Forum opinii Osiedle Portowa

• hymm
    Gość
    2013-02-26 18:54:42
    Polecam przeczytać regulacje Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych co do monitoringu http://www.giodo.gov.pl/plik/id_p/2363/j/pl/

Picia proszę Cię o usunięcie samowolki.

• Kulfon
    Gość
    2013-02-26 19:15:43
    jestem mieszkancem portowej II, która się właśnie buduje i tez czuje sie czescia tego osiedla. od dawna sledze te forum i powiem szczerze ze jakies jaja sie tam dzieja. Pan Picia desyduje za innych i to mi sie nie podoba. Monitoring tak ale ogólny na osiedlu, jak można samemu nagrywac ludzi z osiedla, to nienormalne

• ...
    Gość
    2013-02-26 19:28:11
    Jak widac o debila nie trudno .. daleko szukac nie trzeba ..

• mieszkaniec
    Gość
    2013-02-26 20:34:05
    do nowik z 5: powiedz kiedy mi zwróciłeś uwagę na temat samochodu, bo nie przypominam sobie, żeby KTOKOLWIEK ze mną rozmawiał na ten temat! czy mieszkasz w lokalu nr 11 to chętnie się do Ciebie przejdę i porozmawiam twarzą w twarz.

• nowik z 5
    Gość
    2013-02-26 20:52:45
    nie zwróciłem tobie osobiście bo nie wiedziałem gdzie mieszkasz, tu na forum zwróciłem uwagę na to mieszkańcom twojego bloku by cię poinformowali o nie parkowaniu. a jak chcesz o tym porozmawiać to zapraszam skoro wiesz gdzie mieszkam

• do mieszkaniec
    Gość
    2013-02-26 21:25:31
    to skoro czytasz forum to dlaczego nadal parkowales? glupie tlumaczenie ze nikt ci nie mowil nikogo nie usprawiedliwia !

• picia136
    Użytkownik
    2013-02-26 21:31:26
    Po pierwsze pomogłem sąsiadowi nagrania są na policji. Jak chcesz zgłaszaj na pilciję nie są w stanie nic zrobic bo mam takie prawo. To wiecie że jak wg was nagrywania nie może byc to nie macie prawa chodzic do sklepów bo jak byscie nie wiedzieli kamer jest tam pełno nawet ukrytych o których nie wiecie i nie ma informacji i to jest zgodne z prawem.o nanim jest nawet jak bedzie plakat kobiety w bieliżnie to moja sprawa. A że na osiedlu są kamery jest informacja przed osiedlem tylko trzeba czytac. do ... wiesz że twój wpis pozostawia IP o ile wiesz co to jest. Jak jesteś cwany (na) w dniu jutrzejszym pofatuguje się na policję i zgłoszę sprawę o zniesławienie i wtedy zobaczymy kto się bedzie smiał jak się spotkasz z dzielnicowym.Kulfon nie wiesz o co chpdiz to nie wypowiadaj się. Wiesz dlaczego zawisły kamery? bo jakiś dowcipniś tnie opony i rysuje auta to jest rormalne?

• .,.,.
    Gość
    2013-02-26 21:33:32
    Koniec tematu. zajmijcię się psimi kupami które wychodzą po tym jak śnieg topnieje.

• mieszkaniec
    Gość
    2013-02-26 21:38:47
    zacząłem czytać forum jak mi przebito opony - wcześniej się nawet nie interesowałam forum, bo mam ważniejsze sprawy niżeli czytać cudze wpisy gdzie kto będzie rodził...itp.
    do nowik: jasne, że przyjdę.

• niop
    Gość
    2013-02-26 21:40:38
    No tak, najpierw grożą policją, potem strażą miejską a teraz znowu policją. Wiecie co wyluzujcie

• picia136
    Użytkownik
    2013-02-26 21:45:19
    wiesz niop jak ktoś obraża to powienien sobie zdawac z tego sprawę jakie są konsekwecje, i ci co nawet nie wiedzą dlaczego zostały zawieszone.

• jok
    Gość
    2013-02-26 22:15:27
    Kamery jak sam stwierdziłeś zawiesiłeś po incydencie, zresztą dość prostackim z przecinaniem opon więc jesli nie potrafią nagrywać zdarzeń, które odbyły się wcześniej to Twoja argumentacja jest od czapy. Jeśli zaś mają taką moc to chętnie pożyczę i nagram to co na moim weselu nie nagrała uszkodzona kamera:)
    Co do informacji o monitoringu osiedla to jak mi się wydaje nie dotyczy ona prywatnych kamer na prywatnych balkonach do wyłącznego użytku nagrań jednej osoby.
    do Hmmm: Pół biedy jak będziesz wracał z imprezy z żoną, gorzej jak z inną niewiastą:)

• M. z9
    Gość
    2013-02-26 22:29:25
    Mam do wynajęcia miejsce w garażu podziemnym blisko wyjścia z biurowca cena 200zł miesięcznie Tel 533018978

• żal
    Gość
    2013-02-26 22:33:32
    Zal mi was i waszych wypocin!

• asd
    Gość
    2013-02-27 07:04:26
    picia dobry jestes :D straszysz tu jakiegos goscia policja a sam bezpodstawnie nagrywasz. Oczywiscie ze nawet moglbym Ci za to sprawe wytoczyć bo jestes osobą fizyczną i nie masz prawa mnie nagrywać chyba ze sie na to zgodzę !

• :) do asd
    Gość
    2013-02-27 07:25:50
    I tu jesteś w błędzie bo nie jest nagrywany ogródek bakon itd, tylko częśc wspólna i jest na prawie . To wg twojego podejścia ktoś ma domek tam też nie może mieć monitoringu bo nagrywa przechodniów albo złodzieja , osoba fizyczna ma prawo tak samo.

• tom
    Gość
    2013-02-27 07:48:47
    czego wy się boicie? myślicie że ludziom aż tak się nudzi żeby oglądać was spacerujących po osiedlu?

• do mieszkaniec
    Gość
    2013-02-27 07:49:17
    to jest forum i kazdy pisze o tym , co dla niego jest ważne!dla mnie np. sa cenne doswiadczenia mamusiek i tatusków - i chce poznac ich oponie na temat gdzie rodzic-a Ty to uwazasz na pierdołe.

• Karol
    Gość
    2013-02-27 07:50:31
    a czy sąsiedzi z bloków 9 i 8 jeszcze nie słyszeli że na osiedlu jest parking!!! non stop stoją wzdłuż tych bolków samochody! i bez wciskania kitów że goście i remonty zauważyłem że są to cały czas te same auta! zabierać je albo będę spisywać i dzwonić na straż! żeby nie było że nie uprzedzałem! dziękuję :)

• z bloku 3
    Gość
    2013-02-27 07:52:23
    czy wiecie moze czy pod blokiem nr 3 ma byc taki parking jak teraz jest na stałe?bo jesli tak-to słabo, juz teraz parkuja tam auta na dziko ( zreszta tak jak pod 9!!!)Ludzie po jaka cholere wykupiliscie miejsca parkingowe??

• zdegustowany
    Gość
    2013-02-27 07:54:26
    banda cwaniaków kurde no!jak macie 2 czy 3 auta, to albo poza osiedlem albo wynajac , bede uporczywie dzwonił i dostaniecie mandaty!

• tom
    Gość
    2013-02-27 08:07:53
    do z bloku 3, z tego co pamiętam z planów to tam nie ma wogole drogi, sam czasem tam parkuje bo nie usmiecha mi sie ganiac z glazura czy worakmi z parkingu. natomiast wydaje mi sie ze troche to jest czepianie sie, bo samochody nie blokuja chodnikow itp.

• z 9
    Gość
    2013-02-27 08:28:22
    Moze i nie blokują ale po pierwsze stoja mi pod oknem., po drugie jest zakaz parkowania ( to taki przekreslony okragly znak jak by ktos nie wiedzial) a po trzecie do tego służy parking. . .

• tom
    Gość
    2013-02-27 08:41:06
    do z 9, no to skoro juz zamieszkales to wiesz ile wysilku kosztuje wniesienie wszystkich gratow, tylko ze Ty juz masz to za soba, a inni niech zapylaja z parkingu... i tak aby byla jasnosc jestem za trzymaniem samochodu na parkingu.

• sasiad
    Gość
    2013-02-27 08:41:30
    podajcie nr di strazy miejskiej to sama zadzwonie bo to jest przegiecie!

• D. z 3
    Gość
    2013-02-27 09:06:05
    Tom, tak się zastanawiam co ma być przed naszym blokiem?Myślałam, że będzie droga wewnętrzna?

• Gość
    2013-02-27 09:07:52
    do D. z 3, zobacz sama http://portowa.waw.pl/plany-mieszkan.html
    wiec nie ma co sie podniecac miejscami na dziko

• Ginger
    Użytkownik
    2013-02-27 09:09:59
    ale się porobiło...nie ma mnie na forum 3 dni a tu proszę jaki dym...

Jeżeli chodzi o kamerę Pici to ja jestem neutralna, nie mój blok, nie moja strona...

Co do segregacji śmieci to w sumie fajny pomysł...a jeszcze fajniejszy ze specjalnymi koszami na psie kupki...bardzo by się to przydało...

Co do parkowania pod 9 - faktycznie zawsze jest sznur, nawet nie ma jak zakupów wypakować :/ ...jak tez mogę być wygodna i parkować pod klatką zważając na fakt że codziennie jeżdżę z dzieckiem i byłoby mi zdecydowanie wygodniej mieć samochód pod blokiem a nie latać na około do garażu gdzie jeszcze winda nie działa...

• b-36
    Gość
    2013-02-27 09:13:18
    a tak na marginesie to tam jest zakaz zatrzymywania się, w prawie o ruchu drogowym nie ma czegos takiego jak zakaz parkowania

• D. z 3
    Gość
    2013-02-27 09:24:59
    Tom, faktycznie;) no, ale myślałam, że się nagle koncepcja zmieniła, tak jak nagle portowa II stała się blokiem mieszkalnym, a w planach miał być to budynek usługowy:)
    Ale póki co te miejsca się przydają, jak trzeba wnosić ciężary;)

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.