Restauracja przy wrocławskim biurowcu firmy Kaufland

2019.02.18

Przed siedzibą polskiego oddziału firmy Kaufland we Wrocławiu powstał niemal wolnostojący pawilon restauracyjny. Za projekt architektoniczny odpowiada Grupa RB.

Pawilon restauracyjny powstał w miejscu dawnej strefy rekreacyjnej. Parterowy budynek powstał przy biurowcu, ponieważ ze względu na dosyć złożony program użytkowy kantyny, nie było możliwości wbudowania jej w strukturę funkcjonującej siedziby polskiego oddziału firmy Kaufland.

Inwestycja, która zlokalizowana jest przy ulicy Armii Krajowej, powstała w latach 2017-2018. Elewacja restauracji jest w pełni przeszklona, a zielony dach widziany z okien biurowca mocno wyróżnia się na tle parkingu i ubogaca wizualnie przestrzeń wewnątrz działki.

Pawilon został podzielny na różne strefy - pod podpasmowym świetlikiem w części stykowej z biurowcem, niejako na wejściu do części restauracyjnej, znajduje się niewielka kawiarnia. Następnie mieści się strefa jadalni, zorganizowana wzdłuż fasady szklanej, uzupełniona o niewielkie przeszklone salki konferencyjne. Poziom -1 został zagospodarowany pod strefę fitness.

Restauracja funkcjonuje również po godzinach pracy głównego gmachu. Polska siedziba firmy Kaufland, którą tworzy budynek w układzie liniowym zbliżonym w kształcie do litery „L”, otoczony jest parkingiem naziemnym, który stanowi także rezerwę do rozbudowy w przyszłości.

Źródło: Urbanity.pl

Inne wiadomości o Biurowiec Kaufland, Restauracja przy biurowcu firmy Kaufland, Grupa RB

Komentarze

Brak wpisów.

Napisz komentarz

Komentujesz jako gość.