Poznań - herb

Poznań

Współtworzyli
Grand Grand
95
Wo92 Wo92
25
RLee RLee
8
Julka123
8
Miniaturka Sąd Apelacyjny

Sąd Apelacyjny
Poznań

Informacje

Otaczające ulice
Kościuszki, Solna
Kod pocztowy
61-735
Rodzaj struktury
Budynek
Rodzaj zabudowy
niska
Funkcja główna
administracji państwowej
Status
w budowie
Rozpoczęcie budowy
2016 listopad
Zakończenie budowy
2019 grudzień

Kontakty biznesowe

Dane techniczne

Kondygnacje nadziemne
4
Kondygnacje podziemne
1
Powierzchnia użytkowa
6600 m2
Kubatura
33400 m3

Opis

Budynek Sąd Apelacyjny powstaje w Poznaniu w otoczeniu ulic Kościuszki, Solnej. Konstrukcja obiektu wystartowała w listopadzie 2016 i dobiegnie końca w 37 miesięcy. Powierzchnia użytkowa tego trzypiętrowego gmachu sięgnie niemal 7 tys. m2. Na generalnych wykonawców budynku zostały wybrane spółki AGB 2 i Alstal Grupa Budowlana, natomiast pracownią w której powstał projekt jest Przedsiębiorstwo ARI z Poznania. W pobliżu stoją Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego, Sąd Okręgowy i Centrum Akademickie Polonez.

Informacje dodatkowe

  • koszt inwestycji to prawie 38 milionów złotych
  • inwestycja obejmuje budowę nowego budynku sądu apelacyjnego, w którym znajdą się sale rozpraw, hol, pokoje jednoosobowe dla sędziów oraz osobna klatka schodowa dla osadzonych
Ostatnio zmodyfikowano 2017-11-06 09:09:00

Powiązane firmy

Forum opinii Sąd Apelacyjny


  • J. M.
    Gość
    2017-04-03 23:28:09
    A ci sądzeni - osadzeni będą na podziemny parking podwożeni od strony boiska szkolnego i bursy szkół artystycznych? Bo na razie trudno stwierdzić, gdzie podjazd, wejście do budynku itd. Jedyne, co wiadomo, że mur budynku powstaje "na wyciągnięcie ręki" od okien szkoły, dzięki czemu dzieci mogą robić zakłady: trafią panowie "budowlańcy" stalowym prętem w okno czy ominą? No i trochę nie słyszymy, co gramy, bo budowa nie jest cicha, a przecież na razie mamy pozamykane okna... I jeszcze ciekawe, czy choć odrobina światła słonecznego zajrzy do 1-piętrowego budynku szkoły zza sądu o 4 kondygnacjach nadziemnych (jest jakiś przepis, że klasy szkolne mogą być pozbawione światła dziennego?). A może - skoro przy Solnej ma powstać kompleks sądowy - szkołę należało by gdzieś "wyprowadzić", a w jej miejscu stworzyć porządny parking dla interesantów i PRACOWNIKÓW sądu?

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.