Byłem zapytać Panów montujących liczniki, nie mają żadnej listy, dostali polecenie z RWE aby blokować wszystkie liczniki, ale Pan poprosił mnie o umowę i po okazaniu spisał sobie jakiś nr z niej i powiedział, że mi nie zablokuje.
nowik z 5
Gość
2012-12-22 14:17:36
nie wiem czy ktoś już pisał, że do 11 stycznia mają nam dowieźć progi Diere do naszych drzwi, do samodzielnego montażu, bez opłat. tak mi sie teraz przypomniało :)
D. z 3
Gość
2012-12-22 15:27:43
pytanko-do tych co już mieszkają-wiem, ze temat był wałkowany już, ale-odbieram mieszkanie, dopiero później z tym protokołem jadę do rwe-np. arkadia zmienić taryfę y budowl. na docelowa?i nadal nie wiem jaki prad jest w bloku 3, bo ktos pisał, że ten docelowy został podłączony tzlko do pierwszych trzech blokow...help:)
D. z 3
Gość
2012-12-22 15:38:22
nowik, a propos-piłki, raczej 13.02.13 oraz 05.03.13 będzie w domu mała awantura:))))
Pinka
Gość
2012-12-22 18:36:31
Xenon,
Ale jeśli spuścisz powietrze z opon tej Merivy to tym bardziej nie odjedzie z Twojego miejsca ;-) A tak na poważnie, my też już dwukrotnie zwracaliśmy komuś uwagę za zajęcie naszego miejsca.
ja
Gość
2012-12-22 18:55:09
bym uwazał na twoim miejscu z grozbami-o spuszczeniu powietrza, bo ktos kto czyta to moze sie wkurzyc, a nie jest problemem sprawdzenie IP komputera oraz które miejsce jest do kogo przyporzadkowane, zebys nie miał problemów bo ludzie sa rozni...i lubia podpierdalac i skladac skargi
MK
Gość
2012-12-22 19:00:44
wkurzyłam się.... też nie wiedzialam że trzeba w biurze zostawiać umowę... w 4 byli z lista i nas tam nie bylo na szczescie reakcja była szybka bo na swieta by bylo bez pradu. spisali tylko numer umowy i się obylo bez wiekszej awantiii, ale rzeczywiscie ktos sie może zdziwić bo kilka zaplombowali ;/ czy komuś szyby wymieniali?????? po umyciu zauważyłam, że mam po spawaniu na balkonowych kropki. ile sie czasu czeka na nie? picia podziwiam że udalo ci się w minusowej temperaturze umyć okna, mi się nie udało :)
picia136
Użytkownik
2012-12-23 07:05:33
W bloku 4 mieli listę. Mi też nikt nie mówił że trzeba zostawic cośw ochronie. ale pokazałem i powiedzieli że ok dopisali mnie do listy. Ci co nie mają liczników mieli miec blokowane tak mówili monteży którzy podłączali. No udało się umyc ale lekko nie było:> nawet żona nie nażeka czyli chyba nawet dobrze
picia136
Użytkownik
2012-12-23 07:07:57
Pinka i Xenon mi też co jakiśczas zajmie jakas BMW-ica miejsce i nie wiem kto to jest chyba z twojego bloku Xenon.
Ginger
Użytkownik
2012-12-23 07:44:48
jak ja napisałam kiedyś że ktoś zajął moje miejsce to dostałam info zwrotne żebym sobie parkowała gdzie indziej bo parking jest duży i pusty :) heheh powaliło kogoś ostro :)
co do RWE to u nas w 9 to spisywali z umowy nr klienta chyba...powiedzieli że jak ktos im tego nie pokaże to jemu zablokują prąd :/ a jak faktycznie jest tego nie wiem...
p.s. xenon co to za hity!!!!!!!!!!!! :D muszę w końcu wpasc ta kuchnie zobaczyć - teraz cały tydzień chora byłam więc nie chciałam maleństwa waszego zarazić...po świętach wpadnę :)
;) - Monika
Gość
2012-12-23 09:35:36
maskara... mialy byc listy i w ogole, niby mieli info,ze my mamy umowe, ale tej umowy nie mieli i dobrze,ze dojechalismy bo numer z umowy spisywali... wiec nie wiem jakby sie skonczylo jakbysmy nie przyjechali... jak liczylismy to chyba ok. kilkunasto-dwudziestu mieszkań miało zablokowane liczniki.. z samej 9. co do zaprakowanych samochodow na waszych miejscach to nie chce was podjudzac ale ja tez bym sie ostro wkur... KAZDY DOSTAWAL miejsce! wiec to juz chamstwo jest :/ zawsze mozecie przepchac :D
hmmm
Gość
2012-12-23 10:50:14
no dobra na ile blokuja liczniki?tzn. jak je mozna odblokowac?
hmmmm
Gość
2012-12-23 10:55:44
cóż Ginger ktoś stwierdził fakt-parking jest pusty:) a inna sprawa, że nie wiedział, ze kazdy dostał miejsce:) a moze to jakis regularny gosc przyjezdadzajacy do kogos albo ktos z ekpiy-jakis fachowiec, moze nie wie nic o miejscach, a widzi zajebisie pusty parking
ojjj
Gość
2012-12-23 10:57:09
baby przestańsie sie tak emocjonować-jak stare dewoty ! lepiej energie wykorzystac w inny miły sposób;)
:))))))))))))
Gość
2012-12-23 11:07:58
i dlatego wolę kumplować sie z facetami są mniej skomplikowani, niż te zazdrosne wampiry energetyczne
nowy
Gość
2012-12-23 11:44:53
I co musze zrobić jak nie bylo mnie przy podlaczaniu licznikow i mam zablokowany??? Pytal ktos
Em
Gość
2012-12-23 11:53:35
podpisuję się pod pytaniem hmmm, jak można odblokować te liczniki? i czy naprawdę RWE nie mogło wyciągnąć ze swojej bazy umów listy kto z danego adresu podpisał już umowę?!
;) - Monika
Gość
2012-12-23 12:33:22
jedziecie do punktu RWE składacie zlecenie na włączenie liczników... i czekacie do 14 dni.. a co macie umowę i wam wyłączyli? współczuję.. podobno developer zgłosił kto już ma umowę a nie RWE wyciągało... tak mi Pan powiedzial, bo nie mieli numerów umów.. :/ ale przynajmniej tak jak się zobowązali to dotrzymali słowa.
yhy
Gość
2012-12-23 14:56:00
RWE posiadalo listy..z tym, że na ich liscie było wyszczególnione, że nie mamy podpisanej umowy w rseczywistości mamy od pierwszego dnia praktycznie;-)dobrze, że sie do nich wybrałem na parter..uffff. do nowik i xenon chyba bysmy się polubili..browarek PES, FiFA i kibicowanie...z tym, że ja HALA Madrid:)ale to byłby taki bonus przy ogladaniu meczyków:)
picia136
Użytkownik
2012-12-23 15:10:06
Jak masz podpisaną umowę a przeoczyli by ten fakt i zablokowali ci licznik to podejżewam że po telefonie do rwe w ciągu 2 godzin by go odblokowali
Em
Gość
2012-12-23 16:59:19
Mam podpisaną umowę, ale nie zostawiałam jej w biurze Targfortu. Ostatni raz byłam w mieszkaniu w piątek (także prą był :)), a teraz będę w środę także dopiero wtedy sprawdzę co z prądem. Ale planowałam się przeprowadzić na dniach, dlatego ta sprawa jest dla mnie ważna...
ja myślę
Gość
2012-12-23 18:48:17
, że należy zbudować na osiedlu strefę kibica-skoro tylu jest tu chętnych do oglądania LM, są też kobiety , zatem trzeba coś pomyśleć- teraz o ogrzewanej strefie, apotem coś w plenerze:)
MK
Gość
2012-12-23 21:19:11
Drodzy sąsiedzi.... z osiedla.... korzystając z okazji chciałabym wraz z mężem życzyć wam świątecznego nastroju, dużo sexu w nowym-starym łóżeczku, pieniędzy w portfelu, porsche na parkingu, dużo miłości oraz radości. Owocnych sąsiedzkich spotkań i poprawnych relacji na dłuuuugo długo.... Wesołych Świąt !
to ja
Gość
2012-12-24 03:09:04
dodam do tych żeczeń-sexu, ale nie tylko w łóżeczku, życzę seksualnego zwiedzania mieszkania, piwnicy, samochodu;) itd.
to ja
Gość
2012-12-24 03:09:35
życzeń upss literówka
;) - Monika
Gość
2012-12-24 07:11:25
dziekuje MK - moge Porsche wymienic na inny samochod?:P :)
do targfortu
Gość
2012-12-24 07:21:09
Z tym prądem to totalna kpina. Jak ktoś nie zgłosił do developera że ma podpisaną umowę to blokowali liczniki. Tylko że nikt nie informował ani u dewelopera ani w RWE że taką umowę trzeba przedstawić deweloperowi. RWE nie miało żadnej listy odnośnie kto ma podpisaną umowę i blokowali wszystkim. Na odblokowanie mają 14 dni. A kolejną kpiną jest winda w bloku nr 9 czyli 42A żeby wiechać na 3 piętro trzeba wejść na 2 bo tam dopiero działa przycisk i zjechać sobie na parter by coś załadować do niej i dopiero wiechać na 3 lub 4. To jest walenie w ...uja wszystkich mieszkańców tebo bloku. Ja nie wiem jak ludzie będą się wprowadzali jak winda dalej będzie tak chodziła
nowik z 5
Gość
2012-12-24 08:10:24
w naszym bloku akurat monterzy liczników mieli liste i akurat mnie poinformowano że trzeba zostawić kopie umowy. znajomy który o tym nie został poinformowany pokazał im tylko na miejscu i też mu nie zablokowali więc dało sie to ogarnąć. a co do windy to w naszym bloku nie działa już 2 tygodnie, lodówe na plecach tachałem i wszystkie graty
nowik z 5
Gość
2012-12-24 08:11:27
a tak z innej beczki, sądziłem że jak już prąd docelowy będzie to i latarnie zaczną świecić. O co z tym chodzi??
picia136
Użytkownik
2012-12-24 09:12:23
Powinny świecic bo za to płacimy w czynszu. Co do RWE to w bloku 4 mieli listę i z tego co widziałem to na 20 mieskań umowę zawarło ok 8-10 os a reszta nie. Nowik wysoko nie miełałeś bo tylko 2gie:> odklej naklejkę z lodwki :D ciesz się bo jak miał byś tachac jak xenon to gorzej, z kaś to znam bo poprzednio mieszkaliśmy na 4rtym bez windy, i wszystko znosiłem łącznie z akwarum 200l. A tak apropo jest jeszcze jakiś akwarysta na osiedlu???
Gość
nowik z 5
Gość
D. z 3
Gość
D. z 3
Gość
Pinka
Gość
Ale jeśli spuścisz powietrze z opon tej Merivy to tym bardziej nie odjedzie z Twojego miejsca ;-)
A tak na poważnie, my też już dwukrotnie zwracaliśmy komuś uwagę za zajęcie naszego miejsca.
ja
Gość
MK
Gość
picia136
Użytkownik
picia136
Użytkownik
Ginger
Użytkownik
co do RWE to u nas w 9 to spisywali z umowy nr klienta chyba...powiedzieli że jak ktos im tego nie pokaże to jemu zablokują prąd :/ a jak faktycznie jest tego nie wiem...
p.s. xenon co to za hity!!!!!!!!!!!! :D muszę w końcu wpasc ta kuchnie zobaczyć - teraz cały tydzień chora byłam więc nie chciałam maleństwa waszego zarazić...po świętach wpadnę :)
;) - Monika
Gość
jak liczylismy to chyba ok. kilkunasto-dwudziestu mieszkań miało zablokowane liczniki.. z samej 9.
co do zaprakowanych samochodow na waszych miejscach to nie chce was podjudzac ale ja tez bym sie ostro wkur... KAZDY DOSTAWAL miejsce! wiec to juz chamstwo jest :/
zawsze mozecie przepchac :D
hmmm
Gość
hmmmm
Gość
ojjj
Gość
:))))))))))))
Gość
nowy
Gość
Em
Gość
;) - Monika
Gość
a co macie umowę i wam wyłączyli? współczuję.. podobno developer zgłosił kto już ma umowę a nie RWE wyciągało... tak mi Pan powiedzial, bo nie mieli numerów umów.. :/
ale przynajmniej tak jak się zobowązali to dotrzymali słowa.
yhy
Gość
picia136
Użytkownik
Em
Gość
ja myślę
Gość
MK
Gość
sexu w nowym-starym łóżeczku, pieniędzy w portfelu, porsche na parkingu, dużo miłości oraz radości. Owocnych sąsiedzkich spotkań i poprawnych relacji na dłuuuugo długo.... Wesołych Świąt !
to ja
Gość
to ja
Gość
;) - Monika
Gość
do targfortu
Gość
A kolejną kpiną jest winda w bloku nr 9 czyli 42A żeby wiechać na 3 piętro trzeba wejść na 2 bo tam dopiero działa przycisk i zjechać sobie na parter by coś załadować do niej i dopiero wiechać na 3 lub 4. To jest walenie w ...uja wszystkich mieszkańców tebo bloku. Ja nie wiem jak ludzie będą się wprowadzali jak winda dalej będzie tak chodziła
nowik z 5
Gość
nowik z 5
Gość
picia136
Użytkownik