
Gdańsk
Wiadomości
Trójmiasto: foodcourt w akademiku przekształconego w hotel
Znajdujący się przy kampusie Politechniki Gdańskiej prywatny akademik Collegia, który w czasie wakacyjnym przekształcony został w hotel, został rozbudowany o ogólnodostępną strefę gastronomiczną. Jest to pierwszy w Trójmieście foodcourt w tego typu obiekcie.
Prywatny akademik Collegia znajduje się przy ulicy Sobieskiego 13 w Gdańsku, a w czasie sezonu turystycznego przekształcony został w hotelm który może pomieścić nawet 828 gości. Budynek rozbudowany został właśnie o ogólnodostępną strefę gastronomiczną o powierzchni 950 metrów kwadratowych. Jest to nowa oferta na hotelowej mapie Trójmiasta z wysokim standardem a niższymi cenami niż w tradycyjnych hotelach.
Nowa przestrzeń w Colegii to foodcourt z czterema strefami gastronomicznymi - strefa pizza & pasta, dla zwolenników kuchni wegetariańskiej przygotowano natomiast bar sałatkowy, drinkbar połączony z kawiarnią, a także muzyka na żywo oraz wieczorne imprezy karaoke. W rozbudowanej Colegii zaplanowano ponadto bogatą ofertę śniadań oraz dań kuchni międzynarodowej dostępnej w formie bufetu. Całość uzupełnia sklep ze świeżą żywnością oraz kącik zabaw dla dzieci. Foodcourt prowadzi 15-osobowy zespół doświadczonych kucharzy.
Collegia dysponuje parkingiem rowerowym na 130 jednośladów, do którego dostęp będą mieli wyłącznie posiadacze hotelowej karty. W budynku znajduje się też wysokiej jakości sprzęt do ćwiczeń w fitnessroomie, stoły do piłkarzyków i ping ponga oraz konsole PlayStation w pokojach do wypoczynku.
Prywatny akademik Collegia znajduje się przy ulicy Sobieskiego 13 w Gdańsku, a w czasie sezonu turystycznego przekształcony został w hotelm który może pomieścić nawet 828 gości. Budynek rozbudowany został właśnie o ogólnodostępną strefę gastronomiczną o powierzchni 950 metrów kwadratowych. Jest to nowa oferta na hotelowej mapie Trójmiasta z wysokim standardem a niższymi cenami niż w tradycyjnych hotelach.
Nowa przestrzeń w Colegii to foodcourt z czterema strefami gastronomicznymi - strefa pizza & pasta, dla zwolenników kuchni wegetariańskiej przygotowano natomiast bar sałatkowy, drinkbar połączony z kawiarnią, a także muzyka na żywo oraz wieczorne imprezy karaoke. W rozbudowanej Colegii zaplanowano ponadto bogatą ofertę śniadań oraz dań kuchni międzynarodowej dostępnej w formie bufetu. Całość uzupełnia sklep ze świeżą żywnością oraz kącik zabaw dla dzieci. Foodcourt prowadzi 15-osobowy zespół doświadczonych kucharzy.
Collegia dysponuje parkingiem rowerowym na 130 jednośladów, do którego dostęp będą mieli wyłącznie posiadacze hotelowej karty. W budynku znajduje się też wysokiej jakości sprzęt do ćwiczeń w fitnessroomie, stoły do piłkarzyków i ping ponga oraz konsole PlayStation w pokojach do wypoczynku.
Komentarze
Brak wpisów.