Forum opinii Osiedle Portowa

• Damian
    Gość
    2013-01-03 10:35:15
    Jeśli nie macie ochoty dawać do dw jakiejś inspekcji to nie dawajcie. Ja kupiłem mieszkanei i wymagam aby winda działała, aby prąd był a to co się działo i dzieje to jest śmiechu warte. O grzejnikach nie wspomne... Nowik dziwne ja problemów z wodą nie mam ... a przecież Ty mieszkasz podemną ... Jak my zadziałamy to może deweloper ogarnie się przy następnych osiedlach i kolejni ludzie będą mieli lżej, bo my już swoje przeszliśmy.

• taaaak
    Gość
    2013-01-03 10:37:09
    albo Trybunał w Hadze od razu !juz widze panowie jak wasze partnerki wam pozwalaja przesiadywac na dachu i piwkowac, raczej bedziecie zmieniac pieluchy i dzieciaczkom spiewac na dobranoc:)

• :>>>>>
    Gość
    2013-01-03 10:44:23
    rozumiem, że to wasze ( a raczej banku-dopoki nie spłacicie) mieszkanie na kredyt musi byc wymuskane i wszytsko na błysk i idealnie, ale potrzeba czasu na to wszystko!

• Damian
    Gość
    2013-01-03 10:45:51
    Myśle, że od 30 września mieli wystarczająco dużo czasu na tak błache poprawki. W dniu odbioru mieszkania powinien być prąd, winda, grzejniki zgłaszane od początku i co ? i tylko jest prąd - łaskawie spóźnili się 2 miesiące zwalając wine na RWE co jest nie prawdą bo rozmawiałem z Panami z RWE.

• D. z 3
    Gość
    2013-01-03 10:51:20
    to znaczy, że winda nigdzie nie działa?

• PM do Nowik z 5
    Gość
    2013-01-03 10:52:00
    Jeśli chodzi o wodę to mogę również powiedzieć że ciśnienie na ciepłej wodzie przy wannie jest beznadziejne. To ja już czasami mocniej się odlewam do kibla niż ta woda leje się do wanny. Nie wiem na dzień dzisiejszy jak jest z pozostałymi kranami bo narazie mam tylko wannę zamontowaną.
    Do Damian:
    Takie pismo można skierować do Inspekcji Nadzoru Budowlanego, bądź do osoby która te osiedle odbierała z informacją jak można było przeoczyć te usterki przy odbiorze i udzieleniu pozwolenia na zamieszkanie. Jeśli owa osoba tych usterek nie zauważyła to może w piśmie je zauważy. Taka moja propozycja

• ja
    Gość
    2013-01-03 10:53:11
    w 9 działa

• gość
    Gość
    2013-01-03 10:56:02
    w 9 zostaly im kody do naprawienia co lada moment nastapi reszta jest w miare ok wiec mam podpisywac pismo ze grzejniki bucza ludzie ogarnijcie sie jak macie jakis problem w 5 to napiszcie od siebie pismo a nie mieszacie w to wszystkich

• nowik z 5
    Gość
    2013-01-03 10:57:00
    heee ja z tym prądem to od września słucham że zaraz będzie. prawda jest taka żebyś nie odebrał jak by ci powiedzieli że będzie na gwiazdkę (bo tak mieli umowę z rwe podpisaną) a tak wszystkie transze od nas wyciągnęli i mieli hajs na inwestycje "portowa2"

• Damian
    Gość
    2013-01-03 10:57:55
    przecież nikt nie musi go podpisywać najwyżej sam je złoże i zawre tylko swoje uwagi. Winda w 5 jeszcze nie działa.

• PM do ja
    Gość
    2013-01-03 10:58:15
    W bloku nr 9 owszem winda działą, ale czy wiesz od kiedy...? A zaczeła działać w noc sylwestrową bo wtedy wracałem z imprezy i 1 raz miałem okazję włączyć na parterze windę. Nie ważne już że winda ok. 4 tyg nie działała tak jak powinna a Administrator oczywiście podliczał na w rachunkach. To co z tego że Pan Grzegorz co na telefon odnośnie windy tłumaczył się że była ona konserwowana i działa jak dalej nie działała jak należy. O tym mówi Damian i w 1000% go popieram.

• D. z 3
    Gość
    2013-01-03 10:58:46
    to pismo nie jest przymusem-podpiszą się osoby, które chcą, żałuję, że ja solidarnie jeszcze nie mogę się podpisać

• PM do Wszystkich
    Gość
    2013-01-03 11:04:33
    A czy to ważne czy macie duże czy małe usterki w swoich mieszkaniach. Nie lepiej zebrać się podpisać pismo z usterkami które występują i powiadomić odpowiednie ograny ścigania by od TARGFORTU ściągnąć bądź wyegzekwować naprawy tych usterek. Nie po to jest to pismo by tylko nam było lepiej ale po to by TARGFORT nie śmiał się nam w twarz. Może nie wszyscy mają kredyt na mieszkania może odrazu zapłacili kasę ale to nie ma znaczenia bo są to ciężko zarobione pieniądze i które sprawiają że choć w minimalnym stopniu chcę mieć swoje wymażone bądź nie Mieszkanie w takim stopniu by mi nie przeszkadzało w jego użytkowaniu.

• hm
    Gość
    2013-01-03 11:05:01
    jak zwykle znajdzie sie 2 -3 podburzaczy i czytajac to wszystko wydaje sie jakby bylo gorzej niz w alternatywach a realia sa inne oczywiscie nie wszytko bylo idealnie ale z czasem wszystko wyglada juz dobrze
    a pan sprzatjacy dzis od 6 pucowal podloge po codziennym balaganie

• ....
    Gość
    2013-01-03 11:11:06
    Mam wrażenie, że te komentarze od osób, które nie pochwalają pomysłu Damiana są z Targfortu...
    Ciekawe gdzie mieszkają Ci zadowoleni mieszkańcy. Przedstawcie się sąsiedzi :)

• Gość
    Gość
    2013-01-03 11:59:33
    Witam wszystkich chciałbym tylko poinformować że jak tyle samo będzie miejsca na samochód w parkingu podziemnym co na tym co jest tymczasowo co dla niektórych przypisany to powiem szczerze niektóry będą mieli problem z wysiadaniem. Ja taki miałem po tym jak nieudolnie zaparkował jeden samochód nie będę przytaczał marki i jak ja się wpasowałem to ja miałem problem sąsiad obok miał problem a to wszystko przez osobę która nie potrafiła normalnie się zmieścić między liniami. Pozdrawiam i przepraszam jeśli komuś zastawiłem tymczasowo miejsce parkingowe.
    AHA czy wiadomo coś kiedy będa obiory miejsc postojowych podziemnych?

• Damian
    Gość
    2013-01-03 12:02:44
    Wczoraj miałem ten sam problem - jeden stanął na 1,5 miejsca to drugi musiał się jakoś zmieścić i siłą ja też musiałem stanąć częściowo nie na swoim miejscu ...

• Damian
    Gość
    2013-01-03 12:03:42
    Wszystkie "grubsze" problemy które zlokalizowałem na forum to:

- Konserwacja urządzeń technicznych (np. windy)
    - Nie działająca winda
    - Pijana ochrona
    - Źle odpowietrzona instalacja odpływowa w pionie łazienkowym
    - Dbanie o zieleń
    - Hałąsujące grzejniki

Czy coś ominąłem ?

• PM do Damian
    Gość
    2013-01-03 12:07:22
    Oczywiście zapomniałeś o domofonie w bloku nr 9. Nie wiem jak to jest w pozostałych budynkach
  • xenon75
    xenon75
    Użytkownik
    2013-01-03 12:18:44
    ci co pisza ze mamy maly problem i nie beda nic podpisywac.nie podpisujcie.jak wam sie cos bedzie sypalo to tez nie podpiszemy.a ci ktorzy uwazaja ze np napierdalajacy kaloryfer ktory pracuje jak traktor na polu i na ktory pisalem pisma do targfortu z zadna odpowidzia zapraszam na nocke.stawiam skrzynke piwa ze nie zasnie.a co dopiero jak sie ma miesieczne dziecko.ale co ja sie czepiam targfortu.moze powinienem im lizac dupe.windy nie ma w 5 wogole to mam im podziekowac.a faktury chca na czas tak.

• ja
    Gość
    2013-01-03 12:43:42
    a o co chodzi z tą źle odpowietrzoną onstalacją w pionie łazienkowym ?

• Damian
    Gość
    2013-01-03 12:44:04
    - Nie działająca winda
    - Pijana ochrona
    - Dbanie o zieleń
    - Hałąsujące grzejniki
    - Źle działający domofon

Czy jeszcze coś ? Czekam z odpowiedziami i dopowiedziami do jutra :) i piszę pismo na podstawie tego co będzie.

• Damian
    Gość
    2013-01-03 12:45:12
    Jeżeli chodzi o Źle odpowietrzona instalacja odpływowa w pionie łazienkowym to pisał Nowik i mam nadzieje, że jakieś uzasadnienie tego ma, bo możliwe że będziemy mieli pismo zwrotne i trzeba będzie się np do tego ustosunkować.

• kkkkkkkkkkkkkk
    Gość
    2013-01-03 12:46:23
    o tej pijanej ochronie bym nie pisal nie ma na to zadnych dowodow i dbanie o zieleń tez bym wykreslił jest zima

• PM
    Gość
    2013-01-03 12:52:12
    Z info uzyskanych od Pana Piotra to ogólny zapis dbanie o zieleń dotyczy się w okresie zimowym jako odśnieżanie chodników i wewnętrznej drogi. Więc odśnieżane chyba było

• gość
    Gość
    2013-01-03 12:56:01
    kkk ma racje jesli ktos jest pijany to przyjezdza policja raport i nastepnego dnia go zwalnia a jesli od kogos jedzie to nie jest to dowod a swoja droga co maja w nocy chlopaki robic ? ;) w wiekszosci na ochronie tak sie pracuje

• Damian
    Gość
    2013-01-03 12:57:04
    OK w takim razie zostaje :

- Nie działająca winda
    - Hałąsujące grzejniki
    - Źle działający domofon

• nowik z 5
    Gość
    2013-01-03 13:00:18
    to odpowietrzenie było nagminnym, przynajmniej dla ,nie problemem. teraz od kilku dni tego nie zauważyłem. ale chodziło dokładnie o to: jak spłukiwałem wode w kiblu to wyciągało mi też wode z syfonu wannowego, działo sie tak nawet jak ktoś spuszczał wode nade mną . od paru dni jest spokój, aczkolwiek wczoraj raz się to znów wydarzyło, wstaje rano a w kiblu wali jak z szambiary. Domyślam się że ciężko mi to będzie udowodnić jak przyjdą i akurat będzie spoko

• gość
    Gość
    2013-01-03 13:01:11
    odśnieżanie było porządne tylko na części parkingu najbliżej biura tagfort (co za przypadek). na reszcie tylko przetarte numery miejsc.
    Co do niskiego ciśnienia wody- miałem ten sam problem- w trakcie instalacji rur musieli nawrzucać do nich sporo piachu i innego brudu. spróbuj oczyścić perlatory. Mi w kuchni pomogło. niestety łazienkę miałem dłużej zapchaną gdzieś głębiej. na szczęście przy którejś kąpieli mocniej szarpnęło i trochę udrożniło.

• nowik z 5
    Gość
    2013-01-03 13:02:02
    wiem na pewno że nie jest to wina instalacji u mnie w mieszkaniu.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.