I gówno z takiej ochrony... on nic nie widział a rowery pewnie same odjechały, dłużej tak nie może być, trzeba coś z tym zrobić... Nie wiecie czy ochrona odpowiada materialnie ?
aaa
Gość
2013-10-17 06:33:30
a ochrona śpi
;) - Monika
Gość
2013-10-17 07:29:30
jak siedział w budce to nie widział... a poza tym furtka od Portowej otwarta i nie pilnowana.
aaa
Gość
2013-10-17 07:46:35
to po co nam taka ochrona?
moze?
Gość
2013-10-17 07:56:10
ktos chyba musi miec klucze....moze na poczatek warto by wymienic zamki
;) - Monika
Gość
2013-10-17 08:37:47
jak to Pan powiedzial,ze musial siedziec w budce bo na tym osiedlu nic nie dziala :P do moze? - klucze? tu wystarcza kody. robotnicy maja kody, ostatnio administracja musiala zmieniac kody na osiedle bo robotnicy wszystkim przekazywali te kody...
;) - Monika
Gość
2013-10-17 08:41:35
znaczy nie mówię, że mają kody do wejścia na klatke,bo tego nie wiem.ale mieli do wejścia na osiedle. ostatnio zaraz coraz mniej- jest coraz wiecej obcych ludzi z budowy na osiedlu...
.-
Gość
2013-10-17 08:46:41
i co chcieliscie ochrony to teraz mamcie.jeszcze wiecej wlaman.ja w piwnicy nic nie trzymam strach tam pozostawic cokolwiek.a ochrona taka sama lipa jak byla.innd mundurki i to wszystko.
aj
Gość
2013-10-17 10:10:48
W bloku b wlamali sie do mieszkania !!!
;) - Monika
Gość
2013-10-17 11:01:04
to pewne info? w nocy?
aj
Gość
2013-10-17 11:30:47
tak pewne! dzisiaj wlamali sie do sasiada z parteru! to juz jest masakra!
..
Gość
2013-10-17 12:00:31
chore.. matko...
..
Gość
2013-10-17 12:22:11
kiedy weszli dziś rano? czy w nocy?
!!
Gość
2013-10-17 12:26:54
jak weszli? drzwi/okno?
!!!
Gość
2013-10-17 14:51:03
Dwa dni nowej ochrony kilkanascie okradzionych piwnic i jedno mieszkanie niezle niezle! ciekawe co bedzie dziś albo po weekendzie.Spalone osiedle,splądrowane bloki .Brakuje jeszcze gwaltów itp.A co na to nasza nowa ochrona?Pilnuje wiecznie psującej się bramy zeby nam i jej nie ukradli.
alek
Gość
2013-10-17 16:44:19
Szkoda było zmieniac tamtych nieudacznikow na jeszcze gorszych a droższych!!!
ggg
Gość
2013-10-17 17:11:14
zadnego mieszkania nie okradli!!!!!!! byla proba wlamania ale nie kradziez
Ola K.
Gość
2013-10-17 19:06:38
Czy Wy te kradzieże zgłaszacie na policje? Jakaś paranoja z tym. W ciągu tak krótkiego czasu tyle kradzieży. Jk tak dalej będzie o trzeba będzie kraty w okna wstawiać, albo pancerne drzwi montować.
...
Gość
2013-10-17 20:48:08
wlamanie a proba wlamania. w sumie wcale takiej duzej roznicy nie ma... fakt ze sie odwazyli...
dbt
Gość
2013-10-18 07:57:41
Ja bym skarżył ochronę. W końcu za co im się płaci? Za siedzenie w budce czy za pilnowanie osiedla? Bramę sobie sami możemy otwierać mamy przecież piloty nie? Proponuje wszystkim mieszkańcom zamontowanie tanich alarmów można je kupić za kilkadziesiąt złotych. W razie włamania wyją jak cholera i dadzą znać ludziom na parterze że coś się dzieje. Z drugiej strony jeśli ktoś trzyma w piwnicy cenne rzeczy jak np.: drogi rower to może warto pomyśleć o alarmie z powiadomieniem na komórkę - takie systemy są dostępne np.: w leroyu kosztują coś koło 300zł.
Em
Gość
2013-10-18 09:16:55
chciałam zapytać o klucz do bramki, do której właściwie bramki ma być ten klucz? ja nie zdążyłam swojego odebrać, bo te ogłoszenie zobaczyłam wczoraj o północy jak próbowałam sie dostać na teren osiedla. przezylam niemiłe zaskoczenie jak okazało sę, że ta bramka robotnicza została zamknięta bez uprzedniego poinformowania, biegłam naokoło po czym okazało się, że ta kanciapa ochroniarza jest pusta! gdyby ktoś nie wjeżdżał nie dostałabym się do własnego mieszkania... ja tej ochorny w ogóle nie widzę na osiedlu... nie wiem za co płacimy i jestem zbulwersowana wczorajszą sytuacją!
Em
Gość
2013-10-18 09:33:23
mam pytanie odnośnie klucza do furtki. do której własciwie furtki jest ten klucz? Dlaczego osiedle zostało zamknięte bez uprzedniego poinformowania wszystkich mieszkańców (chodzi mi o furtke od ulicy Portowej) i bez upewnienia się, że mają klucze? ja wczoraj koło północy przeżyłam niemiłe rozczarowanie pórbując dostać się na osiedle, najpierw zamknięte furtki, potem biegłam naokoło osiedla do zamkniętej bramy, a w kanciapie ochroniarskiej NIKOGO, nie mogłam dostac się do własnego mieszkania! gdyby nie jakiś pan, który wjeżdżał nie wiem ile musiałabym czekac na ochrone, o ile ona gdziekolwiek była na osiedlu, chociaz widząc powyższe posty o włamaniach lub próbach włamania zaczynam wątpić w to, że ochrona jest obecna na osiedlu, hmm moze w ciagu dnia jak się nic nie dzieje...
mms
Gość
2013-10-18 09:45:22
chciałam zapytac o klucz do furtki. do której własciwie furtki jest ten klucz (np. od strony portowej)? kiedy pojawiło się te ogłoszenie? i dlaczego osiedle zostało zamknięte (furtki od ulicy portowej) bez uprzedniego upewnienia sie, że kazdy ma się jak dostac na osiedle? ja wczoraj nie miałam jak wejść, bo wszystko było pozamykane, a ochroniarzy w tej kanciapie koło bramy nie było około północy!
do mms
Gość
2013-10-18 10:27:09
Klucze wydaja od 3 dni !!! Wydaje Ci sie ze bedziemy czekac az laskawie odbierzesz klucz?? Poza tym od Mysliborskiej jest furtka z domofonem otwierana kodem wiec w czym problem ??
do Gość
Gość
2013-10-18 10:49:03
Proszę nie tym tonem. Problem w tym, że ochrona nie siedzi u siebie ani nie ma jej na osiedlu w nocy. Zadałam pytanie do której furtki jest klucz,ale już się domyślam. Poza tym nie każdy ma czas odebrać taki klucz w ciągu np. 3 dni od wywieszenia kartki z powodu innych obowiązków. Nie rozumiem po co te wykrzykniki i unoszenie się...
do mms
Gość
2013-10-18 11:19:25
Dlaczego?? Cytuje "dlaczego osiedle zostało zamknięte (furtki od ulicy portowej) bez uprzedniego upewnienia sie, że kazdy ma się jak dostac na osiedle? " Ta sama akcja miala miejsce dopiero co z pilotami do bramy. Niektorzy przez 4 miesiace nie mieli czasu na oddanie pilotow do przeprogramowania. Teraz brama zamknieta i wielkie pretensje i zdziwienie. W ten sposob to to osiedle bedzie wiecznie otwarte . Klucz jest do furtki od Portowej tylko nie tej przy metalowej bramie. Z drugiej strony bloku nr2 jest furtka docelowa. Jesli Cie urazilem tonem to sorki ale czasem poprostu rece opadaja.
bo
Gość
2013-10-18 13:26:07
Popieram ze 3 dni od momentu wywieszenia ogloszenia to za malo zeby wydac wszystkie klucze biorac pod uwage godziny pracy administracji. Ja tez nie moglam odebrac i nie uda mi sie do poniedzialku, a slabo usmiecha mi sie biegac wokol osiedla w deszczu albo z zakupami.
---
Gość
2013-10-18 18:31:47
klucze są do obioru u ochrony, sam swój odbierałem po 20
123
Gość
2013-10-18 18:32:11
Czy komuś też internet z JMDI słabo działa wieczorami od ponad tygodnia?
..
Gość
bardzo miło!
danq
Gość
Nie wiecie czy ochrona odpowiada materialnie ?
aaa
Gość
;) - Monika
Gość
a poza tym furtka od Portowej otwarta i nie pilnowana.
aaa
Gość
moze?
Gość
;) - Monika
Gość
do moze? - klucze? tu wystarcza kody. robotnicy maja kody, ostatnio administracja musiala zmieniac kody na osiedle bo robotnicy wszystkim przekazywali te kody...
;) - Monika
Gość
.-
Gość
aj
Gość
;) - Monika
Gość
aj
Gość
..
Gość
..
Gość
!!
Gość
!!!
Gość
alek
Gość
ggg
Gość
Ola K.
Gość
Jakaś paranoja z tym. W ciągu tak krótkiego czasu tyle kradzieży. Jk tak dalej będzie o trzeba będzie kraty w okna wstawiać, albo pancerne drzwi montować.
...
Gość
dbt
Gość
Em
Gość
Em
Gość
mms
Gość
do mms
Gość
do Gość
Gość
do mms
Gość
Klucz jest do furtki od Portowej tylko nie tej przy metalowej bramie. Z drugiej strony bloku nr2 jest furtka docelowa.
Jesli Cie urazilem tonem to sorki ale czasem poprostu rece opadaja.
bo
Gość
---
Gość
123
Gość