Jak każdy blok miał by swoją wspólnotę to dopiero będzie jazda i to bez trzymanki. jeszcze się z czymś takim nie spokałem. Mam pytanie ko z bloku 5 ma godnośc Paweł Nowicki ??? PILNE
do kondziu
Gość
2013-01-09 21:34:00
to jeszcze jest nic nie ktorzy wymyślili ze z ogrodkow moze kazdy wejsc i korzystac nawet drinka u sasiada sobie wypic bo to nalezy do wszyskich!
picia136
Użytkownik
2013-01-09 21:41:39
i przejśc przez lokal heheheh
hehe
Gość
2013-01-09 21:47:34
na balon
hehe
Gość
2013-01-09 21:51:29
na balkon oczywiście
PM
Gość
2013-01-10 06:25:05
Możecie polecić elektryka z uprawnieniami do podłączenia płyty indukcyjne. Czy wiecie może jaki koszt jest podłączenia takiej płyty. Z góry dzięki
:)
Gość
2013-01-10 06:33:56
proponuje Picie on się na tym zna
lokator
Gość
2013-01-10 06:54:23
ja sie czuje bezpiecznie ale moja zona jak bedzie miala isc sama w przyszlosci po ciemnku do tramwaja kolo nowego mostu to bezpiecznie to to nie jest wylezie ktos ze krzakow szuru buru i wiecie
robbo
Użytkownik
2013-01-10 07:57:04
@ D. z 3 Ja wymieniałem wkładkę do drzwi wejściowych. Kontaktowałem się bezpośrednio z firmą Dierre. Przyjechał serwisant, dostaliśmy zaplombowaną wkładkę z 3 kluczami i przy nas zamonotował. Koszt całości - wkładka + wymiana + dojazd - coś ok. 270 zł.
Tak na marginesie. Dowiedziałem sie od przedstawiciela Dierre, że najpierw powinniśmy dostać od dewelopera klucze budowlane (2 sztuki) a dopiero potem przy nas powinna być wymieniana wkładka na docelową.
ja
Gość
2013-01-10 08:02:20
ten temat byl już wczesniej przerabiany ja na wszelki wypadek zaloaylem 2 zamek
;) - Monika
Gość
2013-01-10 08:28:27
a domofon nadal nie działa:D
ubu
Gość
2013-01-10 08:34:08
a co z parkingiem,ktoś coś słyszaleł???podobno miałbyc oddany do 10.01.....
MK
Gość
2013-01-10 08:42:11
w bud. 4 też różnie działa domofon. Czasami trzeba na dół po gości zejść :) mam też pyt do sąsiadów z bloku nr 4 a propo wentylacji. My odkąd zamontowali "coś" na dachu mamy chłodno w mieszkaniu i gwiżdże jak diabli w lazience to jakby wentylator chodził non stop na ful. Sprawdzał wam może ktoś coś? robili jakieś pomiary?
Gość
2013-01-10 08:47:59
wczoraj wymieniali szyby więc moze i domofonu sie doczekamy
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 08:54:15
do Robbo - płaciłeś za wkładkę? Nam wymienili bez żadnych kosztów. napisaliśmy w protokole odbioru mieszkania że nie zgadzamy sie aby docelowy klucz był od razu w drzwiach i że po remoncie chcemy nowa wkładkę. Przyszli panowie z firmy wraz z P. Grzegorzem i wymienili nam na miejscu...ale drugi zamek i tak zamówiliśmy. A wiadomo co z tymi progami? Kiedy maja być montowane?Trzeba dzwonić do P. Grzegorza w tej sprawie czy jak to rozegrać? Domofon w 9 miał podobno w środę rano działać a dalej jest dupa... do do szyb...ja wracam do domu a moja szyba balkonowa stoki na wycieraczce obok moich drzwi...hmm...bez żadnych informacji co i jak...ja termin miałam mieć w przyszłym tygodniu na montaż bo teraz się godzino nie wyrobiłam...ale panowie i tak postanowi zostawić ją pod drzwiami :):):)
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 09:02:13
Co do monitoringu na osiedlu to kamery powinny być w głównych punktach - wjazd, parking naziemny i podziemny oraz przy wejściu do klatek i tyle...to jest moje skromne zdanie na temat kamer na osiedlu...a jak ktoś uważa że dla niego to za mało może założyć sobie ochronę indywidualnie dla psychicznego spokoju...a jak za duże, że to ogranicza jego prywatność to ma problem bo te miejsca są ogólnodostępne i publiczne dla wszystkich.
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 09:03:59
aaaaa temat wspólnoty...kto wpadł na genialny pomysł aby każdy blok miał swoją wspólnotę????!!!!!! Wspólnota powinna być jedna na całe osiedle wtedy będzie wszystko rozsądnie zarządzane dla wszystkich mieszkańców.
gość
Gość
2013-01-10 09:14:42
najlepiej proponuje nie kazde mieszkanie to bedzie 1 wspólnota wtedy kazdy będzie sobie rządził swoim własnym tyłkiem i nie będzie żadnych sporów...
kkkkkkkkkkkkk
Gość
2013-01-10 09:16:22
ja jestem za tym sprzataniem na klatkach, dziewczyny w bikini i zamontujemy głośniki na klatkach i 24 h muza "ona tańczy dla mnie" xd
lolek
Gość
2013-01-10 09:19:49
już lepiej brzmi "ona sprząta dla mnie" :)
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 09:25:12
hehe dokładnie :) ale czemu tylko dziewczyny?:)
ja
Gość
2013-01-10 09:53:24
chłopaki wtedy beda urzedowac na dachu
;) - Monika
Gość
2013-01-10 10:05:18
Ginger i co sama sobie masz tą szybę wymienić ?:)
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 10:14:19
hmmm...no nie za bardzo bym wiedziała jak się do tego zabrać :):):) mają przyjść w przyszłym tygodniu chyba...
robbo
Użytkownik
2013-01-10 10:20:28
@Ginger Czyli niewiedza kosztuje :-( Dzieki za nauczke na przyszlosc.
Z oknami nie mialem problemu. Wymienili wszystkie:-) Jeszcze tylko próg do drzwi na który czekam z utesknieniem zeby juz wiecej nie ganiać myszy (albo malego szczura) po mieszkaniu.
życzliwy
Gość
2013-01-10 11:12:09
ginger moze schowaj zeby ktos ci nie swistnal
PM
Gość
2013-01-10 11:13:33
Z informacji uzyskanych od Pana Łukasza odnośnie odbiorów miejsc postojowych podziemnych: "17 stycznia ostatnia kontrola przez nadzór budowlany czyli jeszcze tydzień niestety muszą się Państwo pomęczyć"
Ginger
Użytkownik
2013-01-10 11:56:37
co do szyby to nikt nie raczył mnie poinformować że zostawia dla mnie szybę na korytarzu...jak zginie to oni mają problem nie ja... wow czyli po 17 stycznia możemy liczyć na parking...a wtedy akurat przestanie padać śnieg i skończy się codzienne odśnieżanie auta :)
ala
Gość
2013-01-10 12:17:33
Ginger na ktorym pietrze mieszkasz? Chyba sie dzisisj mijalismy.
picia136
Użytkownik
do kondziu
Gość
picia136
Użytkownik
hehe
Gość
hehe
Gość
PM
Gość
Gość
lokator
Gość
robbo
Użytkownik
Ja wymieniałem wkładkę do drzwi wejściowych. Kontaktowałem się bezpośrednio z firmą Dierre.
Przyjechał serwisant, dostaliśmy zaplombowaną wkładkę z 3 kluczami i przy nas zamonotował. Koszt całości - wkładka + wymiana + dojazd - coś ok. 270 zł.
Tak na marginesie. Dowiedziałem sie od przedstawiciela Dierre, że najpierw powinniśmy dostać od dewelopera klucze budowlane (2 sztuki) a dopiero potem przy nas powinna być wymieniana wkładka na docelową.
ja
Gość
ja na wszelki wypadek zaloaylem 2 zamek
;) - Monika
Gość
ubu
Gość
MK
Gość
Gość
Ginger
Użytkownik
A wiadomo co z tymi progami? Kiedy maja być montowane?Trzeba dzwonić do P. Grzegorza w tej sprawie czy jak to rozegrać?
Domofon w 9 miał podobno w środę rano działać a dalej jest dupa...
do do szyb...ja wracam do domu a moja szyba balkonowa stoki na wycieraczce obok moich drzwi...hmm...bez żadnych informacji co i jak...ja termin miałam mieć w przyszłym tygodniu na montaż bo teraz się godzino nie wyrobiłam...ale panowie i tak postanowi zostawić ją pod drzwiami :):):)
Ginger
Użytkownik
Ginger
Użytkownik
Wspólnota powinna być jedna na całe osiedle wtedy będzie wszystko rozsądnie zarządzane dla wszystkich mieszkańców.
gość
Gość
kkkkkkkkkkkkk
Gość
lolek
Gość
Ginger
Użytkownik
ja
Gość
;) - Monika
Gość
Ginger
Użytkownik
robbo
Użytkownik
Czyli niewiedza kosztuje :-( Dzieki za nauczke na przyszlosc.
Z oknami nie mialem problemu. Wymienili wszystkie:-)
Jeszcze tylko próg do drzwi na który czekam z utesknieniem zeby juz wiecej nie ganiać myszy (albo malego szczura) po mieszkaniu.
życzliwy
Gość
PM
Gość
"17 stycznia ostatnia kontrola przez nadzór budowlany czyli jeszcze tydzień
niestety muszą się Państwo pomęczyć"
Ginger
Użytkownik
wow czyli po 17 stycznia możemy liczyć na parking...a wtedy akurat przestanie padać śnieg i skończy się codzienne odśnieżanie auta :)
ala
Gość
Ginger
Użytkownik