Robbo zaraz jakiś "wyluzowany" napisze, że się czepiasz, bo przecież wszystko jest w porządku - winda jeździ? Jeździ!
;) - Monika
Gość
2013-01-18 14:21:45
o mamo... nie wiem czy w waszych drzwiach na klatkę też tak jest, ale w bud 9 klucz ledwo wchodzi.. przynajmniej mój :P no i wczoraj z domofonu mi się drzwi raz nie otworzyły.. potem działały... mam nadzieję, ze sie to nie powtórzy... a latarnie dalej nie świecą... ehh już się przyzwyczaiłam, że ciągle coś ...
niop
Gość
2013-01-18 15:41:16
Klucz niestety tak dziala, ktos nie dopasował
Damian
Gość
2013-01-18 18:34:02
Ok, sorki za tą zwłoke ale nie miałem czasu zająć się pismem. Czy dalej są osoby chętne do podpisania się pod nim ? Czy ze względu na to że większość rzeczy została poprawiona olewamy sprawę ?
niop
Gość
2013-01-18 19:04:03
Podobno dziś był odbiór parkingu podziemnego przez nadzór, ktoś wie z jakim skutkiem a jeśli z pozytywnym kiedy będziemy mogli tam parkować?
Damian
Gość
2013-01-18 20:04:47
Podobno dziś miały być progi czy ktos wie czy P Grzegorz je posiada ?
picia136
Użytkownik
2013-01-18 20:56:50
do garażu mają wpuszczać w poniedziałek. Progi miały byc dziś
M.
Gość
2013-01-18 21:03:44
hej, dziś skończyli robić mi łazienkę, chciałam napisać że jak ktoś nie ma jeszcze ludzi do łazienki to polecam dwóch panów którzy u mnie robili, jak im to wyszło można zobaczyć u mnie na żywo
;) - Monika
Gość
2013-01-19 08:26:43
parking odebrany przez nadzór z wynikiem pozytywnym. ja jestem za pismem, bo fakt wind nie został do końca rozwiązany i latarni...
Domi nr 5
Gość
2013-01-19 09:09:14
Hej, Ja tez jestem za podpisaniem oczywiscie. Wczoraj bylam tez w administracji i pytalam o winde- dostalam korekte do faktury (cale 15 zł) za niedzialajaca w grudniu winde. Kazdy moze dostac- nie chodzi tu i kase, bo to jedyna 15 zl tylko o fakt... czemu placic za cos czego nie ma. Jesli chodzi o oswietlenie osiedla to ponoc ma ono ruszyc jak ruszy garaz... U mnie jeszcze okien nie ponaprawiali i wieje... wiec nie wiem czy nie bede sie z nimi klocic o ogrzewanie (dla zasady)... Ponawiam pytanie o akt notarialny- rozumiem ze niektorzy juz dzialaja w tej kwestii, czy Targfort sie do Was odezwal ze juz mozna- bo mnie zdaje sie mowili ze dadza znac jak beda dokumenty gotowe... A ja z grzejnikami, bo chwilowo nie mieszkam na osiedlu...hucza czy juz nie? Pozdrawiam!
C.
Gość
2013-01-19 09:14:46
A ja jeszcze inne pytanie :) Czy ktoś może ma odblokowaną naziemną TV przez JMDI, czy wszyscy macie jakieś dodatkowe usługi telewizyjne ?
niop
Gość
2013-01-19 09:22:01
Do domi- teoretycznie powinni dzwonić ale tego nie robili, ja się dowiedziałam z forum. Trzeba niestety samemu się zainteresować i ich ścigać. Ja mieszkam w piętce i nie huczą już od dłuższego czsu
Pinka
Gość
2013-01-19 09:22:46
Domi nr 5,
Grzejniki chyba się ostatnio uspokoiły. Albo ja mam taki twardy sen... ;-)
tak
Gość
2013-01-19 09:51:22
Presja ma sens. Grzejniki praują ciszej bo wymienili zawór, reduktor czy inne ustrojstwo przy węźle cieplnym, choć wcześniej upierali się, że wszystko jest ok. Podobnie może być przy hałasujących wentylatorach. Trzeba im przypominać bo tylko wtedy cokolwiek robią.
Domi nr 5
Gość
2013-01-19 10:56:30
Dzieki za informacje :)
Owly
Użytkownik
2013-01-19 21:34:55
Odnośnie wentylatorów w łazience, u nas też okropnie hałasują. Czy każdy ma ten sam problem? Ktoś to zgłaszał może?
C.
Gość
2013-01-19 21:52:58
Ja zgłaszałem już tydzień temu do administratora. Administrator na odczepne powiedział mi że nie wie o co chodzi, że zadzwoni do kierownika budowy i da mi znać. O dziwo oddzwonił, powiedział że ekipa już nad tym pracuje, ale kierownik nie chciał powiedzieć co było przyczyną. Powiedział że jest to kwestia 2-3 dni i wszystko będzie OK. Tymczasem, dzisiaj byłem w mieszkaniu i dalej to samo - kuchnia i łazienka szumią, że masakra. Więc Pan Jakubowski zwyczajnie mnie zlał tą informacją. Dzisiaj nie dzwoniłem celowo. Będę się dobijał jutro, specjalnie w niedzielę. Mam dosyć robienia nas w chu...
C.
Gość
2013-01-19 21:58:53
A jak się nie dodzwonię, to w końcu wybiorę się do biura. Ja nie rzucam słów na wiatr, tak jak oni to robią. Swoją drogą to mam z nimi jeszcze inne porachunki. Do dnia 18 października ubiegłego roku miałem mieć poprawiony ogródek, w którym rośnie samo zielsko, a teren przypomina "fale Dunaju". Do dzisiaj nie zrobione. Poprawki w mieszkaniu zgodnie z pismem - robiłem we własny zakresie, do dzisiaj Targfort nie zwrócił mi ustalonej na piśmie kwoty. Przy czym ja się nie będę upominał. Wnoszę pozew o dodatkowe odszkodowanie :)
C.
Gość
2013-01-19 22:13:41
BTW. Mój prawnik, z którym współpracuję odnośnie pozwu o niewykonanie poprawek stwierdził też, że zapis (który zapewne wszyscy mamy w umowach) odnośnie punktu, w którym napisane jest, że ostatnia transza ma wpłynąć na 7 dni przed odbiorem technicznym jest niezgodny z prawem ? Powiedział, że taki zapis można, a nawet trzeba zgłaszać do UOKiK....
nowik
Gość
2013-01-20 18:07:27
Mam przy jakiej ulicy znajduje sie urzad w ktorym mozemy sie zameldowac??
Do C.: Sytuacja rzeczywiście nie jest ciekawa, jutro będziemy na mieszkaniu to sprawdzimy czy coś się zmieniło z tą wentylacją.. Jeśli dalej jest to samo, zgłosimy to w administracji.
grrrrrrrr
Gość
2013-01-20 21:22:27
C. popieram!!!! Robią nas w trąbę, więc bez żadnych skrupułów. Co do rzeczy niezgodnych z prawem, to zapis w aktach o długości zarządu powierzonego dla Targfort też jest niezgodny z przepisami prawa, jak również wiele innych działań podejmowanych przez dewelopera. Niektóre tematy już były poruszane na forum.
nowy
Gość
2013-01-21 07:09:56
Z wentylacją nic się nie zmieniło nadal hałasuje! A jakie dokumenty będą mi potrzebne do zameldowania? Czy na starym adresie musze byc wymeldowany?
do nowy
Gość
2013-01-21 10:25:47
musisz się wymeldować ze starego adresu - dostaniesz pismo. I to pismo razem z wypełnionym formularzem o nowy dowód i zdjęciami musisz złożyć w urzędzie białołęki. Na nowy dowód czeka się ok 3 tygodni.
grrrrrrrrrrrr
Gość
2013-01-21 10:30:15
Już nie trzeba się wymeldowywać z poprzedniego miejsca zamieszkania. Wszystko załatwi się w jednym urzędzie. Sprawdzone!
qaz
Gość
2013-01-21 10:32:11
od nowego roku 2013 nie ma obowiązku wymeldowania się z poprzedniego miejsca. http://www.bialoleka.waw.pl/zameldujsie/page/3,meldunek-krok-po-kroku.html
nowy
Gość
2013-01-21 11:03:59
ooo to super! wielkie dzieki za pomoc!
abc
Gość
2013-01-21 11:53:34
wiadomo cos na temat garazu ? podobno odebrali w piatek 18.01 ?!?! mozna juz parkowac ?!
grrrrrrrrrrrr
Gość
;) - Monika
Gość
no i wczoraj z domofonu mi się drzwi raz nie otworzyły.. potem działały... mam nadzieję, ze sie to nie powtórzy...
a latarnie dalej nie świecą... ehh już się przyzwyczaiłam, że ciągle coś ...
niop
Gość
Damian
Gość
Czy dalej są osoby chętne do podpisania się pod nim ? Czy ze względu na to że większość rzeczy została poprawiona olewamy sprawę ?
niop
Gość
Damian
Gość
picia136
Użytkownik
M.
Gość
;) - Monika
Gość
ja jestem za pismem, bo fakt wind nie został do końca rozwiązany i latarni...
Domi nr 5
Gość
Ja tez jestem za podpisaniem oczywiscie.
Wczoraj bylam tez w administracji i pytalam o winde- dostalam korekte do faktury (cale 15 zł) za niedzialajaca w grudniu winde. Kazdy moze dostac- nie chodzi tu i kase, bo to jedyna 15 zl tylko o fakt... czemu placic za cos czego nie ma. Jesli chodzi o oswietlenie osiedla to ponoc ma ono ruszyc jak ruszy garaz...
U mnie jeszcze okien nie ponaprawiali i wieje... wiec nie wiem czy nie bede sie z nimi klocic o ogrzewanie (dla zasady)...
Ponawiam pytanie o akt notarialny- rozumiem ze niektorzy juz dzialaja w tej kwestii, czy Targfort sie do Was odezwal ze juz mozna- bo mnie zdaje sie mowili ze dadza znac jak beda dokumenty gotowe...
A ja z grzejnikami, bo chwilowo nie mieszkam na osiedlu...hucza czy juz nie?
Pozdrawiam!
C.
Gość
niop
Gość
Ja mieszkam w piętce i nie huczą już od dłuższego czsu
Pinka
Gość
Grzejniki chyba się ostatnio uspokoiły. Albo ja mam taki twardy sen... ;-)
tak
Gość
Domi nr 5
Gość
Owly
Użytkownik
C.
Gość
C.
Gość
C.
Gość
nowik
Gość
hmmmm
Gość
Owly
Użytkownik
http://www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=271
Do C.: Sytuacja rzeczywiście nie jest ciekawa, jutro będziemy na mieszkaniu to sprawdzimy czy coś się zmieniło z tą wentylacją.. Jeśli dalej jest to samo, zgłosimy to w administracji.
grrrrrrrr
Gość
nowy
Gość
A jakie dokumenty będą mi potrzebne do zameldowania? Czy na starym adresie musze byc wymeldowany?
do nowy
Gość
grrrrrrrrrrrr
Gość
qaz
Gość
nowy
Gość
abc
Gość
Damian
Gość