządca
    wiosna- niezagospodarowana zieleń, trawa złej jakości
    lato - dzieci sąsiadów hałasujące na placu zabaw :)

plus na bieżąco krytyka wszystkich i wszystkiego :)

Teraz problem z miejscami parkingowymi :)

A wiec informacja dla wszystkich czytelników forum z zewnątrz - nie mam żadnego z ww. problemów.

No może jeden - jak ludzie parkują na miejscach do tego niewyznaczonych - strasznie mnie to irytuje.

Co do sprzątania - ciekawe jak macie w domu posprzątane?
    Koszty utrzymania - standardowe!
    Zarządca - bardzo sprawny.
    Zieleń - jedna z ładniejszych w Szczecinie

A miejsca parkingowe - było trzeba kupić razem z mieszkaniem i nie biadolić.

Pozdrawiam

• xd do sasiada
    Gość
    2016-05-30 13:38:40
    Brawo ty

• Gosc
    Gość
    2016-05-30 17:22:29
    Jak juz mam na coś pobiadolić to na zaniedbaną zieleń. Fajnie byłoby przeprowadzić jakąś rekonstrukcję, szczególnie w ogrodzie kamiennym. Dodac jakieś rośliny, dogęścić. Wymienić korę. No ale to trzeba pisać do zarządcy a nie na forum.

• Gość
    Gość
    2016-05-30 20:57:32
    Uwielbiam te komentarze MIEJSCE TRZEBA SOBIE KUPIĆ Z MIESZKANIEM ! Piszą to ludzie pozbawienie wyobraźni ? Rozumiem że jak odwiedzą was znajomi albo rodzina to wpuścisz ich na lewo do podziemnego żeby sobie zaparkowali na miejscu które nie należy do ciebie bo masz pilota. A może każesz spadać im na biedronkę i dojść ? Nie chodzi o to że ludzie nie będą mieli gdzie zaparkować tylko o brak pół miejsca parkingowego przed osiedlem które ma 150 mieszkań.

• TrudnePytaniaLAtweOdpowiedzi
    Gość
    2016-05-30 21:52:01
    " 2016-05-30, 07:44:20 uwielbiam sąsiada z wpisu z 15:37 ;) "

Lepiej nie :P Bo jeszcze "moherowe" wzgórza nam się zrobią i będą mi zarzucać odbieranie wiernych :)

"Uwielbiam te komentarze MIEJSCE TRZEBA SOBIE KUPIĆ Z MIESZKANIEM !(...)

Panie Kolego sąsiedzie, już wyjaśniam...

Jak odwiedzą mnie znajomi albo rodzina to sobie zaparkują na netto - przy okazji zakupując jakiś smaczny trunek - dzięki temu nabiorą status "KLIENTA" i nie będą musieli żyć z wyrzutami sumienia i słuchać oskarżeń forumowych gumisiów.

W garażu Parkuje JA - na SWOIM miejscu, chyba, że przyjedzie babcia polówką to ją wpuszczę do środka, kobieta się nachodziła już w życiu a sam zrobię spacerek z Krasińskiego :)

Co do Twojego ostatniego zdania, to nie zamierzam się kłócić ale jest jakieś kilkadziesiąt miejsc przed osiedlem - jeszcze darmowych.

Rozumiem, Twoją frustrację spowodowaną brakiem pilota do garażu, ale na to nic nie poradzę, zakupiłem miejsce i mam spokój każdy wiedział co jest "5"

• Gosc
    Gość
    2016-05-31 06:45:43
    A co to da ze sie tu bedziecie przepychac czyja racja jest lepsza? Kij z tymi miejscami, bylo wiadomo, ze przydzid taki dzien. Lepiej spojrxcid dokladnie na osiedle - napraede nie widzicie jak niszczeje? Renowacja ławek byla w zeszlym roku zaledwie - juz pękają znow. Chodniki w oplakanym stanie, bramki ciagle nie dzialaja. Itp itd

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.