Forum opinii Osiedle Portowa

• K.2
    Gość
    2013-05-10 08:31:13
    Ja mam balkon, ale w ogóle nie przeszkadzają mi wasze ogródki. Kupując mieszkanie nie brałam pod uwagę jak będą wyglądały i czy będą miały takie same płotki. Jak dla mnie możecie je sobie urządzać jak wam się tylko podoba. Ważniejsze jest to jak wygląda klatka schodowa czy garaż, te części, z których korzystam. Nie mieszkamy w jakiejś komunie, żeby wszystko tu było jednakowe. Mieszkałam już wcześniej w bloku i dla mnie to normalne, że ktoś ma kwiatki na balkonie, a ktoś inny bambusową matę, że ktoś słucha muzyki, a ktoś smaży kotlety tak, że czuć je na klatce. Kupiliśmy mieszkanie w bloku, a nie bliźniaki, żeby się umawiać co do ich wyglądu. Nigdy wszystkim się nie dogodzi. Ludzie wyluzujcie się troszkę, bo w życiu są na prawdę ważniejsze i przyjemniejsze sprawy niż czyjś ogródek.

• PM do ;) - Monika
    Gość
    2013-05-10 08:54:05
    Monika ja jako Twój sąsiad z blok mogę Ciebię zapewniż że narazie macie najładnie zagospodarowany ogródek na osiedlu. Te wszystkie dewagację o zasłanianiu mogę z czystym sumieniem powiedzieć że nie dotyczyły Ciebie bo Wy macie to zrobione ładnie, z klasą i bez przesady. Pewnie dlatego ktoś rozpoczą ten temat z tymi ogródkami jak zobaczył zasłony po 2 m wysokości z mat słomowych czy jak je tam zwał. Natomiast Wasz ogródek może posłużyć pozostałym właścicielom jedynie do wzorowania się jak można sobie zagospodarować, natomiast większość osób, które wypowiadało się na temat ogródków nie miało na uwadzę Waszego zabudowania tylko tych co ogrodzili się jakby byli niewiadomo kim.
    To ja proponuje tym osobom co się tak ogrodziły do okoła postawienie sobie wymurowanego ogrodzenia na wys. 2,5 mb

• kk
    Gość
    2013-05-10 09:08:54
    Po co ta dyskusja. Dajcie ludziom zagospodarować ogródki wg. własnych upodobań. Co komu do tego. Może lepiej skupić się na zaniedbaniach developera.
    A przy okazji czy orientuje się ktoś może czy remont balkonu w 9 to odosobiony przypadek czy jakaś większa akcja?

• do kk
    Gość
    2013-05-10 09:23:30
    a był jakiś remont balkonu...? I co wchodziło do remontowania jakie elementy...? Jeśli barierki to ja się piszę w kolejkę

• kk
    Gość
    2013-05-10 09:31:48
    Zdaje się, że wymieniali izolacje, a obróbka stalowa jest na innej wysokości. Co do barierek to fakt, są okropne.

• ;) - Monika
    Gość
    2013-05-10 09:52:26
    do PM - bardzo mi miło, dziękuję :)
    ale chodzi też ogólnie o cały ten spór..

• PM do ;) - Monika
    Gość
    2013-05-10 10:07:44
    Tak wiem i to jest chore, ale co zrobić ludzie widocznie nie mają innych problemów jak tylko jak obudował się sąsiad obok. No cóż widocznie usterki i niedociągnięcia dewelopera już tak im nie przeszkadzają jak te niewdzięczne osłony

• Ola z 9
    Gość
    2013-05-10 12:10:12
    Witam, ja się orientuję co z remontowanym balkonem w 9 bo jest mój. Teraz poprawia go Developer bo nie został odebrany przy wcześniejszym odbiorze mieszkania- były usterki (nie powiem dokładnie jakie, bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie); podejrzewam też, że to odosobniony przypadek. Dzisiaj ma być koniec więc proszę się nie denerwować.

• ;) - Monika
    Gość
    2013-05-10 12:42:34
    no niestety już nikt nie myśli o wspólnych problemach..

• kkkkkkk
    Gość
    2013-05-10 13:54:49
    zróbmy coś żeby te barierki balkonowe były ładne, nawet niech będą ocynkowane ale w ładny estetyczny sposób!

• .,.,..
    Gość
    2013-05-10 14:11:02
    one są ocynkowane

• gerwazy
    Gość
    2013-05-10 20:29:35
    Kto ma chec przyjac z pietra na ogrodek? Poprosze nr bloku i mieszkania. Jutro zapraszam o 6 trzeba podlac skosic trawe

• gerwazy
    Gość
    2013-05-10 20:29:36
    Kto ma chec przyjac z pietra na ogrodek? Poprosze nr bloku i mieszkania. Jutro zapraszam o 6 trzeba podlac skosic trawe

• do K.2, kk
    Gość
    2013-05-10 22:15:27
    Bardzo dobrze powiedziane!!!!dokładnie mam takie samo zdanie i sytuacje(również mam balkon) mieszkancy parterów niech robia co chcą!!!!!!!oczywiście ze smakiem ale dla kumatych jest to oczywiste:)pozdro i relax. KK masz także racje są ważniejsze sprawy niż ogródki sąsiadów w końcu tgo ich sprawa:)

• do gerwazy
    Gość
    2013-05-11 08:06:46
    Ktory blok ? gdzie masz ten ogródek ? chetnie Ci ... nasram do niego...

• ...
    Gość
    2013-05-11 10:05:25
    taka właśnie kultura ludzi czepiajacych sie o wszystko. nie ma co prowadzic konwersacji z takimi.

• ...
    Gość
    2013-05-11 10:05:50
    zazdrosć, zazdrość i jeszcze raz zazdrość.

• haha
    Gość
    2013-05-11 10:28:43
    tak zazdroszcze ci tych smieci i wszystkiego co tam leci

• alf
    Gość
    2013-05-11 16:35:39
    jak wszystko pięknie pachnie dookoła! wiosna jest super. Aż miło otworzyć okna w mieszkaniu. Sąsiedzi cieszmy się, za niedługo przyjdzie gorące lato... i nie będzie już tak cudownie :)

• ej
    Gość
    2013-05-11 19:41:26
    Drodzy właściciele mieszkań z ogródkiem, proszę płacić podatek za grunt w odpowiedniej wielkości, skoro macie ogródek na własność tak jak mówicie i nikt nie będzie się wtrącał, nie dziwcie się, że każdy kto ponosi opłatę za podatek od gruntu poniekąd za wasze duże ogródki wtrąca się.

• do ej
    Gość
    2013-05-11 20:34:20
    tak się składa, że my płacimy podatek za ogródki i za część wspólna a wy tylko za część wspólna więc niech się nie wtrącają.

• :)
    Gość
    2013-05-12 18:17:49
    no i dobrze, że płacicie! korzystacie na wyłączność to płacicie, a za czesc wspolna tez dobrze, ze płacicie, przeciez chodzicie po chodnikach, klatkach, korzystacie z wind, to jest sprawiedliwe. a i kazdy moze sie wtracac ma do tego prawo!
    Ty mozesz miec swoje zdanie, a ja mam prawi mieć je w dupie.

• ..
    Gość
    2013-05-13 06:36:39
    to ja sie wtrace i powiem,ze masz tandetne rolety.. a ten kolor co go widze z sypialni tez mi sie nie podoba!! i radzę ci go zmienić.
    na prawdę te wasze teksty są żałosne! nie macie chyba własnego życia :P w "prawdziwym" mieście nikogo nie obchodzi co sąsiad ma i co robil. a tu..
    zejdzie z tych ogrodkow bo to juz jest na parwdę nudne. obraliście sobie wrogów? hym, mysle,ze skoro wolicie toczyc spory z mieszkancami to powodzenia! ciekawa jestem kto bedzie nastpeny? ludzie posiadajacy szczekajace psy? ludzie z dracymi sie dziecmi? ludzie spacerujacy o zgrozo po osiedlu?!?!??!

• do psow
    Gość
    2013-05-13 07:32:19
    Co do psów to te 2 wiecznie szczekajace w nocy kundle troche przesadzaja! Kazda noc szczekaja tak ze czlowiek sie budzi!

• ja
    Gość
    2013-05-13 08:12:44
    sa 3 wiecznie szczekajaca puszczone same na ogrodku! 2 razem przy wejsciu do 9 a 1 we wnetrzu osiedla.

• Kasia
    Gość
    2013-05-13 08:20:05
    A może osoby, które mają tyle do powiedzenia w sprawie ogródków wypowiedza się na drugim forum, na którym trzeba się zalogowac???? Zapraszamy:-) Chyba odwagi nikomu nie brakuje?????

• gosc
    Gość
    2013-05-13 08:31:23
    Właściciele pupilków mają w d... swoich sąsiadów, to puszczają je do ogródków i a one tam ujadają na każdego kto przechodzi obok! W nosie mam czy ktoś ma psa, czy nie, ale jeśli te psy ciągle drą ryje i uprzykrzają życie innym to nie jest fajne! I będę to zgłaszać na straż miejską.

• !!!!!!!!
    Gość
    2013-05-13 09:02:22
    jest sposób na takie psy!
    http://demotywatory.pl/4124695

• Domi nr 5
    Gość
    2013-05-13 09:04:07
    Hej,
    Ja trochę chyba z innej beczki. Czy dostaliście Faktury za marzec i kwiecień od Targfortu? Ja nie :p Pisalam w kwietniu do SZ.P. Piotra i napisal ze po 23 beda wystawiane i do tej pory nic. Nie zeby mi szkoda bylo, ale nie chce pozniej miec z tego tytulu problemow. Nie wspomne o oplatach za maj (nowy administrator) Nie dostalam nic absolutnie poza kartka z oswiadczeniem o segregacji smieci... a gdzie sa odpowiednie smietniki? chyba powinni takowe ustawic...

• gosc
    Gość
    2013-05-13 09:19:33
    Bez przesady - nie jest metoda na szczekające psy! To właściwie nie jest wina psów, tylko ich właścicieli - ignorantów.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.