Forum opinii Osiedle Portowa

• np
    Gość
    2012-12-28 11:59:17
    Hmm, my zgłaszaliśmy do dewelopera i mimo to nam zablokowali

• Domi nr 5
    Gość
    2012-12-28 12:07:20
    Dzięki. A ktoś wie co z czynszem, windami itp?
    Jesteście zadowoleni z tego internetu JMDI? Jest jakaś alternatywa? Z tego co zdarzyłam wybadać to nie, ale może czegoś nie wiem? :)

• Damian
    Gość
    2012-12-28 13:05:35
    Jeżeli chodzi o internet jmdi jest bardzo dobry, moim zdaniem nawet lepszy od UPC.

Wybieram się z sąsiadem po nowym roku do targfortu, aby zrobić im awantury o windy. Może ktoś ma ochote iść z nami ? Szczerze mówiąc nie mam zamiaru płacić za coś co nie działa. Rozmawiałem także z Panami z RWE to nasze bloki nie spełniały wymagań do montażu stałego prądu, a nie tak jak targfort mówił, że to RWE jest winne. Ludzie zbierzmy się, ponieważ w kupie siła, sam nic nie załatwie.
    Proponuje pójść w sobote - niestety w tygodniu pracuje do 17:00. Są chętni ?

• Domi nr 5
    Gość
    2012-12-28 13:21:37
    My pójdziemy pewnie, tylko ja na 11 w sobotę do pracy idę, więc musimy się jakoś zgadać wcześniej. Damian to może wpadnij pod 13 w bud nr 5 to ustalimy coś. Za godzinę powinnam być w domu z moją drugą połówką.

• Damian
    Gość
    2012-12-28 13:24:05
    OK to przyjdę około 15:30 - reszte sąsiadów też zachęcam do wspólnego działania. Mam nadzieje, że więcej nas pójdzie.

• MK
    Gość
    2012-12-28 13:35:35
    ja sie chetnie przyłacze:) o ktorej proponujecie?

• anka
    Gość
    2012-12-28 13:47:21
    mam pytanie z innej beczki do osób, które wykończyły mieszkania: czy zetknęliście z tzw. głuchymi tynkami w mieszkaniu? Jeżeli tak czy sami naprawialiście to czy zgłaszaliście wadę developerowi?

• niop
    Gość
    2012-12-28 13:49:25
    Z dobrych wiadomości- odblokowali liczniki osobom które zgłosiły się do dewelopera:) i jest prąd:)

• Damian
    Gość
    2012-12-28 14:18:37
    ja ide do Domi za 10 min pod nr 13 w bloku 5. Porozmawiamy sobie i jak coś mogę wszystko dalej przekazać. Mieszkam pod 15 w bloku nr 5.

• nowik z 5
    Gość
    2012-12-28 14:55:53
    jeśli czytaliście wcześniej moje wpisy to byście dobrze wiedzieli że rwe (a dowiedziałem się tego od osoby zajmującej się naszą częścią białołeki z rwe, a nie z jakichś infolini) miało podpisane z tergfortem tak umowy że przed wigilią wszystko podłączą i na bank się wywiążą i się wywiązali bo by kare płacili. co do czynszu to też nie chce płacić za nie działającą windę i nieświecące latarnie i pijanych ochroniarzy śpiących gdzieś po kątach zamiast czuwać.

• Damian
    Gość
    2012-12-28 15:10:57
    Byłem u sąsiadów spod 13 i ustaliliśmy, że będziemy pisać pismo do targfortu, ale dopiero po nowym roku. Sporządzimy liste co nie działa a co powinno i za co nie zapłacimy. Jeżeli są jeszcze chętni to będziemy podpisywać pismo u nas bud nr 5 m 15 i wtedy zapraszam :) im będzie nas więcej tym szybciej wszystko naprawią i zrobią nam.

• picia136
    Użytkownik
    2012-12-28 15:11:55
    Pytałem p.Piotra o za co płacimy i :
    Na opłatę eksploatacyjną składają się następujące pozycje:
    - koszty zarządzania i administracji
    - sprzątanie, odśnieżanie, dbanie o zieleń
    - pogotowie techniczne 24h
    - konserwacja urządzeń technicznych (np. windy)
    - ochrona 24h
    - ubezpieczenie

• Damian
    Gość
    2012-12-28 15:14:40
    Konserwacja odpada - winda nie chodziła i nie chodzi.
    sprzątanie też - klatka jak była brudna tak jest cały czas.

• ///////////////////////
    Gość
    2012-12-28 15:18:23
    dbanie o jaką zieleń przepraszam?a winda to przesada..., ubezpieczenie od czego niby?chetnie podpisze sie pod pismem

• nowik z 5
    Gość
    2012-12-28 15:41:39
    ja mieszkam pod 11 (pod tobą Damian) i uważam że wszyscy pod się powinni podpisać. a jeśli chodzi o co ja bym się przyczepił to: -pijana ochrona (w piątek przez ponad 3 godziny nie było nikogo na bramie wjazdowej); -źle odpowietrzona instalacja odpływowa w pionie łazienkowym; -no i oczywiście winda która już nie działa 3 tydzień (przynajmniej w naszym bloku)

• nowik z 5
    Gość
    2012-12-28 15:42:57
    a no i kwestia pompy na co (wydaje mi się że jast za słaba jak na nasze warunki) przydało by się to jakoś skontrolować.

• Damian
    Gość
    2012-12-28 15:51:17
    Przed końcem roku zbiore w kupe wszystkie uwagi i je spiszę na forum. Pod te uwagi zrobimy pismo ( chętnie z kimś je napisze ) i Ci którzy chcą podpiszą się pod nim. Zaniesiemy do Targfortu z informacją, zastanawiam się do jakiej instytucji możemy się odrazu odwołać ? Ja jak powiedziałem im w sprawie wind, że ide do inspekcji budowlanej to mi włączyli na czas wnoszenia mebli ... Są jakieś inne instytucje które w razie nie wywiązania się przez nich do naprawy/poprawienia błędów lub faktur mogą nałożyć na nich kary ? I czy jest ktoś chętny do napisania takiego pisma razem ze mną :) Co dwie głowy to nie jedna :)

• ;) - Monika
    Gość
    2012-12-28 15:58:57
    jak to wspólnota zawiązana?! ja się nie zgadzam! nic o tym nie wiem..... jestem z oddanego bloku i też nic nie wiem!
    co do korekty faktur się zgadzam! latarnie powinny świecić.. ciemnica jest na osiedlu...
    p.s. co do dziś za policja na osiedlu?:P

• ;) - Monika
    Gość
    2012-12-28 16:05:07
    to może zwołać w jakiś dzień zebranie co do tego pisma? i ustalać na miejscu kto pisze co i jak ?:)
    co do JMDI to też na razie jest wszystko ok:P

• Damian
    Gość
    2012-12-28 17:20:58
    poczekaj Monika :) najpierw zbiore uwagi i wypisze je na forum. Później ustalimy co z pismem i jak :) wypisujcie narazie wszystko co według was działa źle i Macie do tego zstrzeżenia i jest to wina developera.

• Pinka
    Gość
    2012-12-28 18:32:40
    Damian,

My również się podpiszemy, Czekamy na dalsze instrukcje.

• D. z 3
    Gość
    2012-12-28 18:48:57
    też chętnie się podpiszę, tylko na dniach mieszkanie odbieramy, to pewnie jeszcze nie możemy się podpisać, bo formalnie mieszkanie nie jest nasze:((buuu

• ;)))))))))))
    Gość
    2012-12-28 19:00:11
    policja na osiedlu wszystko widze widzicie;0 a moze ktos ma dozór?:)

• MK
    Gość
    2012-12-28 19:21:11
    Damian ja jak bedzie trzeba pomoge w pisaniu!!!! mam wprawe już kilka pism naskrobałam :) tylko pozniej ciezko sie doprosić odpowiedzi..... a kto teraz bedzie na aktach sie widział z dyr. Bojewskim może mu powiedziec o tych sytuacjach oko w oko - bo jak oni tylko w tym dziale technicznym sprawy zalatwiaja to kierownictwo nic nie wie.....

• Damian
    Gość
    2012-12-28 19:28:09
    MK - moim zdaniem trzeba dać dw nadzów budowlany i jakieś tam inspekcje ( tylko nie wiem jakie ).

• ;)))))))))))
    Gość
    2012-12-28 19:29:40
    Damian , jestes moze wolny?
  • Ola K.
    Ola K.
    Użytkownik
    2012-12-28 19:37:49
    O tej wspólnocie to chyba plotki, bo nie dostała oficjalnego pisma o tym aby takowa wspólnota się zawiązała. Ponadto mój blok oddany będzie dopiero w grudniu 2013 i nie wyobrażam sobie że nie mam prawa o niczym decydować bo nie mieszkam.
    Czy na osiedlu będzie ochrona? Pytam, bo w poście od "Picia 136" jest wymienione jako wliczone w czynsz.
    Jeśli chodzi o dbanie o zieleń to takowej nie zauważyłam na osiedlu, chyba że u mnie w ogródku będzie, ale to spokojnie sama o nią zadbam...
  • Ola K.
    Ola K.
    Użytkownik
    2012-12-28 19:43:13
    Jeśli chodzi zaś o miejsca parkingowe to przecież podpisane są na nie oddzielne umowy (przynajmniej ja podpisałam). Jeśli ktoś parkuje na Waszym miejscu to dzwonicie do straży miejskiej lub nawet policji i zgłaszacie problem. To jest taka sama sytuacja jakby ktoś bez Waszego zaproszenia siedział u Was na balkonie/ogródku.

• Damian
    Gość
    2012-12-28 19:45:47
    w sensie czy mam teraz czas ? Znalazlbym :)

• :)))))))))
    Gość
    2012-12-28 19:46:48
    w sensie w ogole:) mmmm

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.