dokładnie! jestem za! ciekawe w ogóle kiedy na naszym osiedlu będą zapalone latarnie.. bo stoją i stoją i nic ... co możemy zrobić? nie wiem pomyśle - zasada numer 1 upierdliwość;) dla mnie RWE też jest wiarygodniejsze. możliwe, że nie mogą założyć bo coś.. ?!
picia136
Użytkownik
2012-12-13 09:13:11
Latarnie się nie świecą bo nie ma pradu docelowego. Upierdliwośc nic nie daje :>
????
Gość
2012-12-13 09:22:46
a pozwolenia na zamieszkanie jest?bo jeśli nie-to nie mogą podłączyc prad docelowego, bo to wg. prawa plac budowy....
picia136
Użytkownik
2012-12-13 09:24:30
jest już od miesiąca
;) - Monika
Gość
2012-12-13 09:25:02
jest już prawomocne pozwolenie na zamieszkanie....
nie znam się, ale przecztajcie:
Gość
2012-12-13 09:28:37
Zastosowanie jednej z grup taryfowych G może nastąpić tylko i wyłącznie po dostarczeniu przez Klienta jednego z dokumentów: zawiadomienia o częściowym lub całkowitym zakończeniu budowy potwierdzonym przez właściwy organ Starostwa Powiatowego lub dokumentu wystawionego przez właściwy organ Starostwa Powiatowego zezwalający na użytkowanie obiektu. W celu zmiany grupy taryfowej z C1 na G należy zawrzeć nową umowę kompleksową.
;) - Monika
Gość
2012-12-13 09:29:46
czasem daje, czasem nie, ale upierdliwe jest ;))) jestem za trzeba działać! także jak ktoś się czegoś dowie to może zorganizować jakieś spotkanie a nie na forum. po co mają wiedzieć co będziemy chcieli zrobić. od razu będą mogli działać.
:)
Gość
2012-12-13 09:36:48
byłem w RWE powiedziano mi ze deweloper dostarczył wszystkie wymagane dokumenty 7 grudnia i w zwiazku z tym bylo mozliwe zmianienie taryfy na G i niebawem zamontuja nam liczniki i poplynie nasz kochany prad
picia136
Użytkownik
2012-12-13 09:37:38
Do gośc bez problemu już podpiszesz umowę na G11 bloki masz już dopuszczone można się meldowac
Gość
2012-12-13 09:39:19
wiec nie wiem dlaczego siejesz lolek panike ale dewloper sie wreszcie wywiazal i dostrczyl wszyskie papery - najwazniejsza oczywiscie byla decyzja tera zwszystko zalezy od rwe i powiedziano mi ze na dniach beda montowane liczniki
gość
Gość
2012-12-13 09:41:03
mam nadzieję ze skoro juz wydali te decyzje i to niedlugio nas miło zaskocza z pradem
???
Gość
2012-12-13 09:42:11
czyli od strony prawnej jest ok, czyli mamy czekac na liczniki i juz na prad docelowy????a czy podłączone zostane wszystkie bloki na osiedlu do tego pradu docelowego?
ja
Gość
2012-12-13 09:44:32
sluchjcie ta impra w styczniu bedzie okazja do uczczenia pewnej naszej rocznicy a mianowicie jeden z naszych kolegów bedzie miał 500 wpis na tym forum, co stanowi około 15 % wszystkich wpisów gratulujemy !!!
Gość
2012-12-13 09:45:48
tego to ja nie wiem czy wszytkie bloki ale pewnie tak dlatego tak czekali zeby za jednym razem podlaczyc wszystko i miec z głowy
picia136
Użytkownik
2012-12-13 09:45:55
zapewne tak bo w tych ostatnich już są odbiory to za razem założa liczniki w 5 blokach.
;) - Monika
Gość
2012-12-13 09:47:00
wreszcie wywiązał :) ale miało być w połowie tego tygodnia i nie ma.. więc znów czyja to wina?
D. z 3
Gość
2012-12-13 09:49:24
haha picia136-rządzisz
picia136
Użytkownik
2012-12-13 09:52:41
do D z 3 a dlaczego?
D. z 3
Gość
2012-12-13 09:55:37
479 wpisów:) nenene nikt nie ma wiecej;)
D. z 3
Gość
2012-12-13 09:58:00
wczorajsze filimik na dobranoc były przezajebiste:) jeśli macie takie poczucie humoru normalnie to ja się bardzo, ze bede miala takich wyluzowanych sąsiadów;)
lolek
Gość
2012-12-13 10:13:36
wydaje mi się ze nie sieje paniki! umowę juz dawno mam podpisaną z RWE na taryfę G11 jak zapewne większość z nas, po przeczytaniu informacji która została wywieszona na drzwiach ale nie chodzi mi o umowy z RWE tyko montaż liczników podaje nr tel 22 821 31 31 pod którym można uzyskać informację odnośnie zaplanowanego terminu montażu liczników przez RWE ja w dniu dzisiejszym dostałem informacje że może w połowie stycznia będą znane terminy ze względu na prowadzone prace i tyle jeżeli ktoś ma ochotę być wpisany w grafik podnoszenia bezpiecznika na tyłach osiedla to zapraszam. Do póki nie będzie liczników to możemy pomarzyć o normalnym funkcjonowaniu w mieszkaniu może ktoś lubi codziennie wieczór spędzać przy świeczkach
Gość
2012-12-13 10:18:30
teraz czekamy az pan technik z rwe ruszy swoje 4 litery i zalozy liczniki filmikow nie oglądałem ale dzis obejrze
xenon75
Użytkownik
2012-12-13 10:19:38
nie cieszcie sie tak predko.bo sie mozecie mocno zdziwic :( targfort wi jaka teraz jest hujnia z bezpiecznikami co wywala co pare minut i cco robi z tym????!!!kompletnie nic!!wiec ze ten prad wlasciwy poplynie szybko uwierze jak lampka nie zgasnie w ciagu godziny.ps.tak naprawde powinnismy tam wpasc i za uszy ich wyciagnac!cackamy sie z nimi i tyle.ps.ja jestem za mega awantura w tym baraku-biurze.jak ktos ma ochote np w przyszlym tygodniu to zapraszam.stracilem cierpliwosc!!wyobrazacie sobie swieta jak latamy przelaczas bezpiecznik.bo ja nie!rozumiem prad budowlany ale az taka kutasowa!!:(
Gość
2012-12-13 10:23:05
Co do administracji osiedlem przez targfort przez rok proszę zapoznać się z wyrokiem XVII Amc 86/03. Wyrok zapadł w sprawie przeciw JW constructions. Chodziolo o ograniczenie wyboru administracji przez 3 lata.
gość
Gość
2012-12-13 10:36:27
ja akurat wyjeżdzam na świeta wiec jesli nawet pradu nie bedzie to mnie to nie obchodzi co do Pana administratora to mieszkancy osiedla obok sa zadowoleni robic bledy rzecz ludzka bo 1 malej wpadzce z oszmianska nie wolno od razu człowieka skreslac ten nie robi bledow co nic nie robi
;) - Monika
Gość
2012-12-13 10:40:57
W mieszkańcach siła :) na pewno wspólnymi siłami doprowadzimy do mądrego zarządzania osiedlem - wiem to :) co do prądu podzielam opinię tych co chcą działać a nie tych co siedzą cicho i uspokajają. siedzicie na osiedlu? wyłącza się prąd co 30 minut? a czasami to bym chciała żeby aż 30 minut działał! dokładnie skoro chcecie latać na dwór i bawić sie z bezpiecznikami to zapraszam. tez mam tego dość. i przestaje mnie obchodzić czyja to wina. moim zdaniem dokumenty 7 grudnia to i tak zdecydowanie za późno...... i za takie coś to ja ani grosza nie zapłace bo po 1 to mnie prawie nie ma w mieszkaniu - wlasnie przed jazdy z pradem!!!!!!!!!!!!!!! a po 2 to co jestem to i tak polowa czasu to pradu brak! wiec za co placic? jedynie swieci mi sie kilka energooszczednych zarowek bo nawet lodowki sie boje podlaczyc!
ad...
Gość
2012-12-13 11:13:33
ja mam siłę, ja mam moc, ja wytrzymam całą noc, jeśli nie wytrzymasz mała bedziesz sama w kącie stała! xd
robsson
Gość
2012-12-13 11:37:07
dobre hehe,ale tak szczerze mówiąc, to wcale nie jest do śmiechu. Mnie ten problem jeszcze nie dotyczy ale juz w przyszłym roku może...(chyba że coś się zmieni na lepsze) Ludzie płacą nie małe pieniądze zapożyczając się w bankach, by mieć wypragnine własne M a tu takie przeprawy ich czekają! Jakaś masakra.
robsson
Gość
2012-12-13 11:39:37
Jest ktoś z sąsiadów z budującego się bloku nr.2 ?
picia136
Użytkownik
;) - Monika
Gość
ciekawe w ogóle kiedy na naszym osiedlu będą zapalone latarnie.. bo stoją i stoją i nic ...
co możemy zrobić? nie wiem pomyśle - zasada numer 1 upierdliwość;)
dla mnie RWE też jest wiarygodniejsze. możliwe, że nie mogą założyć bo coś.. ?!
picia136
Użytkownik
????
Gość
picia136
Użytkownik
;) - Monika
Gość
nie znam się, ale przecztajcie:
Gość
;) - Monika
Gość
jestem za trzeba działać! także jak ktoś się czegoś dowie to może zorganizować jakieś spotkanie a nie na forum. po co mają wiedzieć co będziemy chcieli zrobić. od razu będą mogli działać.
Gość
picia136
Użytkownik
Gość
gość
Gość
???
Gość
ja
Gość
Gość
picia136
Użytkownik
;) - Monika
Gość
D. z 3
Gość
picia136
Użytkownik
D. z 3
Gość
D. z 3
Gość
lolek
Gość
Gość
filmikow nie oglądałem ale dzis obejrze
xenon75
Użytkownik
Gość
Wyrok zapadł w sprawie przeciw JW constructions. Chodziolo o ograniczenie wyboru administracji przez 3 lata.
gość
Gość
co do Pana administratora to mieszkancy osiedla obok sa zadowoleni robic bledy rzecz ludzka bo 1 malej wpadzce z oszmianska nie wolno od razu człowieka skreslac
ten nie robi bledow co nic nie robi
;) - Monika
Gość
co do prądu podzielam opinię tych co chcą działać a nie tych co siedzą cicho i uspokajają. siedzicie na osiedlu? wyłącza się prąd co 30 minut? a czasami to bym chciała żeby aż 30 minut działał! dokładnie skoro chcecie latać na dwór i bawić sie z bezpiecznikami to zapraszam.
tez mam tego dość. i przestaje mnie obchodzić czyja to wina. moim zdaniem dokumenty 7 grudnia to i tak zdecydowanie za późno...... i za takie coś to ja ani grosza nie zapłace bo po 1 to mnie prawie nie ma w mieszkaniu - wlasnie przed jazdy z pradem!!!!!!!!!!!!!!! a po 2 to co jestem to i tak polowa czasu to pradu brak! wiec za co placic? jedynie swieci mi sie kilka energooszczednych zarowek bo nawet lodowki sie boje podlaczyc!
ad...
Gość
robsson
Gość
robsson
Gość